iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iCloud (https://forum.iculture.nl/f147/icloud/f148/icloud/)
-   -   iCloud openbaar foto album URL hoofdlettergevoelig? (https://forum.iculture.nl/f147/icloud/f148/icloud/168922-icloud-openbaar-foto-album-url-hoofdlettergevoelig.html)

ballegooier 04-11-15 11:26

iCloud openbaar foto album URL hoofdlettergevoelig?
 
Voor een advertentie op Marktplaats heb ik een openbaar iCloud album aangemaakt.

De URL heb ik in de advertentie erbij gezet, maar als ik erop klik kom ik op een algemene pagina van Apple over iCloud gebruik uit :mad:

Nu lijkt het 'm te zitten in de hoofdlettergevoeligheid van de URL :confused:
Marktplaats lijkt de hoofdletters uit de URL omgezet te hebben naar kleine letters. EDIT: dit is gebeurd tijdens het copy-pasten van de tekst in 'Teksteditor' zie ik nu :(
De originele link (URL) bevat zowel hoofd als kleine letters. Als ik die copy-paste naar mijn webbrowser krijg ik wel het openbaar iCloud foto album te zien.

Klopt mijn vermoeden?

Bij een mail adres (weet ik, is niet helemaal hetzelfde) maakt het niet uit of je hoofdletters of kleine letters gebruikt - het werkt altijd.

Gonus 04-11-15 12:04

Was benieuwd naar je verhaal dus om te testen heb zelf maar eens een openbaar album aangemaakt en vervolgens de link gekopiëerd.
Als ik de exacte link plak in Microsoft Edge, Internet Explorer, Google Chrome en Mozilla Firefox wordt het album netjes getoond.
Haal ik alle hoofdletters uit de link en plak ik hem dan in de browsers kom ik in alle browsers op de algemene pagina van iCloud terecht (Link)

Dus w.m.b. lijkt je vermoeden te kloppen!

ballegooier 04-11-15 23:56

Hè super @Gonus dank voor het even mee willen kijken en testen!

Gelukkig heb ik met Marktplaats een oplossing kunnen vinden; ik krijg m'n geld voor de advertentie terug gestort en kon dus opnieuw een advertentie aanmaken. Dit keer met de juiste link erbij :) dwz met hoofd- en kleine letters.

Voor mij opgelost & weer wat geleerd :)


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 23:16.