iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iCloud (https://forum.iculture.nl/f147/icloud/f148/icloud/)
-   -   Mappen in iCloud Drive (https://forum.iculture.nl/f147/icloud/f148/icloud/158063-mappen-icloud-drive.html)

symen89 20-09-14 13:54

Mappen in iCloud Drive
 
Sinds Juni zit ik al op de beta's van iOS 8 en Yosemite en heb mijn iCloud ook direct omgezet naar iCloud drive. Zoals verwacht wist ik dat niet alles zo perfect met elkaar werkte als dat er op de keynote gesuggereerd werd.

Mijn doel is om iCloud drive als vervanger van Google drive te gebruiken, echter stuit ik op een probleem die naar mijn weten sinds de aankondiging deze zomer nog niet opgelost is.
Bestanden ik maak, bv een pages bestand, kan ik prima openen op een iDevice maar deze worden dus opgeslagen in een pages mapje. Dit is niet hoe mijn bestanden geordend wil hebben.

Als ik mijn eigen map maak in Yosemite dan begint het probleem, in dit geval pages, kan het bestand niet meer openen omdat het niet meer in de door Apple gemaakte 'pages' map zit.

Betekent dit dat alle afzonderlijke bestanden alleen in de door voorbestemde mappen geopend kunnen worden of kan er (in de toekomst) ook een eigen hiėrarchie gemaakt worden.

Guest-20180925190238 20-09-14 14:22

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door symen89 (Bericht 972849)
Betekent dit dat alle afzonderlijke bestanden alleen in de door voorbestemde mappen geopend kunnen worden of kan er (in de toekomst) ook een eigen hiėrarchie gemaakt worden.

Op dit ogenblik kan je iCloud Drive alleen gebruiken met apps (iOS en OS X) die iCloud Drive ondersteunen. Elke ondersteunde app gebruikt een eigen directory. Of iCloud Drive in de toekomst gaat werken zoals vroeger iDisk is (nog) niet bekend.

Xavalon 21-09-14 19:52

Readdle scanner pro kan een gegenereerde pdf in de icloud drive in mappen zetten. Je kunt naar de 'root' gaan, en dan in een andere map de pdf zetten.

Helaas zijn sommige mappen niet toegankelijk, of beter je kunt ze wel kiezen, maar als je de pdf dan daar wegschrijft, likt het eerst te lukken, maar verschijnt de file toch niet in die map. Kon Bvb niet wegschrijven in de goodreader folder die ik wel in mijn icloud drive erbij zag staan. Denk dat goodreader dat moet autoriseren in een update. Goodreader zelf ondersteund icloud drive nog niet.

Overigens als je de ios dropbox client hebt geļnstalleerd, verschijnt er in de dialoog van icloud drive onder 'opslag locaties' dropbox (moet je eenmalig aanzetten). Kies je die dan kun je dus rechtstreeks naar dropbox schrijven.

Dit gaat er vermoedelijk ook komen voor onedrive, want dat zie je in foto's van icloud die Apple zelf heeft gepubliceerd de afgelopen maanden.

Ondanks een update van de onedrive client zie ik hem niet nog niet in icloud drive dialoogbox erbij staan.


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 02:00.