iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   Apple Watch algemeen (https://forum.iculture.nl/f169/apple-watch/f170/apple-watch-algemeen/)
-   -   Hartslag in Workout: meer "Meten" dan waardes? (https://forum.iculture.nl/f169/apple-watch/f170/apple-watch-algemeen/165469-hartslag-workout-meer-meten-waardes.html)

XIII 28-06-15 17:43

Hartslag in Workout: meer "Meten" dan waardes?
 
Ik heb vandaag voor het eerst de Workout App gebruikt tijdens een MTB-rit en ben enigszins teleurgesteld in de hartslagmeter. Ik hoop dat dit komt omdat ik als Watch beginner deze App verkeerd heb gebruikt. Het probleem is dat ik veel vaker "Meten" dan een waarde zag en slechts zelden een real-time update van mijn hartslag.

Aan het begin van mijn rit heb ik de horloge al strakker aangetrokken en later heb ik "Activeer bij pols optillen" uitgezet (het beeld ging voortdurend uit tijdens de workout; dat had ik niet verwacht - foute aanname?), maar dat maakte allemaal weinig verschil.

Is dit "normaal"? Wat kan/moet ik anders doen?

MLVC 28-06-15 18:43

Dat het scherm uitgaat tijdens een workout is heel normaal, het blijft niet de hele tijd aan (zou ook teveel van de batterij vragen). De hartslagwaarden kan je in de Health app bekijken. Wat mij wel is opgevallen dat bij bepaalde oefeningen (zoals bijvoorbeeld biceps curls), de watch moeite heeft met het meten van de hartslag, maar dat komt dan door de positie van je polsen/handen.

XIII 28-06-15 18:59

Mocht die positionering van de handen van (veel) invloed zijn:

Wat is de ervaring van andere MTB-ers die met hun handen vaker de bar ends dan het stuur vasthouden?


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 00:10.