iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   iCloud (https://forum.iculture.nl/f147/icloud/f148/icloud/)
-   -   iCloud en Privacy (https://forum.iculture.nl/f147/icloud/f148/icloud/92778-icloud-privacy.html)

BertvanHorck 08-06-11 15:06

iCloud en Privacy
 
Via iCloud kunnen we straks allerlei informatie delen, in mijn geval tussen iPhone, iPad en MacBook.

Echter is zou straks wel al mijn familie foto s op mijn ipad willen hebben maar bijvoorbeeld niet mijn mail of sms (berichten) omdat die privé zijn waar de foto s een functie hebben voor het hele gezin.

Niet al onze hardware is noodzakelijkerwijs aan een persoon toegevoegd, zo is bij ons de iPad een echt familie apparaat geworden. De kinderen gebruiken het bijvoorbeeld veel voor hun facebook of hyves.

Wat kan wel en wat kan niet in de iCloud over het selecteren van wat wel en niet gedeeld wordt tussen verschillende machines?

apotheosis 08-06-11 15:21

Waar ik vooral twijfels aan heb is van de enorm vele mensen die bv illegale muziek op gaan zetten?

BertvanHorck 08-06-11 15:24

In Amerika kunnen ze voor 25 dollar alle illegale muziek omzetten naar legale..... Ik hoop dat dit ook naar Nederland komt....

en ik hoop ook dat iPhoneClub een artikel gaat wijden aan de privacy issues van de iCloud...

DarkMessiah 08-06-11 16:02

1 Bijlage(n)
@Bert, je kan zelf aangeven wat je precies wil syncen met iCloud en wat niet. Zie mijn screenshot van iOS5 Beta. Ik heb bijvoorbeeld zelf Fotostream uitstaan omdat ik niet wil dat mijn foto's bij derden in handen vallen ;). Overigens is de data die je naar de iCloud synchroniseerd versleuteld, en kan alleen jij met de key (die alleen jou devices weten) de data weer ontcijferen. Overigens is de vraag of Apple ZELF deze key niet heeft. Anders zou apple deze data kunnen lezen. Hierover is eerder getwitterd door ik geloof MuscleNerd of Chronic.

Over je 2e post: Deze functie (iTunes Match) komt ook naar nederland.

@Apotheosis, Illegale muziek erop zetten? Waar ben je precies bang voor, want je kan niet de muziek die iemand anders download zien. Apple zelf verspreid de content. Dus stel je hebt een CDtje die je ript en upload, kan alleen jij die CD gebruiken. Doet iemand anders dat kan hij alleen zijn eigen geripte content gebruiken. Het is niet een systeem zoals Limewire, waar mensen hun muziek op delen.


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 21:44.