iPhone 4 KPN micro sim werkt niet

iPhone 4 KPN micro sim werkt niet discussie in KPN, Hi, Telfort, MTV Mobile forum; ( verdwijnt na registratie ) Heb zojuist een UK iphone 4 gekocht. Ik had al een microsim in NL aangevraagd en die had ik, werkend, in mijn HTC zitten met ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > Bellen en internet > Providers Nederland > KPN, Hi, Telfort, MTV Mobile
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen
  #1  
Oud 7 August 2010, 14:10
Ezra's schermafbeelding
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 4.3.1]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 24 December 2007
Berichten: 131
Standaard iPhone 4 KPN micro sim werkt niet

Heb zojuist een UK iphone 4 gekocht.

Ik had al een microsim in NL aangevraagd en die had ik, werkend, in mijn HTC zitten met een adapter.

Nu wilde ik mn iphone activeren maar kreeg ik de melding dat mn simkaart "not supported" was.

Even een o2 simkaartje gehaald en verknipt tot een micro sim. Dit werkte wel, kon hem activeren en had vol bereik.
Toen ik mijn KPN microsim er weer in stopte kreeg ik gelijk weer een "invalid sim" notificatie.

Dus om het op te sommen:
iPhone: KPN microsim werkt niet. o2 UK sim werkt wel.
HTC: beide simkaarten werken.

Iemand een verklaring/oplossing hiervoor?
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 7 August 2010, 14:26
anandvr's schermafbeelding
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 4 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 6.0]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 2 September 2009
Locatie: rotterdam
Berichten: 138
Standaard

Simlock miss ??
  #3  
Oud 7 August 2010, 14:37
Ezra's schermafbeelding
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 4.3.1]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 24 December 2007
Berichten: 131
Standaard

Het is een UK phone dus lijkt me niet..
  #4  
Oud 7 August 2010, 14:39
» iPhone 6 Plus 64GB (Space Grijs) [FW: 8.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 8.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 15 October 2007
Berichten: 35
Send a message via twitter to n@gel
Standaard

In de UK zijn alleen de iPhones uit de Apple store (Online of echte winkel) zonder een simlock.

iPhone 4 gekocht in een andere winkel O2, Vodafone dan is deze voorzien van een lock.

Enige optie Jailbreak en snowbreeze gebruiken.
  #5  
Oud 7 August 2010, 14:43
Ezra's schermafbeelding
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 4.3.1]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 24 December 2007
Berichten: 131
Standaard

Ik koop toch niet een UK iPhone met abo als ik een Nederlandse simkaart wil gaan gebruiken?

Maar voor de duidelijkheid:
Ik heb hem gekocht in de Apple store. Hij is dus simlockvrij.
  #6  
Oud 7 August 2010, 14:57
ballegooier's schermafbeelding
» iPhone 5s 16GB (Space Grijs) [FW: 9.3.5]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air 2 Wi-Fi + 4G 64GB (Spacegrijs) [FW: 11.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» OS X
 
Geregistreerd: 5 August 2008
Locatie: Amsterdam
Berichten: 3.693
Standaard

Dat is wel heel vreemd dan. Werkt het dan wel met een unlock (via JB) of dan nog steeds niet? En misschien moet je even een willekeurige andere NL simkaart proberen of het wel echt aan je toestel ligt. Misschien is die micro-sim van KPN toch brak (ondanks dat die in je HTC wel werkt)
  #7  
Oud 7 August 2010, 15:09
Ezra's schermafbeelding
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 4.3.1]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 24 December 2007
Berichten: 131
Standaard

Ik vind het ook nogal vreemd..

Maar ik heb hier in de UK niet de beschikking over een andere NL simkaart.
Degene waarmee ik hier op vak ben heeft er wel een maar die mag ik niet verknippen tot een micro sim

Ik ga denk ik maar even langs de apple store om te vragen of dit een bekend probleem is en waar het eventueel aan kan liggen.
Misschien kan ik het kaartje daar ook wel in een andere iphone proberen.
  #8  
Oud 8 August 2010, 00:00
Ezra's schermafbeelding
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 4.3.1]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 24 December 2007
Berichten: 131
Standaard

Ben naar de apple store terug gegaan. Heel veel geprobeerd maar ze konden hem niet unlocked krijgen.

Uiteindelijk heb ik een nieuwe gekregen, maar omdat de 16gb niet meer op voorraad was in de stad heb ik een 32gb gekregen!

En deze werkt zoals het hoort
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Duo sim vervalt bij activatie micro sim, beter oude knippen? s.keesen T-Mobile 10 1 August 2010 01:12
KPN micro sim kito KPN, Hi, Telfort, MTV Mobile 9 2 July 2010 15:32
Micro sim iPad en iPhone 4 niet uit te wisselen ? Jeroen100 iPad algemeen 6 29 June 2010 15:56
kpn sim only werkt niet op 3g 16 gb KIKKERT1 KPN, Hi, Telfort, MTV Mobile 0 21 August 2008 09:20
Stealthsim bij KPN sim werkt niet saccom Unlock [archief] 29 19 January 2008 18:47

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 14:50.