iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   Vodafone (https://forum.iculture.nl/f18/bellen-internet/f109/providers-nederland/f110/vodafone/)
-   -   uitgaande mail vodafone (https://forum.iculture.nl/f18/bellen-internet/f109/providers-nederland/f110/vodafone/26839-uitgaande-mail-vodafone.html)

eddeped 21-12-08 16:21

Hallo, Of ik snap het niet, of ik ben in ieder geval niet goed bezig.
Ik haal mijn mail op met gewoon de instellingen van mijn computer,
dus pop3.zonnet.nl.
Dan moet ik toch ook mail kunnen versturen via smtp.zonnet.nl
Dit heeft toch niks met vodafone te maken??
gr,

erick12345678 21-12-08 17:25

Ik heb vodafone en Xs4all imap en dat werkt vlekkenloos, ik heb zelfs de pushmail er op dus als iemand mij mailt krijg ik het binnen 15 seconden via mijn Wi-Fi of 3G naar mijn iPhone toe gepushed en hoor ik het mailgeluidje.

Verzenden gaat gewoon via de Xs4all smtp server en dat doet het ook gewoon prima, 3G of Wi-Fi ik merk geen verschil in performance.
Ik gebruik outlook nauwelijks meer omdat de iPhone altijd meteen doorkrijgt dat ik nieuwe mail heb t.o.v. mijn PC die het elke 5 minuten moet checken en dan moet je ook nog outlook continu open hebben staan.

erick12345678 21-12-08 17:36

Wat ik er nog aan toe wil voegen is dat je vaak als je via een ander internet toegangspunt (in dit geval vodafone) gebruik wil maken van de smtp servers van een andere provider je je zelf moet identificeren m.b.v. je gebruikersnaam en wachtwoord.

Oftewel wachtwoordverificatie bij verzenden e-mail activeren.

Uitleg:

Jouw verzendopdracht komt via internettoegangspunt vodafone binnen op de smtp server van zeelandnet. Omdat die server ziet dat jij vanaf een ander ipadres dan het zeelandnet ipnet je mailopdacht aanbiedt vraagt hij om wachtwoordverificatie om de kijken of jij gemachtigd bent om hun serverpark te mogen gebruiken. Bij een zeelandnetaansluiting thuis ben je al bekend en hoeft dat niet, doch zal je dan geen problemen moeten ondervinden als je thuis op Wi-Fi zit met je iPhone. En zo wel? Weet je zeker dat je op je eigen Wi-Fi netwerk zit?

tvbleu 26-12-08 15:18

problemen versturen e-mail
 
Had ook probleem met versturen van e-mail, na upgrade versie 2.1 + jailbreak; zowel via GPRS als met Wi-Fi connectie; ( mijn ISP voor internet is XS4ALL (nu Evonet) en GPRS =Proximus ). Mail ontvangen was geen probleem.
De melding die ik kreeg bij versturen =" Mail kan niet worden verstuurd "Adres afzender is foutief"; bij controle instellingen SMTP poort 587 gebruikt; heb deze veranderd in 25 en nu werkt het opnieuw. Op mijn iphone wordt blijkbaar standaard poort 587 voorgesteld als standaard SMTP poort bij aanmaken account en dit lijkt het probleem te zijn.
Uitgebreide info over SMTP en POP te vinden in WIKI(Simple Mail Transfer Protocol - Wikipedia, the free encyclopedia) => verduidelijkt heel wat ....

Tuur 29-12-08 23:43

Hallo Vodafone gebruiker.

Bij mobiel datanetwerk moet wel staan live.vodafone.com en 2 x vodafone als gebr.nm en wachtwoord.

Bij het instellen van andere mailservers (in mijn geval UPCmail) gebruik je bij inkomende uiteraard je gewone eigen pop3 adres met gebr.naam en wachtwoord.

Bij uitgaande mail gebruik je dan:
authsmtp.vodafone.nl >>>>> en NIET . COM
via geavanceerd dan instellen 'zonder SSL'
Identiteitscontrole is 'wachtwoord'
Serverpoort 110

Dit zijn mijn instellingen voor Vodafone uiteraard.

Succes, het was voor mij ook even puzzelen, maar het werkt.

hans-wouter 25-01-09 14:24

Ik had ook dit probleem, werd er gek van, ben ik net bezig hier een vraag te stellen; lukt het me opeens eenmail te versturen via het 3g netwerk van vodafone. (via upc was het me al eerder gelukt), ik weet niet wat het geweest is, zal toch wel een instelling zijn geweestg.

Ik heb nu het volgende ingevoerd:

smtp server: authsmtp.vodafone.nl
Gebruikersnaam: mail06**** (mijn mobiele nummer)
wachtwoord: **** -->

Succes er mee!
Hans

Schoscha 25-06-09 11:17

ik heb ook hetzelfde probleem kan geen email versturen.
wat doe ik verkeerd?????????????
smtp: authsmtpvodafone.nl
gebrikers naam is optioneel dus niet ingevuld
wachtwoord is optioneel dus niet ingevuld
ssl staat uit
poort 25
als ik stuur komt het balk versturen tevoorschijn begint te bewegen darrna bericht email mislukt geadresseerde geweigerd door de server Advies aub:)

ab-gina 05-09-10 21:58

Ik had hetzelfde probleem. Bij Vodafone konden ze me niet helpen. Instellingen waren allemaal goed. Heb nu een gmail-account aangemaakt en dat werkt wel voor uitgaande mail.

judith.dijkstra 20-09-10 20:44

e-mailop iphone 3 gs
 
Ik heb een iphone 3 gs en ook problemen met het instellen van mijn e-mail. Ik krijg als foutmelding "PDP-indentiteit niet geaccepteerd" Wie kan mij helpen


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 11:29.