iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   Overige providers Nederland (https://forum.iculture.nl/f18/bellen-internet/f109/providers-nederland/f19/overige-providers-nederland/)
-   -   Welke provider kan ik het beste nemen? (https://forum.iculture.nl/f18/bellen-internet/f109/providers-nederland/f19/overige-providers-nederland/41372-welke-provider-beste-nemen.html)

gon1234abcd 10-08-09 17:21

Welke provider kan ik het beste nemen?
 
hey,
ik heb al op het forum gezocht op titels met "provider" erin, maar kon niet echt duidelijk antwoord krijgen op mn vraag, ondanks het me een vraag lijkt die wel vaker gesteld wordt.

Mijn abonnement bij Telfort is verlopen, en als je al klant bent bij telfort betaal je 10euro voor internet, terwijl een nieuwe klant de eerste 6maanden 2,50 betaald voor internet bij een 2jarig sim-only abonnement. (lekker klantvriendelijk :S) Nu is mijn vraag welke provider het beste is. tot nu toe weinig problemen gehad bij telfort, maar ik heb nog geen ervaring met mobielinternet van telfort.

qua prijs is bij telfort: 200min, 1000smsjes, en internet voor 24maanden 28euro.
en bij hi:275min, 1000smsjes, en internet voor 24maanden ook 28euro.


~Gon

XIII 10-08-09 20:24

Hoe definieer jij "beste"? (goedkoop, goede dekking, goede klantenservice, ...)

gon1234abcd 10-08-09 23:18

de provider met het snelste internet, en met een prijs die hetzelfde of goedkoper is dan die van telfort.
Zo ben ik eigenlijk wel tevreden met telfort, alleen zie ik dus dat hi goedkoper is want daarbij heb je voor hetzelfde bedrag 75belminuten meer per maand. en als ik 175belminuten neem bij hi, dan heb ik 25min minder, maar bespaar ik daarin tegen 4euro per maand, tegenover telfort.

josephusjg 11-08-09 00:04

volgens mij kun je het niet goedkoper krijgen dan bij Telfort. Hi wellicht wel dus, maar de snelheid van internet is bij Hi aanzienlijk langzamer dan bij Telfort.

Helemaal zeker ben ik niet, maar na lezing van veel fora en zo is dit mijn conclusie (maar ik zie dat bij jou de sms-jes vele malen belangrijker zijn dan bij mij; dit vergelijk is op basis van gesprekken en internet!):

Telfort, de goedkoopste, met een redelijke internetsnelheid en in ieder geval heel zekere ontvangst. Hoewel, net bij mij thuis is Telfort slecht. En ik heb slechte ervaringen met de helpdesk, tenminste, als het een lastig probleem was. Maar jij bent blijkbaar tevreden met Telfort.

Vodafone, met een super sim only goede prijs, goed netwerk met een goede ontvangst. theoretisch is de snelheid het hoogst, maar ik begrijp dat het in de praktijk op sommige plekken lager is dan T-mobile en Telfort, maar nog steeds heel acceptabel.

T-mobile eigenlijk alleen interessant als je nog geen iphone hebt.

Hi en KPN lage internetsnelheid, ben geen internet mogelijk

Mijn buren zijn erg tevreden over de iphone met T-mobile, dus ik denk daar voor te gaan. Maar als ik toch de Belgie route neem, kies ik voor Vodafone of wellicht toch voor 1 jaar Telfort.

Jos

gon1234abcd 11-08-09 00:58

bij Hi is de snelheid langzamer dan bij Telfort? om XIII maar even te citeren: "Hoe definieer jij "langzamer?" merk je dat verschil pas als je een Hi- en Telfort-abonnement naast elkaar legt, of is Hi gewoon echt duidelijk een half keer zo sloom?

en over Telfort ben ik inderdaad tevreden op technisch gebied. maar op communicatie-gebied (om het zo maar te noemen) vind ik telfort niet echt bepaald goed. zo is er een "Telfort chat" waarin een medewerker mij een antwoord gaf waaraan ik kon zien dat hij het niet zeker wist, maar hij zei dat het wel gewoon zo was. vanmiddag even de klantenservice gebeld omdat ik het niet vertrouwde, en die gaf dus zelfverzekerd een ander antwoord. haar woorden waren vriendelijk, maar haar toon niet.
dus als conclusie heb ik dat de klantenservice van telfort aardig slecht en de chat die aangeboden wordt onbetrouwbaar is. maar daarintegen is telfort op technisch gebied (bereik, tarieven, etc.) in mijn ogen goed, ondanks ik nooit een andere provider gehad heb.

Vodafone hoorde ik slechte verhalen over van een vriend van me. toen ik op de site wou kijken hoeveel een vergelijkbaar abonnement kost, en ik als dagelijkse surfer niks van die site snapte, heb ik het maar uit gemakzucht weg geklikt.

T-mobile hoor ik slechte dingen over hier op het forum, dus daar heb ik ook niet naar gekeken, en een iPhone heb ik al, dus daarvoor hoef ik het niet te doen.

maar ik ben dus toch nog aan het twijfelen tussen hi en telfort, en eventueel een andere provider. en ik hoop aan het einde van dit topic tot een conclusie te kunnen komen :) met de klantenservice van deze site zit het iig wel goed, nuttige info josephusjg :P :D

bbgt 11-08-09 11:41

..met opmerkingen als sneller en langzamer kan niemand iets.
Dat moet je echt cijfertjes noemen.
Telfort gebruikt het KNP netwerk.
Downloadsnelheid is 768 kp/pm en upload 312 kb.
Bij Vodafone is dat d/load 3,6 mb (afhankelijk van bereik) en upload 1,4 mb.
Dus als je tevreden bent met de snelheid van een boemmeltje: ....
Telfort sim-only, 300 belmin p/m en 25 sms'jes 12,45 euro p/m
met nummerbehoud.

Je hebt toch wel Speedtest.net op je iPhone staan?
In huis op mijn draadoze newtweerk: tot 7,3 mb en bijna 3mb upload.
3G newerk: 1,9 mb en 247kb

Luckysunnie 11-08-09 15:52

Als je al een iPhone hebt dan moet je juist GEEN abo nemen!
Neem een Vodafone Prepaid aansluiting!
Ooit gehoord van Vodafone Blox?
Internet Blox € 10,-
1000 SMS Blox € 10,-
Ikzelf bel amper dus als mijn abo is afgelopen kies ik voor prepaid, ben ik voor 20 eurotjes in de maand klaar op een super netwerk :D

gon1234abcd 12-08-09 19:34

@bbgt:
wat is kp/pm?
en vodafone is dus sneller? is vodafone praktisch ook sneller?
en wat bedoel je met dat abonnement van telfort met 300bel minuten en 25smsjes?
en nee ik heb geen speedtest.net op mn iphone staan. ik heb ook geen draadloos internet thuis dus dat wordt ook moeilijk. maar wat is het verband tussen je snelheid van je draadloze internet thuis, en de snelheid van mobiel-internet?


Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Luckysunnie (Bericht 336716)
Als je al een iPhone hebt dan moet je juist GEEN abo nemen!
Neem een Vodafone Prepaid aansluiting!
Ooit gehoord van Vodafone Blox?
Internet Blox 10,-
1000 SMS Blox 10,-
Ikzelf bel amper dus als mijn abo is afgelopen kies ik voor prepaid, ben ik voor 20 eurotjes in de maand klaar op een super netwerk :D

waarom een prepaid? een prepaid is toch veel duurder? bovendien heb je dan het gekl**t met dat je telkens op moet waarderen. en internet en 1000smsjes is zon beetje overal 10euro p/m ;)

bbgt 12-08-09 19:47

Je synch jouw iPhone iedere dag wel 'n keertje met jouw iTunes?
Dat raad ik je ook aan de applicatie Speedtest.net te downloaden (is gratis)
en op je iPhone te zetten. Dan kun je de snelheid van de verbinding
van je iPhone testen en kun je met de uitkomst (kbps) snelheden die
andere providers claimen aan te kunnen bieden checken/vergelijken.

gon1234abcd 12-08-09 20:50

maar wat heb ik aan dat speedtest programma als ik nieteens internet heb?

bbgt 12-08-09 20:58

Met Speedtest op je iPhone kun je de snelheid van je verbinding testen.

gon1234abcd 13-08-09 15:45

hmm... nadat ik net een rekening van 60euro kreeg, heb ik mn mobiel maar gewoon verlengt bij het vertrouwde telfort. toch nog maar even de chat gebruikt om te vragen hoelang het duurt voordat mn abonnement verlengt is.
  • 14:31 Gon: hoelang duurt het voordat een abonnement verlengt is?
  • 14:32 Telfort: Dat hangt af van wanneer uw abonnement verlengbaar is."
echt een direct antwoord krijg je daar nooit terwijl mn vraag niet echt bepaald onduidelijk of ingewikkeld is. na een tijdje doorvragen kwam ik erachter dat het 8dagen duurt. nu maar hopen dat ik dit keer wl een juist antwoord heb gekregen.

maceddy 13-08-09 15:48

Mocht je een iPhone al hebben (geunlockt) zou ik voor het Vodafone Super SIM abo gaat. Speciaal iPhone abonnement.

Vanaf 13,50 per maand incl. internet.
Zie: Super SIM Only -

bbgt 13-08-09 16:14

...maar verlengt bij het vertrouwde telfort...:
doet me denken aan mensen die al 60 jaar bij dezelfde bank zitten.
60 Jaar lang kaalgeplukt omdat ze niet durven switchen....
Bang voor wat?

gon1234abcd 13-08-09 16:27

Bang dat ik naar een andere provider overstap waar ik 2jaar lang aan vast zit, die minder goed dan telfort is. Ik zeg altijd: je moet kijken naar wat je hebt, en niet naar wat je niet hebt. en dat is met vrijwel alles zo. Ik ben tevreden over telfort, ik heb altijd goed bereik, en op technisch gebied geen enkele klacht. Dus dan kan ik wel alleen maar beter en beter willen, en overswitchen naar een provider die op papier 'beter' is, maar waarom zou ik dat risico nemen als ik tevreden ben met telfort? In eerste instantie wou ik dus even verder kijken dan alleen Telfort door dit topic te openen, maar nu ik ben na gaan denken, zie ik eigenlijk geen reden om voor een paar eurotjes het risico te nemen om naar een andere provider over te stappen.

harriepopov 13-08-09 19:05

Ik ben net overgestapt van:

Telfort Sim only 1 jaar (sinds september 2006)
500 min / 17,95 p/m
300 sms / 7,50 p/m
internet / 10,00 p/m

naar:

Vodafone Sim only 1 jaar
425 min / 30,00 p/m (eerste zes maanden 50%korting)
sms blox / 10,00 p/m
internet / 9,50 p/m

Ik heb nog een iPhone 2G, maar mijn telfort sim in 3G toestellen geprobeerd en dan is het internet gewoon om te janken, dus om een iphone goed te gebruiken waar hij voor gemaakt is zou ik wel een provider kiezen met een degelijke internsnelheid. Dus KPN(Extra snel), T-Mobile of Voafone. Ligt een beetje waar je in de buurt bent en of je dekking daar goed is.


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 20:01.