iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iCloud (https://forum.iculture.nl/f147/icloud/f148/icloud/)
-   -   Meerdere foto's tegelijk bewerken/verwijderen (https://forum.iculture.nl/f147/icloud/f148/icloud/178031-meerdere-foto-s-tegelijk-bewerken-verwijderen.html)

HighContrast 03-08-17 09:21

Meerdere foto's tegelijk bewerken/verwijderen
 
Hallo Allen!

Ik ben al jaren trouwe iPhone gebruiker, maar zit nu toch eens met een lastig probleem. Ik heb ondertussen zowat 3.000 foto's gemaakt en mijn geheugen zit zo goed als vol. Daarom wou ik met volle moed beginnen aan het selecteren en verwijderen van de meeste foto's. Uiteraard wil ik nog wel enkele erop laten staan.

Wat heb ik gedaan:
- icloud voor windows gelinkt: alle foto's die met de iPhone getrokken worden, verschijnen automatisch in die map
PROBLEEM: als ik hier een foto verwijder, blijft deze op iCloud en dus ook op de iPhone staan

- iCloud website: hier lukt het verwijderen, waardoor de foto ook af de iPhone gaat.
PROBLEEM: het is niet mogelijk hier meerdere foto's te selecteren m.b.v. de shift toets. Alle foto's moeten dus 1 voor 1 geselecteerd worden.

Ik heb reeds met Apple gebeld en die wisten me doodleuk te zeggen dat het verwijderen van foto's via iCloud voor Windows niet ondersteund wordt, wat totaal onacceptabel is voor een bedrijf als Apple.

Nu is mijn vraag of iemand hier wel een oplossing voor heeft (desnoods via een third-party app of programma). Het kan toch echt niet de bedoeling zijn dat zo'n gebruiksvriendelijke telefoon als Apple je alle 3.000 foto's apart laat selecteren.

Alvast bedank voor de hulp!
HC

Blazez 30-08-17 21:11

Misschien heb je hier iets aan?
https://www.iphoned.nl/tips/iphone-fotos-verwijderen/

En, ja. Icloud for windows is hier niet geschikt voor. Dat werkt K. Zeuren dat dat onacceptabel voor apple is . . . flauw. Dan koop je toch een mac ipv een windows machine. Als het daar niet goed op werkt, dan is het onacceptabel voor apple.
Ik heb overigens me verdiept in een virtuele macOS machine (onder vmware). dat is zo af en toe heel handig om dit soort dingen te doen.


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 16:25.