[Oplossing] KPN Surf & Mail & HI Eindeloos Online - iPhone FW2.0

[Oplossing] KPN Surf & Mail & HI Eindeloos Online - iPhone FW2.0 discussie in KPN, Hi, Telfort, MTV Mobile forum; ( verdwijnt na registratie ) Beste vrienden, Na vele pogingen is het mij gelukt om GPRS te gebruiken van HI Eindeloos Online (Prepay) i.c.m. iPhone 2G met F.W. 2.0! Dit ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > Bellen en internet > Providers Nederland > KPN, Hi, Telfort, MTV Mobile
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen

Reageren

 

Discussietools Weergave
  #1  
Oud 8 August 2008, 15:15
» iPhone 5s 64GB (Zilver) [FW: 8.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi +4G 128GB (Zilver) [FW: 8.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 29 April 2008
Berichten: 67
Talking [Oplossing] KPN Surf & Mail & HI Eindeloos Online - iPhone FW2.0

Beste vrienden,

Na vele pogingen is het mij gelukt om GPRS te gebruiken van HI Eindeloos Online (Prepay) i.c.m. iPhone 2G met F.W. 2.0!

Dit was tot dusver alleen nog mogelijk tot FW1.1.4. Je kunt dus nu moeiteloos upgraden en de internetbundel blijven gebruiken.

Wat moet je doen:

1. Zorg ervoor dat je iPhone FW2.0 draait.
2. Download dit bestandje en pak het uit...
3. Ga naar de map: /private/var/preferences/SystemConfiguration/
4. Hierin staat het bestand preferences.plist overschrijf dit bestand met de fix.
5. Ga naar Instellingen -> Algemeen -> Netwerk -> Mobiel netwerk, maak alle velden LEEG.
6. Schakel nu WI-FI uit en geniet van je GPRS-verbinding.

Succesvol getest met een HI Eindeloos Online (prepay versie) Dit zou ook moeten werken met KPN Mail & Surf.

Laat even een berichtje achter als het werkt!

Have fun!
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 8 August 2008, 18:58
» iPhone 3G 8GB [FW: 2.0.1]
» MacOS X
 
Geregistreerd: 7 August 2008
Berichten: 1
Standaard

Klinkt uitstekend, daar mijn netwerk vooralsnog ook volledig fubar is. De vraag is echter; hoe benader je het filesystem met FW 2.0? Ik krijg dit om de een of andere reden niet voor elkaar.
  #3  
Oud 8 August 2008, 19:35
» iPhone 5s 64GB (Zilver) [FW: 8.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi +4G 128GB (Zilver) [FW: 8.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 29 April 2008
Berichten: 67
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Frequency23 Bekijk bericht
Klinkt uitstekend, daar mijn netwerk vooralsnog ook volledig fubar is. De vraag is echter; hoe benader je het filesystem met FW 2.0? Ik krijg dit om de een of andere reden niet voor elkaar.
Op dezelfde manier als FW1.1.4?

Zorg ervoor dat je iPhone wel actief staat, dus ontgrendel de iPhone zodat je de icons op het board ziet, klik er om de ... sec op zodat het scherm actief blijft en probeer da nogmaals te verbinden met WinSCP?
  #4  
Oud 10 August 2008, 15:34
» iPhone 3GS 16GB (Zwart) [FW: 3.1.3]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 20 May 2008
Berichten: 23
Standaard

.............

Laatst gewijzigd door joepy87; 21 August 2008 om 21:10.
  #5  
Oud 1 September 2008, 15:23
StefV's schermafbeelding
» iPhone 4S 16GB (Zwart) [FW: 5.1]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 1 Wi-Fi 32GB [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 4 March 2008
Locatie: Pdrecht
Berichten: 146
Standaard

Stap 5 werkt niet want die optie zit niet meer in 2.0 dus vraag me af hoe je het voor elkaar hebt gekregen..
  #6  
Oud 4 September 2008, 22:08
Appelsap's schermafbeelding
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 5 January 2008
Locatie: Amsterdam
Berichten: 74
Standaard

Dennis,

Helemaal tegek. Je fix werkt, maar ben nu wel heel nieuwsgierig wat jij in het bestand hebt aangepast zodat deze nu wel verbinding kan maken met het EDGE-netwerk van KPN (Hi).

Greetz,
Appelsap
  #7  
Oud 5 September 2008, 11:20
» iPhone 5s 64GB (Zilver) [FW: 8.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi +4G 128GB (Zilver) [FW: 8.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 29 April 2008
Berichten: 67
Standaard

Ik heb gewoon enkele Proxyinstellingen gewijzigd naar de HI/KPN instellingen.
  #8  
Oud 5 September 2008, 18:12
» iPhone US 8GB [FW: 2.1]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 12 January 2008
Locatie: alkmaar
Berichten: 5
Standaard iphone 1 2.02

Wat moet je doen als je wil mailen en je phone zegt dat er geen data verkeer mogelijk is ( mobiele dataverkeer niet mogelijk)
Wie oh wie

gtz Arrian
  #9  
Oud 6 September 2008, 01:24
» iPhone 4S 64GB (Zwart) [FW: 7.1.1]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 2 Wi-Fi +3G 64GB (Zwart) [FW: 7.1.1]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 22 July 2008
Berichten: 150
Standaard

ik denk dat je morgen even een andere iPhone moet proberen, kom dus maar even langs in A'dam op de bouwput, kosten=1 broodje.

jammer dat je geen Wi-Fi hebt daar, dat maakt het extra lastig met je telefoon te knutselen.

Laatst gewijzigd door mneerhout; 6 September 2008 om 01:28.
  #10  
Oud 6 September 2008, 02:32
» iPhone US 8GB [FW: 2.1]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 12 January 2008
Locatie: alkmaar
Berichten: 5
Standaard heb het

dit was voor mij de oplossing

APN: portalmmm.nl
Username:
Password:


wat kan het leven toch mooi zijn ....................als het eens in n x mee zou zitten
  #11  
Oud 6 September 2008, 12:38
» iPhone 3G 8GB [FW: 3.0]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 5 September 2008
Berichten: 11
Standaard Het werkt ivm iPgone 3G 2.0.2 !

Ik heb de opossing van Dennis toegepast en ik kan bijv nu nu.nl opvragen. Ik beschik over: Hi Eindeloos online + Hi abbo.

Dit heb ik gedaan:
- installatie op mijn Vista PC: iPhoneBrowser (SetupiPhoneBrowser.1.52)
- mijn iPhone G3 2.0.2 (5C1) aangesloten via USB
- via iPhoneBrowser naar /private/var/preferences/SystemConfiguration/
- rechter muistoets op het preferences.plist bestand en dan kiezen voor Backup File
- kies dan Functions > View backup files. Functions is een menu links boven in iPhoneBrowser.
- blader naar de backup file
- Open de backup file met bv Notepad
- kopieer het laatste deel vd backup file:

<key>System</key>
<dict>
<key>Network</key> ... enzovoorts...

Hierin staat oa de naam van de telefoon. Let goed op dat je precies het juiste deel selecteert.

- download de fix van Dennis: dit bestandje (de "fix file")
- open deze fix file met Notepad
- en vervang het hier boven genoemde deel vd file. Let goed op dat je precies het juiste deel selecteert, anders klopt de file niet meer
- sla die gewijzigde "fix file" op. Zo staat er in ieder geval de juiste toestelnaam in
- via iPhoneBrowser de huidige preferences.plist (in /private/var/preferences/SystemConfiguration/) vervangen via de Replace File optie (rechter muistoets) en geef de zojuist gewijzigde fix file aan (preferences.plist)
- sluit de iPhone browser op de PC af
- schakel Wi-Fi uit op de telefoon
- start Safari
- Safari meldt dat er data roaming moet worden aangezet --> heb ik vervolgens gedaan
- daarna bijvoorbeeld:
* Safari surfen: Safari kan de pagina niet openen, omdat de server niet reageert (nu.nl)
* de weer applicatie: is aan het bijwerken, maar dan krijg ik de melding Bijwerken mislukt

- vervolgens gegaan naar: Instellingen > algemeen > netwerk > mobiel datanetwerk
- en deze combinatie ingevoerd:

APN: portalmmm.nl
Gebruikersnaam: <leeg>
Wachtwoord: <leeg>

- daarna bijvoorbeeld:
* Safari surfen: Telegraaf.nl OK!
* Weer app: OK

Mvg.,
Martijn

Laatst gewijzigd door Martijn@iPhoneForum; 6 September 2008 om 19:52.
  #12  
Oud 14 September 2008, 16:37
» iPhone 3G 16GB (Wit) [FW: 2.2]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 4 September 2008
Berichten: 19
Standaard

Hmm, heb beide geprobeerd, maar het werkt niet bij mij... Nog steeds geen verbinding! bestaat dit probleem alleen bij KPN?
  #13  
Oud 18 September 2008, 17:10
» iPhone 4 16GB (Wit) [FW: 4.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 10 December 2007
Berichten: 56
Standaard

Ik laat gewoon alle entries in dat menu leeg.
Dan werkt het gewoon met KPN.
  #14  
Oud 20 October 2008, 22:47
» iPhone 3GS 32GB (Zwart) [FW: 3.1.3]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 14 January 2008
Berichten: 26
Standaard

Hallo, ik heb een g3 16gb met een kpn (debitel) abo en krijg met geen mogelijkheid gprs of g3 aan de praat.
In mijn vorige 2G toestel deed de sim het wel.
Heb er een Yessim in zitten dus kan wel bellen, smsen enz.

Wie heeft er nog een TIP !!!!!!!!!!!!!!!! HELPPPPPP
  #15  
Oud 21 October 2008, 20:12
» iPhone 3G 8GB [FW: 3.0]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 5 September 2008
Berichten: 11
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door rlobbes Bekijk bericht
Hallo, ik heb een g3 16gb met een kpn (debitel) abo en krijg met geen mogelijkheid gprs of g3 aan de praat.
In mijn vorige 2G toestel deed de sim het wel.
Heb er een Yessim in zitten dus kan wel bellen, smsen enz.

Wie heeft er nog een TIP !!!!!!!!!!!!!!!! HELPPPPPP
Misschien handig om de eerdere posts eens te lezen en uit te proberen.
En vervolgens laten weten wat je geprobeerd hebt en of het geholpen heeft of niet.
  #16  
Oud 22 October 2008, 12:29
» iPhone 3G 16GB (Zwart) [FW: 2.1]
» MacOS X
 
Geregistreerd: 21 October 2008
Berichten: 6
Standaard

Bij mij heeft internet het slechts 1x gedaan... G3 blokje kwam netjes in beeld. Daarna Wi-Fi geprobeerd en dit werkte ook. Helemaal gelukkig was ik. Maar helaas krijg ook ik G3 niet meer aan de praat...
  #17  
Oud 22 October 2008, 13:30
» iPhone 3GS 32GB (Zwart) [FW: 3.1.3]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 14 January 2008
Berichten: 26
Standaard

heb alles geprobeerd. Internet-KPN-gprs werkt niet. Alleen internet niet, portalmmm.nl ook niet, heel forum en wiki afgezocht een uurtje of 5 ondertussen maar tot op heden geen oplossing!!?

Wie weet er meer???
Heb dus ook geen gprs!!
  #18  
Oud 22 October 2008, 17:14
» iPhone 3G 16GB (Zwart) [FW: 2.1]
» MacOS X
 
Geregistreerd: 21 October 2008
Berichten: 6
Standaard

Ik heb ook echt alles geprobeerd. Ik heb contact gehad met KPN en die vertelde dat er gisteren een storing was met blackberry... Misschien heeft dat er nog iets mee te maken. Ik heb ze ook nog een mail gestuurd. Zodra ik weer wat hoor meld ik het meteen.
  #19  
Oud 22 October 2008, 17:44
» iPhone 3GS 32GB (Zwart) [FW: 3.1.3]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 14 January 2008
Berichten: 26
Standaard

oke, super.
Ben overigens al 4 dagen bezig dus de storing van gisteren was het niet.
Maar ja, zijn ze weer even van je af bij de kpn!!
  #20  
Oud 23 October 2008, 01:18
» iPhone 3G 16GB (Zwart) [FW: 2.1]
» MacOS X
 
Geregistreerd: 21 October 2008
Berichten: 6
Standaard

Jaaahhhh!!!! ik ben er uit!!! :-D
Ik heb 2.0.1 erop gezet en.... tadaaaaa G3 werkt weer met KPN.
Nu nog even 2.0.2 proberen en dan maar kijken waar de bug zit... Heeft Apple wel vaker last van dat er bij een update ineens gekke dingen gebeuren... :-S
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
KPN: Surf&Mail totaal of Extra Snel voor de iPhone? CLL-Martin KPN, Hi, Telfort, MTV Mobile 13 20 April 2010 20:03
KPN surf & mail totaal en radio 538 monty010 KPN, Hi, Telfort, MTV Mobile 4 12 December 2009 10:32
Hi Eindeloos online & Martijn@iPhoneForum Overige providers Nederland 1 6 September 2008 12:44
KPN Prepaid Surf&Mail Totaal WERKT!!! instelling iguana9999 KPN, Hi, Telfort, MTV Mobile 6 19 May 2008 12:53
KPN Surf&Mail midon KPN, Hi, Telfort, MTV Mobile 11 26 March 2008 15:05

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 21:46.