kpn en gprs

kpn en gprs discussie in KPN, Hi, Telfort, MTV Mobile forum; ( verdwijnt na registratie ) op de een of andere manier blijf ik maar data binnenhalen op mijn iphone, hoe kan ik er voor zorgen dat mijn iphone alleen maar ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > Bellen en internet > Providers Nederland > KPN, Hi, Telfort, MTV Mobile
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen
  #1  
Oud 8 March 2008, 02:12
» iPhone US 16GB [FW: 2.0.2]
» Windows
 
Geregistreerd: 18 February 2008
Berichten: 3
Standaard kpn en gprs

op de een of andere manier blijf ik maar data binnenhalen op mijn iphone, hoe kan ik er voor zorgen dat mijn iphone alleen maar gebruik maakt van wi-fi? dan had ik nog een andere vraag: is gprs hetzelfde als edge zo niet, wat is dan het verschil? als je de een uitschakelt, schakel je dan ook de andere uit?

alvast hartelijk bedankt, Luuk
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 8 March 2008, 11:39
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 4.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 8 February 2008
Berichten: 24
Standaard

Op de vraag hoe je het uit moet zetten heb ik zo even geen antwoord, probeer eens bij "EDGE" gewoon verkeerde settings in te stellen, zoals onzin.kloptniet.com oid.
Het verschil tussen EDGE en GPRS is vooral de snelheid. EDGE is nieuwer dan GPRS en hiermee kun je sneller internetten. Wel jammer dat het in Nederland niet bestaat. Telecom providers in Nederland hebben het overgeslagen en in plaats daarvan een UMTS netwerk aangelegd.
  #3  
Oud 9 March 2008, 13:29
» iPhone 3G 16GB (Zwart) [FW: 2.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» MacOS X
 
Geregistreerd: 15 November 2007
Locatie: Vught
Berichten: 166
Standaard

Kan niet, KPN accepteert alles heb ik gemerkt. Gewoon databundeltje nemen, kost je maar 'n tientje per maand en heb je veel lol van.
  #4  
Oud 9 March 2008, 13:33
» iPhone US 16GB [FW: 2.0.2]
» Windows
 
Geregistreerd: 18 February 2008
Berichten: 3
Standaard dankjewel

hartelijk bedankt voor de reacties, ik ben er ook achter gekomen dat een foute apn invoeren geen enkele zin heeft, ik ga dan toch een abbonoment nemen op surf 'n mail
  #5  
Oud 9 March 2008, 19:24
didiersergei's schermafbeelding
» iPhone 3GS 32GB (Wit) [FW: 4.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 21 February 2008
Locatie: Groningen
Berichten: 24
Standaard

hi ik heb ook het probleem met KPN, als ik via Wi-fi iets doe, kost het me alsnog geld.. Weet iemand of ik dit met KPN kan regelen? zij zijn er nogal vaag over.. of kan ik gewoon GPRS uitzetten? volgens mij staat ie al uit.. Data roaming off..

als iemand wat weet, let me know! THANKS
__________________
Apple rules
  #6  
Oud 10 March 2008, 16:31
Kaspers's schermafbeelding
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.2.1]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 15 December 2007
Locatie: 058
Berichten: 156
Standaard

De iPhone checkt elk kwartier voor nieuwe mail, wanneer dit aan staat. Dus ook over GPRS .
Onzin om te zeggen dat browsen over Wi-Fi geld kost, want bij Wi-Fi access en GRPS krijgt Wi-Fi de voorkeur.

Een lelijke bug is het volgende: de iPhone checkt z'n mail over GRPS in locked mode, ook al is er Wi-Fi beschikbaar...
__________________
  #7  
Oud 10 March 2008, 19:02
didiersergei's schermafbeelding
» iPhone 3GS 32GB (Wit) [FW: 4.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 21 February 2008
Locatie: Groningen
Berichten: 24
Standaard

hmm vaag want ik heb mijn mail nog niet ingesteld... Hoe kan ik het uitzetten dan? Kan het niet vinden onder de mail settings..
  #8  
Oud 10 March 2008, 21:32
» iPhone 6 16GB (Space Grijs)  
» iPad Air 2 Wi-Fi 16GB (Spacegrijs)  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 26 September 2007
Locatie: Pijnacker
Berichten: 56
Standaard

Bij mij werkt het op 1.1.3 (oudere versies niet helemaal waterdicht) door bij edge instellingen APN: 'disabled' in te vullen. Zo krijg ik elke keer een melding dat hij edge niet kan vinden als ik perongeluk op het weer klik.

Voor de mail is het zo dat bij settings --> mail moet je auto-check op manual zetten. moet de trick zijn!
  #9  
Oud 10 March 2008, 21:43
Ezra's schermafbeelding
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 4.3.1]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 24 December 2007
Berichten: 131
Standaard

Ja of gewoon bossprefs installeren. Kun je edge uitzetten, en mail ook.
Dan checkt ie dus niet constant de ingestelde tijd je mail. En ook zo weer aan te zetten als je weer Wi-Fi access hebt.
  #10  
Oud 18 March 2008, 23:14
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.0.1]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 25 February 2008
Berichten: 9
Standaard

Dus als je bij bossprefs edge uit hebt staan en mail aan dan checked ie alsnog over gprs de mail ?
  #11  
Oud 18 March 2008, 23:24
midon's schermafbeelding
» iPhone 6s Plus 64GB (Space Grijs) [FW: 9.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi + 3G 16GB (Zwart) [FW: 9.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 14 December 2007
Berichten: 339
Stuur een bericht via MSN naar midon Stuur een bericht via Yahoo naar midon Send a message via twitter to midon
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door B-art Bekijk bericht
Dus als je bij bossprefs edge uit hebt staan en mail aan dan checked ie alsnog over gprs de mail ?
Als gprs uit zet dan is het ook uit dus geen mail ophalen via gprs. Moet je het echt weer aan zetten.
  #12  
Oud 19 March 2008, 15:02
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.0.1]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 25 February 2008
Berichten: 9
Standaard

Mooi, ik was al bang dat ik constant aan het betalen was omdat dat gprs icoontje wel telkens verscheen..
  #13  
Oud 19 March 2008, 15:07
midon's schermafbeelding
» iPhone 6s Plus 64GB (Space Grijs) [FW: 9.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi + 3G 16GB (Zwart) [FW: 9.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 14 December 2007
Berichten: 339
Stuur een bericht via MSN naar midon Stuur een bericht via Yahoo naar midon Send a message via twitter to midon
Standaard

Ik heb het getest en het gprs icoontje blijft inbeeld alleen als je mail gaat ophalen geeft de iphonne een melding dat hij geen contact kan maken.
Geen data overdracht dus.
  #14  
Oud 20 March 2008, 21:48
» iPhone US 16GB [FW: 1.1.4]
» Windows
 
Geregistreerd: 10 March 2008
Berichten: 76
Standaard

Ik heb net mijn phone, en ik ben totaal een leek op dit gebied.
Dit topic lijkt het meest in de buurt te komen. Ik heb de 16gb 1.1.4.

Om even wat te testen heb ik mijn yahoo mail gesynchroniseerd met de telefoon. Echter lijk ik ook af en toe gewoon internet te hebben.
Naast de naam van mijn provider staat een vierkantje, soms is het wit, soms blauw, maar er staat geen E in. Ik kwam erachter, omdat ik dacht dat ik niet op internet zat, maar plotseling kreeg ik wel melding dat ik een nieuwe mail had in mijn yahoo.

Wat houdt dat vierkantje in? Ik wil ook geen kosten voor internetten via de mobiel.

Wie kan me op weg helpen. Merci
  #15  
Oud 21 March 2008, 09:38
midon's schermafbeelding
» iPhone 6s Plus 64GB (Space Grijs) [FW: 9.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi + 3G 16GB (Zwart) [FW: 9.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 14 December 2007
Berichten: 339
Stuur een bericht via MSN naar midon Stuur een bericht via Yahoo naar midon Send a message via twitter to midon
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door schumeister Bekijk bericht
Ik heb net mijn phone, en ik ben totaal een leek op dit gebied.
Dit topic lijkt het meest in de buurt te komen. Ik heb de 16gb 1.1.4.

Om even wat te testen heb ik mijn yahoo mail gesynchroniseerd met de telefoon. Echter lijk ik ook af en toe gewoon internet te hebben.
Naast de naam van mijn provider staat een vierkantje, soms is het wit, soms blauw, maar er staat geen E in. Ik kwam erachter, omdat ik dacht dat ik niet op internet zat, maar plotseling kreeg ik wel melding dat ik een nieuwe mail had in mijn yahoo.

Wat houdt dat vierkantje in? Ik wil ook geen kosten voor internetten via de mobiel.

Wie kan me op weg helpen. Merci
Dit blokje is het gprs/edge tekentje van de Iphone.
  #16  
Oud 21 March 2008, 10:45
» iPhone US 16GB [FW: 1.1.4]
» Windows
 
Geregistreerd: 10 March 2008
Berichten: 76
Standaard

Dank je

Waarschijnlijk is ie blauw als er data opgevraagd wordt en wit als er niks gebeurd? Vroeg het me voornamelijk af vanwege de kosten. Heb wel een zakelijk abbonement, maar daar wil je natuurlijk ook geen hoge rekening veroorzaken

Werkt dat services.app nu wel of niet met KPN? Krijg dat vierkantje maar niet weg
Help

Laatst gewijzigd door schumeister; 21 March 2008 om 23:24.
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Instellen gprs/edge met KPN/HI Drumpie KPN, Hi, Telfort, MTV Mobile 31 15 February 2010 23:34
Ik heb KPN Hi simonly de instellingen van KPN mobiel werken niet geen gprs... Spikez KPN, Hi, Telfort, MTV Mobile 2 15 February 2010 22:05
Uitschakelen Edge/Gprs KPN/Telfort Iphone 2g Camulos Archief 1 8 July 2009 19:32
gprs kpn bartelicious KPN, Hi, Telfort, MTV Mobile 5 6 February 2009 14:16
KPN gprs na 2.0 update probleem joepy87 KPN, Hi, Telfort, MTV Mobile 15 10 August 2008 17:20

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 06:11.