iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iCloud (https://forum.iculture.nl/f147/icloud/f148/icloud/)
-   -   Is de whatsapp Back-up dubbelop? (https://forum.iculture.nl/f147/icloud/f148/icloud/165661-de-whatsapp-back-up-dubbelop.html)

F16Driver 07-07-15 06:31

Is de whatsapp Back-up dubbelop?
 
Ik kom hier niet uit. Ik heb een Back-up van whatsapp op mijn ICloud account staan. Als ik daar kijk zie ik whatsapp echter twee maal terugkomen. 1,3 GB onder document en gegevens. En 2,3 GB onder de reservekopie van m'n iphone. Nu zou ik graag weten of dit dubbelop is? Worden mijn chats&fotos tweemaal bewaard in de twee verschillende bestanden?

En wat verklaart het verschil tussen de twee in grootte? Ik vermoed dat het filmpjes zijn? De rechtstreekse variant zal wel document en gegevens zijn, welke films niet bewaart. Klopt dit?

Waar ik op uit wil komen is de vraag of ik zonder 1 van de twee kan.

dvischjager 07-07-15 16:36

Die 2,3 GB is van je hele iPhone, niet alleen van WhatsApp. In die backup worden je chats niet meegenomen. Daarvoor is dat 'Documenten en gegevens' bestand. Als je alles in iCloud wil hebben moet je ze allebei aan hebben staan.

F16Driver 09-07-15 22:46

Dank je voor je reactie. Ik twijfel echter of je gelijk hebt. Die 2,3Gb is namelijk niet van m'n hele iPhone er staat whatsapp bij. De iPhone Back-up is namelijk 3,0Gb. Mijn vraag blijft dus bestaan, is de Back-up van mijn chats dubbel?

RWK 10-07-15 13:23

Als je een reservekopie maakt van je iPhone, dan wordt alles opgeslagen. Dus ook je Whatsapp gesprekken.

Het verschil zit hem in dat Whatsapp zelf ook back-ups maakt en dit in iCloud gezien wordt als documenten en gegevens. Als jij een nieuwe iPhone hebt, en geen reservekopie terugzet, maar wel Whatsapp installeert met hetzelfde nummer, dan wordt er gevraagd of je je back-up terug wilt zetten. Dit doet hij dan aan de hand van de gegevens die in documenten en gegevens beschikbaar zijn.

Of het dubbel op is, tja, ik heb wel eens meegemaakt dat Whatsapp geen chatgeschiedenis kon vinden, en toen heb ik de chatgeschiedenis van mijn backup (via iTunes) teruggehaald en teruggezet op mijn iPhone. Als je chatgeschiedenis het waard is, is een dubbele back-up geen overbodige luxe :)

Bij een back-up via Whatsapp worden alleen foto's / audiogesprekken meegenomen, video is uitgesloten. Bij een reservekopie zou het kunnen zijn dat daar ook video's worden meegenomen, en misschien dat dat wel de 1GB verschil verklaard. ;)


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 02:08.