iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iCloud (https://forum.iculture.nl/f147/icloud/f148/icloud/)
-   -   iCloud mail aanzetten (https://forum.iculture.nl/f147/icloud/f148/icloud/175052-icloud-mail-aanzetten.html)

DonBucknall 10-12-16 09:56

iCloud mail aanzetten
 
Hallo Allen,

Ik heb eigenlijk al sinds dag 1 de gmail app omdat mail bepaalde functionaliteiten van gmail niet ondersteunde. Door nieuwsgierigheid heb ik dit weer geprobeerd en eigenlijk werkt mail tegenwoordig wel zoals ik dat graag zou zien.

Op mijn macbook heb ik een account aangemaakt en ging er vanuit dat als ik in iCloud de mail optie aanvink dat mijn iPhone de instellingen zou overnemen. Maar als ik deze optie aanvink begint hij te vragen om een @icloud mail te maken. Nu heb ik een @me account en deze ook ingesteld bij mail maar blijft toch vragen voor een nieuwe @icloud mail.

Mijn vraag is dus, hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn iPhone mij email instellingen en accounts overneemt van mijn macbook net zoals die bv wachtwoorden of Wi-Fi automatisch overneemt?

Hartelijk dank,
mvg,

Don

Guest-20180925190238 10-12-16 10:06

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door DonBucknall (Bericht 1028469)
Mijn vraag is dus, hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn iPhone mij email instellingen en accounts overneemt van mijn macbook net zoals die bv wachtwoorden of Wi-Fi automatisch overneemt?

Mail account instellingen worden niet gesynchroniseerd tussen macOS en iOS toestellen. En uiteraard ook niet onderling. Wachtwoorden en Wi-Fi sleutels worden gesynct met de iCloud Keychain. Mail account instellingen niet.

XIII 10-12-16 14:16

Terzijde: er zijn Apps van derden (die je dan in plaats van de standaard Apple mail Apps gebruikt) die de instellingen wel kunnen synchroniseren; voorbeelden zijn Spark en Airmail.

DonBucknall 10-12-16 17:45

Thnx voor dit bericht. Maar als ik mail op iPhone en macbook installeer, zijn de mailboxen dan wel gesynchroniseerd? (maw als ik mail verwijder, verwijderd die op het andere apparaat ook?)

Zojuist bij het proberen in te stellen van gmail op mijn iPhone geeft hij steeds aan: imap.gmail.com reageert niet, controleer of de instelling juist zijn. Maar ik kies voor Google account en de instellingen doet die verder zelf.

Enige tips?

Guest-20180925190238 10-12-16 17:58

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door DonBucknall (Bericht 1028478)
Maar als ik mail op iPhone en macbook installeer, zijn de mailboxen dan wel gesynchroniseerd? (maw als ik mail verwijder, verwijderd die op het andere apparaat ook?)

Tuurlijk, dat is inherent aan het IMAP protocol. En iCloud mail gebruikt IMAP.

Citaat:

Zojuist bij het proberen in te stellen van gmail op mijn iPhone geeft hij steeds aan: imap.gmail.com reageert niet, controleer of de instelling juist zijn.
Met goegeltoestanden kan ik helaas niet helpen. :o


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 05:07.