iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   Apple Watch accessoires en onderdelen (https://forum.iculture.nl/f169/apple-watch/f174/apple-watch-accessoires-onderdelen/)
-   -   Review klassiek leren apple watch bandje uit china (https://forum.iculture.nl/f169/apple-watch/f174/apple-watch-accessoires-onderdelen/182390-review-klassiek-leren-apple-watch-bandje-china.html)

psmid 04-07-18 19:07

Review klassiek leren apple watch bandje uit china
 
Ik heb sinds kort een apple watch en was op zoek naar bandjes die er goed uitzien maar toch wat goedkoper zijn dan in de apple store. Online kon ik niet zo heel veel informatie vinden of het kwam van Amerikaanse sites die niet in Nederland willen leveren. Hieronder een kort review van een van de bandjes die ik inmiddels aangeschaft heb.

YIFALIAN Brand Genuine Leather Band Strap Stainless Steel Buckle
https://nl.aliexpress.com/item//32845929346.html
uitvoering: lichtbruin
Prijs: 7,86 euro (inclusief verzending)

Beoordeling
uiterlijk: 8
draagcomfort: 7
degelijkheid: 7 Update 11/07: 6
degelijkheid lange termijn: ? heb hem pas kort
verpakking: Plastic zakje
levertijd: 11 dagen (incl. weekenddagen)

Omschrijving
Dit is een klassiek leren bandje dat langs de rand is doorgestikt in de kleur van het leer. Het bandje lijkt opgebouwd uit een boven en onderlaag van leer met daartussen een vulmateriaal. Hierdoor is het bandje wat stugger en buigt minder soepel. Misschien dat dit verdwijnt als het bandje wat langer gedragen wordt. Het bandje ziet er mooi uit en heeft een natuurlijk leerpatroon
Er zijn twee leren lusjes na de gesp om het riempje vast te houden. Beide lusjes zijn verschuifbaar. Het bandje draagt lekker en ziet er leuk uit (vind ik...)

Dit bandje is in een lichtbruine en donkerbruine. Ik heb de lichtbruine variant.

Is het echt leer? Het materiaal heeft een mooi natuurlijk leerpatroon en lijkt echt leer te zijn. Boven en onderkant van het bandje is van hetzelfde materiaal gemaakt. Om 100% zeker te weten of het echt leer is zou ik het bandje kapot moeten maken en dat wil ik niet.

Ik heb vrij grote polsen (18 cm) en voor mij is het bandje maar net groot genoeg.

Hieronder enkel foto's

http://pstation.smid.name/fotos/appl...B.01_small.JPG

http://pstation.smid.name/fotos/appl...B.02_small.JPG

http://pstation.smid.name/fotos/appl...B.03_small.JPG

http://pstation.smid.name/fotos/appl...B.04_small.JPG

http://pstation.smid.name/fotos/appl...B.05_small.JPG

http://pstation.smid.name/fotos/appl...rB06_small.JPG

http://pstation.smid.name/fotos/appl...B.07_small.JPG

psmid 11-07-18 10:19

Update:
Na een paar keer dragen is het beugeltje waarmee het bandje aan het horloge vastzit losgegaan. Het bandje zit met twee kleine schroefjes vast en een van deze schroefjes was losgeschoten. Ik heb de schroefjes weer vastgedraaid met een beetje schroefdraad lijm dat ik toevallig nog had liggen en nu functioneert het bandje weer goed. Complicerende factor was het type schroefje. Een standaard schroevendraaier paste niet, er zat een soort 5-ster opening in. Met een mini standaard schroevendraaiertje en wat vloeken is het toch gelukt om hem vast te krijgen. Ik heb de score voor degelijkheid een puntje verlaagd.

psmid 20-07-18 15:47

Update:
Na weer een paar dagen dragen zitten de schroefjes nog steeds goed vast. De schroefdraadlijm lijkt goed geholpen te hebben. Het horlogebandje functioneert nu eigenlijk weer prima al is het voor mijn pols wat aan de korte kant.

http://pstation.smid.name/fotos/appl...e.01_small.jpg

http://pstation.smid.name/fotos/appl...e.02_small.jpg

http://pstation.smid.name/fotos/appl...e.03_small.jpg

jeanjeandejean 03-10-18 10:38

THX voor de review!


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 08:05.