iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   KPN (https://forum.iculture.nl/f18/bellen-internet/f109/providers-nederland/f111/kpn/)
-   -   KPN Steeds Slechter (https://forum.iculture.nl/f18/bellen-internet/f109/providers-nederland/f111/kpn/58664-kpn-steeds-slechter.html)

BartG 01-05-10 12:05

KPN Steeds Slechter
 
Ik heb me toch wat vreemds. Stad en Land afgereisd vorig jaar om een simlockvrije Iphone 3GS te pakken te krijgen. Dit omdat ik absoluut mijn KPN abonnement wilde behouden. Ik woon op één van de Zuid-Hollandse eilanden in een klein dorpje en het bereik van alle aanbieders was een ramp. Orange, Vodafone, T-Mobile etc. etc. is gewoon erg slecht en dan vooral binnen.

Nu de laatste maanden zag ik het bereik van KPN op mijn Iphone steeds slechter worden. Van 3 streepjes, was al niet top, tot helemaal niets de laatste weken. Dit trouwens allemaal voor de 3.1.3 update, maar dat maakte geen verschil. Dit terwijl in andere telefoons zoals Nokia, Sony-Ericsson het bereik echt goed was. Ook het opnieuw instellen van de netwerkverbinding heeft niet geholpen trouwens.

Uiteraard met KPN gebeld en volgens hun zouden ze niet weten hoe dit zou komen. Ik moest ook maar een 'normale' telefoon aanschaffen. Maar het vreemde is wel dat ik, als ik zou naar providers zocht, altijd T-Mobile kreeg. Nu de proef op de som gedaan en, als test, een pre-paid T-Mobile simkaart aangeschaft. En wat denk je, 5 streepjes continu. Zelfs in het pand waar ik werk (stalen constructie)en normaal gesproken vroeger 0 bereik had, 5 streepjes. Ik kan mezelf nu haast niet voorstellen dat KPN zo slecht is een T-Mobile zo goed.

Mijn gedachten gaan dan ook of het zo kan zijn dat Apple toch, om zijn afnemer (lees T-Mobile) in Nederland te beschermen bepaalde software heeft geinstalleerd om andere aanbieders buiten te sluiten. Zoals ik al schreef, in andere merken telefoons in KPN echt DE provider hier.

Murgen 03-05-10 10:23

Dat lijkt me stug. Ik heb mijn sim-lock vrij vrijwel om de hoek gekocht (Steenbergen) en m'n 11 jaar oude KPN-sim erin gezet en geen problemen. Vrijwel altijd bereik. Het enige wat ik vind zuigen zijn de tarieven en data-snelheid van KPN.


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 01:42.