iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iCloud (https://forum.iculture.nl/f147/icloud/f148/icloud/)
-   -   iCloud Photo Library (Beta) (https://forum.iculture.nl/f147/icloud/f148/icloud/159480-icloud-photo-library-beta.html)

rsnhakan 19-10-14 19:55

iCloud Photo Library (Beta)
 
Ik heb iOS 8.0.2 op mijn 5s staan maar onder foto's kan ik iCloud Photo Library aanzetten.

Betekent dit dat alle foto's naar iCloud worden geüpload? Ik heb bijvoorbeeld 70 a 80GB aan foto's die ik straks op mijn nieuwe iPad wil zetten, maar zo veel opslagruimte heb ik niet in de Cloud. Kan ik er niet alleen voor zorgen dat alle foto's die in mijn filmrol staan (vanaf morgen), geüpload worden? En de foto's die ik via mijn computer erop zet, lokaal worden opgeslagen.

byhendriks 21-10-14 12:42

Ook ik heb een vraag. Heb 200GB opslagruimte om zo al mijn foto's altijd bij de hand te hebben. Heb nu een paar albums gesynchroniseerd (ca. 2000 foto's), en dit werkt op zich prima en snel. Zie ze zowel op mijn iPhone als op mijn iPad. Heb ingesteld dat de geoptimaliseerde foto's op m'n apparaten staan, en de foto's met volledige resolutie in iCloud.n

Echter, op mijn telefoon nemen de foto's zo'n 1GB in ruimte in. Dit is al meer dan ik dacht, aangezien alles in iCloud zou staan en naar m'n telefoon wordt gestreamd. Of zijn de thumbnails groter dan gedacht? Wat vreemder is, is dat iCloud aangeeft dat ik zo'n 600 MB opslag heb gebruikt voor de foto's. Het aantal foto's komt overeen. Is dit niet vreemd aangezien juist de originele foto's in iCloud bewaard worden, en de thumbnails op je telefoon? Of heb ik het verkeerd begrepen? Nu nemen dezelfde foto's meer ruimte in op mijn iPhone dan in iCloud.

Stel dat ik 70GB aan foto's in de Cloud wil zetten. Met 200GB moet dat makkelijk kunnen qua opslag. Maar dat zou dus niet op een iPhone/ iPad met 64GB of minder kunnen? I.v.m. de grootte van de thumbnails...

Hoop dat iemand mij hier een toelichting op kan geven.

Rudios 22-10-14 18:30

Ik ben het helemaal eens met hierboven. 200gb iCloud drive krijg je helemaal niet vol met foto's want dan lopen de iDevices over. Ik had liever one way syncing zoals bij dropbox, gewoon foto's uploaden en kunnen benaderen maar op de iPhone gewoon een select foto album laten bestaan. Door Apple niet echt over nagedacht wat mij betreft.

Johnno87 23-10-14 09:14

Hoe zit het trouwens met foto's die je bekijkt. Die worden dan full res binnengehaald. Verdwijnt die full res na een tijdje dan weer? Als je al je foto's bekijkt dan heb je als nog alles op je iPhone staan terwijl je optimize opslag aan hebt staan.


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 21:00.