iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   Apple Watch algemeen (https://forum.iculture.nl/f169/apple-watch/f170/apple-watch-algemeen/)
-   -   review Apple watchNike sporten. (https://forum.iculture.nl/f169/apple-watch/f170/apple-watch-algemeen/174884-review-apple-watchnike-sporten.html)

Vilojage 08-11-16 17:09

review Apple watchNike sporten.
 
Als enthousiast sporter (lopen, zwemmen en wat fietsen) ben ik benieuwd hoe de Apple Nike Watch functioneert.
Heb tot nu toe altijd Garmin horloges gedragen (nu Fenix 3).
Ik ben vooral erg benieuwd hoe de Apple Watch baantjes in zwembad weet te registreren.
Ik wacht met smart op de eerste reviews.

jopvdsteen 09-11-16 17:59

over het zwemmen (van baantjes) kan ik weinig zeggen maar als fanatieke loper kan ik je daar wel wat over vertellen.

Zelf loop ik minstens 7x in de week, met gemiddeld zo'n 120-150km in de week. Heb zelf ook altijd met de garmin gelopen (forerunner 610) en qua gps is hij zeer precies. Zowel op korte als lange afstanden heb je maar een minimale afwijking. Daarnaast kan hij ook tempowisselingen goed aan, daar reageert het horloge zeer snel op en geeft snel het huidige tempo aan.

Wat ik zelf echter een (groot) minpunt vind aan het horloge tov de garmin is dat hij alleen kan lappen op hele kilometers en je niet handmatig rondes aan kan geven of zelfs (zoals ik op mijn garmin deed) hele trainingen met tempoblokken programmeren.

Nou komen hier (of zijn er misschien al) vast apps voor die dat wel kunnen maar ik vind het jammer dat het niet in de standaard workout app zit. Ik hoop dat Apple dit in een update (watchos 4?) toe gaat voegen.

Al met al ben ik over het algemeen zeer tevreden over het horloge maar mis ik nog wel wat functies tov de garmin waardoor ik bij een aantal trainingen toch nog terug grijp naar mijn garmin. Wel heb ik mijn apple watch altijd om, de garmin gaat alleen nog mee als extra horloge voor de trainingsfuncties. De apple watch blijft mijn basishorloge


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 22:29.