iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iCloud (https://forum.iculture.nl/f147/icloud/f148/icloud/)
-   -   iCloud phishing (https://forum.iculture.nl/f147/icloud/f148/icloud/170520-icloud-phishing.html)

dienie 20-01-16 14:44

iCloud phishing
 
Beste mensen,

Vandaag heb ik een Email ontvangen van do_not_reply@icloud.nl met de melding dat mijn Apple ID was geblokkeerd vanwege het te vaak invoeren van een onjuist wachtwoord. Ik dacht dat misschien mijn ouders of vriendin met mijn ID proberen aan het inloggen waren, dus heb ik op de link "Deblokkeer nu" geklikt (was uiteindelijk een dode link). Nu blijkt het dus phising te zijn, want er staan spelfouten in de mail en het domein "@icloud.nl" is niet geregistreerd door Apple blijkbaar. Heeft iemand deze phishing weleens eerder gezien en loopt mijn Apple ID nou gevaar? Ik heb overigens het wachtwoord al veranderd. Overigens leek de mail op het eerste oog echt van Apple af te komen.

RWK 20-01-16 14:51

Zou je misschien een screenshot kunnen plaatsen van de e-mail?

dienie 20-01-16 15:46

Zie link: http://i65.tinypic.com/1zqzngw.jpg

RWK 20-01-16 22:57

Heb het gezien. Deze mail gewoon negeren en verwijderen. Ook voor in de toekomst! Wat je ook nog kan doen is dit bij Apple zelf melden, door met ze te chatten bijvoorbeeld. Gelukkig heb ik zelf nog nooit zo'n e-mail ontvangen en dit soort e-mails krijg je als je e-mailadres overal en nergens wordt ingevoerd, waarbij je dan wordt aangemeld op verschillende abonnementen. Goed opgelet!

dienie 21-01-16 07:49

Bedankt voor je reactie. Vreemd, ik voer nooit zomaar ergens mijn Email adres in. Ik heb voor de zekerheid toch maar mijn Apple ID gewijzigd.

MCNO 21-01-16 08:05

Goed dat je eerst checkt!

Icloud.NL is niet het officiële iCloud, dat is ..COM

Tip: gebruik meerdere adressen en hou die voor icloud e.d. geheim.

Zo zie ik dat het adres dat ik voor Marktplaats gebruik vaak met dit soort rommel komt én ook aanvragen doet om aan te sluiten op Linkedin.

Voor dat laatste heb ik ook weer een ander adres, dus hoef er niet eens over na te denken, vanaf dat account gaan zie linea recta via het filter de prullenbak in.


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 10:00.