iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iCloud (https://forum.iculture.nl/f147/icloud/f148/icloud/)
-   -   iOS 8 iCloud veranderingen (https://forum.iculture.nl/f147/icloud/f148/icloud/157912-ios-8-icloud-veranderingen.html)

pwain 18-09-14 16:40

iOS 8 iCloud veranderingen
 
In iOS 8 zijn er toch wel wat instellingen in verband met iCloud verandert. Spijtig genoeg zijn deze in mijn situatie niet zo ideaal.

Voor iOS 8 gebruikte ik op mijn iPhone en die van mijn vrouw hetzelfde iCloud account. Op die manier konden we eenvoudig het adresboek, de agenda, en zelfs al onze foto's synchroon laten lopen (photostream). Enkel voor haar mail gebruikte ze nog een extra iCloud account.

Maar nu met iOS 8 is de situatie toch iets anders. De app 'zoek mijn vrienden' gebruikt nu steeds de login van het primaire iCloud account. Met andere woorden het is niet echt mogelijk om deze app te gebruiken. Daarvoor kon ze met haar eigen iCloud account nog inloggen, deze hoefde niet het primaire account te zijn.

Nu weet ik ook wel dat we elk onze eigen iCloud account als primair kunnen instellen. Op die manier werkt de app 'zoek mijn vrienden' weer perfect. Maar dan zit je weer met het probleem dat je nooit de genomen foto's netjes bij elkander kan krijgen. Je kan namelijk geen Photostream maken van 2 iCloud accounts. Ook de gegevens en documenten kan je dan niet delen met elkander (Numbers, Pages,...)

In ons geval is het beste dat we als primaire account hetzelfde iCloud account behouden. Maar weet dan iemand hoe je 'Zoek mijn vrienden' eventueel kan gebruiken?

Of zijn er andere en betere oplossingen?

WDS001 18-09-14 16:58

Als je Find My iPhone opent / downloadt uit de App Store, staan daar dan niet beide iPhones? Die app kan je dan gebruiken in plaats van Fiend My Friends. Volgens mij zijn er niet zo heel veel verschillen.


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 17:43.