Telfort jat zomaar 10 beltegoed van mij

Telfort jat zomaar 10 beltegoed van mij discussie in KPN, Hi, Telfort, MTV Mobile forum; ( verdwijnt na registratie ) Hallo allemaal, Ik sinds 2 weken een iPhone 3GS uit de VS (zie hier voor vragen hoe), en ik heb als provider Telfort. In principe ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > Bellen en internet > Providers Nederland > KPN, Hi, Telfort, MTV Mobile
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen
  #1  
Oud 21 August 2009, 20:42
» iPhone 4S 16GB (Zwart) [FW: 5.0 Beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Wit) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 6 May 2008
Berichten: 91
Standaard Telfort jat zomaar 10 beltegoed van mij

Hallo allemaal,

Ik sinds 2 weken een iPhone 3GS uit de VS (zie hier voor vragen hoe), en ik heb als provider Telfort.
In principe nooit last gehad met Telfort (hiervoor had ik een Sony Ericsson k800i) tot twee dagen terug. Ik waardeer dinsdagmiddag mijn beltegoed op met 10€. Er staat dan iets van 10,24€ op. Ik test of ik succesvol heb opgewaardeerd en ja het klopt. Alles lijkt goed te zijn gegaan tot die dag daarop (woensdag avond). Ik krijg dan ineens een raar bericht (zie bijlage, hebben jullie dat ook?) dat mij vertelt dat mijn beltegoed "helaas op is". Dus ik bel 1244 en mijn beltegoed blijkt nog maar 0,99€ te zijn.

Ik heb in die 2 dagen niet gebeld en maar 2 keer gesmst. Mijn 3G staat uit en ik ben niet gebeld geweest (alleen gesmst). Mijn tarief voor smsen is 8 cent per sms dus dat kan geen 10€ zijn. Ik heb de klantenservice van Telfort al gemailt maar die hebben nog niet met iets zinnigs gereageerd.
Mijn vraag is: kan mijn iPhone 3GS een datacommunicatie hebben gehad zonder dat ik het weet? Onder "Settings-> General -> about -> Usage" staat er dat ik 2.6MB heb verzonden en ~1MB heb ontvangen. Dat is voor 20 minuten bellen en ongeveer 10 smsen (dat valt niet onder die 10€). Is dat veel?

Om een heel verhaal kort te maken: kan mijn iPhone zonder dat ik het wist een data communicatie hebben gehad? Of is het gewoon een gruwelijke fout bij Telfort?

Alvast bedankt,
Vincent

PS: die SMS notification is niet van dat bericht maar van een SMS dat op dat moment toe kwam.
Bijgevoegde afbeelding(e)
Bestandstype: png IMG_0070.PNG‎ (102,6 KB, 69x gelezen)
Bestandstype: png IMG_0071.PNG‎ (107,1 KB, 74x gelezen)

Laatst gewijzigd door Recycle Bin; 21 August 2009 om 20:44.
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 25 August 2009, 11:56
» iPhone 4S 16GB (Zwart) [FW: 5.0 Beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Wit) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 6 May 2008
Berichten: 91
Standaard

Iemand? Is het normaal om voor 20 minuten gebeld te hebben 2,6MB te hebben verzonden en ~1MB te hebben ontvangen?
  #3  
Oud 25 August 2009, 12:26
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 7.0.3]  [Jailbreak: Ja]
» iPad mini Retina Wi-Fi + 4G 16GB (Zwart) [FW: 7.0.3]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 9 October 2008
Locatie: Oost-Vlaanderen
Berichten: 510
Standaard

hetgeen ik mij afvraag: als je uw Apn niet invult, kan je dan op internet?
Zonee, test het dan eens zo oor een paar dagen,
zoja, dan kan jou iPhone connectie maken met internet voor vb: push, fetch email (of een app die scores wil laden,...)
  #4  
Oud 25 August 2009, 12:28
WDS001's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 6 64GB (Space Grijs) [FW: 9.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 16GB (Spacegrijs) [FW: 9.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 15 June 2008
Locatie: New York, NY
Berichten: 5.502
Send a message via twitter to WDS001
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door kal_el Bekijk bericht
hetgeen ik mij afvraag: als je uw Apn niet invult, kan je dan op internet?
Zonee, test het dan eens zo oor een paar dagen,
zoja, dan kan jou iPhone connectie maken met internet voor vb: push, fetch email (of een app die scores wil laden,...)
Als je echt zeker wil zijn moet je gewoon verkeerde APN instellingen ingeven.
  #5  
Oud 25 August 2009, 12:43
» iPhone 4S 16GB (Zwart) [FW: 5.0 Beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Wit) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 6 May 2008
Berichten: 91
Standaard

Nee, het lukt mij niet om over EDGE (Wi-Fi uit) een webpagina te laden. Wel krijg ik direct weer dat rare bericht van "Helaas is uw beltegoed bijna op etc..."
Mijn APN velden zijn leeg...
  #6  
Oud 6 September 2009, 18:03
» iPhone US 8GB [FW: 3.0]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 21 January 2009
Berichten: 17
Standaard

ik heb precies het zelfde probleem
  #7  
Oud 8 September 2009, 21:54
» iPhone 4S 16GB (Zwart) [FW: 5.0 Beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Wit) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 6 May 2008
Berichten: 91
Standaard

Gewoon via SBSettings de "EDGE"-toggle uit zetten en je hebt geen last meer.
  #8  
Oud 8 September 2009, 22:03
» iPhone UK 8GB [FW: 3.0.1]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 25 August 2009
Berichten: 6
Standaard

He ik heb een vraagje wel een noob vraag
Maar wat is SBSetting en waar moet je het downlouden ik heb namelijk hetzelfde
  #9  
Oud 8 September 2009, 22:09
» iPhone 4S 16GB (Zwart) [FW: 5.0 Beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Wit) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 6 May 2008
Berichten: 91
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door SJOERDASSEN Bekijk bericht
He ik heb een vraagje wel een noob vraag
Maar wat is SBSetting en waar moet je het downlouden ik heb namelijk hetzelfde
Jailbreak je iPhone en het is te vinden in Cydia.
  #10  
Oud 22 September 2009, 21:04
» iPhone 3G 16GB (Zwart) [FW: 6.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi 16GB [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 8 June 2008
Berichten: 21
Standaard

Wat ik uberhaupt al niet snap is dat scherm dat je krijgt.
Ik heb dit scherm nog nooit gezien, en hoe kan je iPhone (zonder eerst internet geraadpleegd te hebben) dat je beltegoed op is?
Dat wordt bij T-Mobile alleen duidelijk gemaakt aan de hand van een smsje.
En niet een scherm als dat van jou.
Ik vermoed dus dat je telefoon inderdaad wel op internet data gebruikt..

Iemand enig idee van dat scherm?
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Berichttitel: I-phone via Wi-Fi schrijft toch van beltegoed af aifoonke Wi-Fi 12 23 October 2010 22:12
overig beltegoed van abbo aan apps? Thadutchie T-Mobile 3 10 August 2010 19:57
zijkanten van mijn iphone zomaar open?!?!? sulaimany iPhone algemeen 18 21 January 2010 22:37
iPhone: HELPPP mij icontjes zijn weg van mij iphone vingros Jailbreak 7 22 January 2009 16:39
Alle icoontjes zomaar van springboard verdwenen, iPhone niet meer te gebruiken.. MG TF iPhone algemeen 1 4 November 2008 14:36

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 17:07.