iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iCloud (https://forum.iculture.nl/f147/icloud/f148/icloud/)
-   -   snelheid homekit externe toegang (https://forum.iculture.nl/f147/icloud/f148/icloud/182286-snelheid-homekit-externe-toegang.html)

NickB 25-06-18 11:57

snelheid homekit externe toegang
 
Hoi,

sinds kort 'simuleer' ik Homekit apparaten op een RaspberryPi met Node-red en de homekit node.
https://www.npmjs.com/package/node-red-contrib-homekit

Zo kan ik de homekit app op mijn Iphone gebruiken voor mij domotica in huis aan te sturen.

Homekit is de 'gebruikersinterface' en de raspberry zal het vertalen naar het protocol dat mijn domotica begrijpt. Dit werkt op zich super wanneer ik in huis met de Wi-Fi verbonden ben.

Als ik echter niet thuis (4G) ben duurt het echt enorm lang voordat er terug verbinding is met de apparaten. In de homekit app staat dit vrij lang op 'bijwerken' of 'Geen reactie'.

Volgens mij kant dit niets te maken hebben met het feit dat ik de apparaten simuleer, maar is dit puur te wijten aan 'homekit'. Het is tenslotte via mijn iPad dat de externe toegang verleend wordt.

Wat is jullie ervaring met homekit via externe toegang? Loopt dit wel vlot? Zijn er tips voor de communicatie vlotter te laten lopen? Moest het nu bij jullie allemaal met orginele homekit devices wel super gaan, moet ik het misschien toch in mijn applicatie gaan zoeken.

Thx

pennydehaan 25-06-18 16:26

Ik heb alleen originele HomeKit spullen en regelmatig heb ik ook dat bijwerken. Moet wel zeggen dat ik meerder Wi-Fi acces points in huis heb. Maar kan de vinger er niet echt op leggen waaraan het ligt. Wat de ene dag wel gaat, gaat de volgende dag niet. Mijn ervaring is wel dat het vaak aan de hub van Ikea of de Koogeek stekker zelf ligt. Ff stroom eraf en het werkt weer. Niet helemaal de bedoeling van op afstand bestuurbare apparaten.

NickB 26-06-18 12:53

Hey pennydehaan,

en heb je dit dan echt voor als je zelf buitenhuis bent? Want eens dat ik op de Wi-Fi in huis zit werkt bij mij alles perfect. Het is bij mij echt de externe toegang die niet goed werkt. Dus wanneer ik met mijn iPhone op 4G netwerk zit.

pennydehaan 26-06-18 13:53

Op 4G duurt het ongeveer 1 minuut, het “bijwerken”

NickB 26-06-18 14:38

dan kan ik er blijbaar wel van uitgaan dat de 'externe toegang' gewoon niet veel waar is.

Wel dikke pech, want ik wou het gebruiken op 'snel' iets te kunnen uitvoeren. Met de nadruk op snel. Dit zal er dan niet meteen inzitten.


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 12:10.