mobiel data netwerk knop verdwenen

mobiel data netwerk knop verdwenen discussie in Overige providers Nederland forum; ( verdwijnt na registratie ) Na de aanschaf van een gelockte iPhone 4 afgelopen week van T mobile is de knop welke je de toegang geeft tot de internet instellingen ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > Bellen en internet > Providers Nederland > Overige providers Nederland
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen

Reageren

 

Discussietools Weergave
  #1  
Oud 16 August 2010, 10:49
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.0.1]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 5 September 2008
Locatie: Diemen
Berichten: 3
Stuur een bericht via Skype™ naar rickduring
Exclamation mobiel data netwerk knop verdwenen

Na de aanschaf van een gelockte iPhone 4 afgelopen week van T mobile is de knop welke je de toegang geeft tot de internet instellingen 'verdwenen'. Instellingen> algemeen> netwerk> mobiel data netwerk: deze staat er niet bij!
Mijn abo van Vodafone loopt nog 3 maanden, en ik wil graag ook kunnen internetten met dit abo op de Iphone 4. Maar ik kan de instellingen niet veranderen. Met de T mobile sim erin is internet wel mogelijk. Weet iemand hier een oplossing voor? Eerdere treads hebben helaas geen antwoord opgeleverd voor het probleem......
Dank vast voor de moeite! Grtz Rick
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 16 August 2010, 12:59
Bubbly's schermafbeelding
» iPhone 6s 64GB (Goud) [FW: 10.2]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 13 August 2010
Locatie: Nederland
Berichten: 2.876
Standaard

Unlockit - APN Changer for your iPhone
Surf hierheen op je iPhone. (Gebruik Wi-Fi zodat je het kunt bereiken)

- Continue
- Custom APN
- Carrier: NL - xxx [< kies je provider]
- Create profile
- Volg de rest van de stappen

-----
Wat je ook kunt doen, is je T-Mobile sim instoppen, naar dat menu gaan, het menu openen, je T-M sim er uithalen en je Vodafone er instoppen. Nu kun je het met je Vodafone instellen, maar zodra je weer uit dat menu gaat, is het weer verdwenen Bovenstaande maakt echter een profiel aan en is sneller dan sim kaart in & uit doen
  #3  
Oud 16 August 2010, 18:43
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.0.1]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 5 September 2008
Locatie: Diemen
Berichten: 3
Stuur een bericht via Skype™ naar rickduring
Standaard

Superbedankt Bubbly! Hij doet het!!!!!
  #4  
Oud 24 August 2010, 17:50
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 4.0.1]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 4 April 2009
Locatie: Rotterdam
Berichten: 35
Standaard

Ik heb ook hetzelfde alleen dan met KPN,alleen niets wil werken.
ik krijg je knop of instellingen er niet in.

iemand enig idee?????????????????????
  #5  
Oud 24 August 2010, 18:08
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.0.1]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 5 September 2008
Locatie: Diemen
Berichten: 3
Stuur een bericht via Skype™ naar rickduring
Standaard

Hey sjinedlime,

Volg de instructies van Bubbly, je krijgt de knop er niet mee in je systeem, maar je kunt wel de instellingen downloaden en installeren, daarna doet hij het zeker!
  #6  
Oud 24 August 2010, 18:38
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 4.0.1]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 4 April 2009
Locatie: Rotterdam
Berichten: 35
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door rickduring Bekijk bericht
Hey sjinedlime,

Volg de instructies van Bubbly, je krijgt de knop er niet mee in je systeem, maar je kunt wel de instellingen downloaden en installeren, daarna doet hij het zeker!
de site blijft error geven,iets aan de hand met de server.

hoop dat tie snel weer online komt dan
  #7  
Oud 24 August 2010, 20:50
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 4.0.1]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 23 August 2010
Berichten: 2
Standaard

Hallo,

Iemand al een oplossing kunnen vinden voor dit probleem?

Ik kan ook niet met Hi (KPN) op het internet, terwijl ik een data abonnement heb. Ik krijg de foutmelding; Mobiele datanetwerk activeren niet mogelijk. Ik heb alleen een internetverbinding via het draadloze netwerk.
Ik gebruik een iPhone 4 met versie 4.0.1 met een Hi abonnement.

Heb daarbij op verschillende manier de APN proberen te veranderen. Onder andere via de website Unlockit.co.nz. Dit lukt me dus niet, zelfs niet via het mailen van de instellingen. En weet iemand misschien ook wat precies de juiste instellingen zijn van Hi, lees telkens andere instellingen.

Alvast bedankt.


****Edit: geduldig wachten totdat de website weer goed werkt en het probleem is opgelost!

Laatst gewijzigd door mSudoo; 25 August 2010 om 01:18.
  #8  
Oud 25 August 2010, 17:05
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 15 August 2010
Locatie: Hengelo OV
Berichten: 22
Stuur een bericht via Skype™ naar Merijntje1 Send a message via twitter to Merijntje1
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door mSudoo Bekijk bericht
Hallo,

Iemand al een oplossing kunnen vinden voor dit probleem?

Ik kan ook niet met Hi (KPN) op het internet, terwijl ik een data abonnement heb. Ik krijg de foutmelding; Mobiele datanetwerk activeren niet mogelijk. Ik heb alleen een internetverbinding via het draadloze netwerk.
Ik gebruik een iPhone 4 met versie 4.0.1 met een Hi abonnement.

Heb daarbij op verschillende manier de APN proberen te veranderen. Onder andere via de website Unlockit.co.nz. Dit lukt me dus niet, zelfs niet via het mailen van de instellingen. En weet iemand misschien ook wat precies de juiste instellingen zijn van Hi, lees telkens andere instellingen.

Alvast bedankt.


****Edit: geduldig wachten totdat de website weer goed werkt en het probleem is opgelost!
Hoe is het je nou gelukt dan, want ik heb precies hetzelfde probleem met Hi, en ik snap je verhaal niet helemaal
  #9  
Oud 5 September 2010, 13:21
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 6.1]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 1 Wi-Fi 32GB [FW: 6.1]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 23 October 2007
Berichten: 36
Standaard

Bij was het hetzelfde ATT iphone met UNlock en weg waren de internet instellingen maar via bovenstaande link heb ik een profiel aangemaakt en voil het werkt .
Sindsdien lijkt het schakelen van 2 naar 3g langer te duren....
groet,
  #10  
Oud 9 December 2010, 21:53
» iPhone 5 64GB (Wit) [FW: 6.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi +3G 64GB (Zwart) [FW: 6.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 12 November 2010
Berichten: 6
Standaard iphone 4: knop "mobiel datanetwerk" ontbreekt in Firmware 4.2.1.

Het zit dus zo:

PROBLEEM:
Dit is de boosdoener die de knop mobiel datanetwerk delete/wist/wegmaakt:
"Er is een update voor de aanbiedersinstellingen op uw iphone. Wilt u deze update nu installeren?"
Als je de instellingen laat bijwerken ben je je knop voor mobiel datanetwerk kwijt.

Deze update NIET accepteren:
In itunes: kies ANNULEREN
Op iphone: kies NU NIET

OPLOSSING:

Toestel aansluiten op itunes
Linkerzijbalk: iphone_van_... rechtsklikken
Optie: maak reservekopie
Dit duurt even.....

Toestel loskoppelen
Dan op iphone naar
Instellingen en dan naar
Algemeen
Dan helemaal onderaan:
Stel opnieuw in
Dan
wis alle inhoud en instellingen
Melding
iphone wissen: JA
Dan
Toestel opnieuw aansluiten via itunes
Dan
melding iphone configureren
Dan
kiezen voor herstel vanaf reservekopie
Daarna is het klaar.

Dan optie mobiel datanetwerk
Opnieuw instellen
Voor KPN is het APN = portalmmm.nl
Toestel uit en opnieuw aan

TIP: dit is de boosdoener die de knop mobiel datanetwerk delete/wist/wegmaakt;
Iedere keer als je je iphone op itunes aansluit, komt deze melding:
"Er is een update voor de aanbiedersinstellingen op uw iphone. Wilt u deze update nu installeren?"
Als je de instellingen laat bijwerken ben je je knop voor mobiel datanetwerk kwijt.
Deze update NIET accepteren:
In itunes: kies ANNULEREN
Op iphone: kies NU NIET

Instellingen voor KPN:
Internet:
kies Instellingen
kies Algemeen
kies Netwerk
kies Schakel 3G in en schakel deze in.
Kies Mobiele data en schakel deze in.
Kies Mobiel datanetwerk.
Bewerk de details voor Mobiele data als volgt:
Bij APN, voer portalmmm.nl in.
Bij Gebruikersnaam, voer niets in.
Bij Wachtwoord, voer niets in.
Keer terug naar het Startscherm.
Bewerk de details voor Mms als volgt:
Bij APN, voer portalmmm.nl in.
Bij Gebruikersnaam, voer kpn in.
Bij Wachtwoord, voer kpn in.
Bij MMSC, voer http://mp.mobiel.kpn/mmsc in.
Bij Mms-proxy, voer 10.10.100.20:5080 in.
Keer terug naar het Startscherm.

Laatst gewijzigd door EllenM; 9 December 2010 om 22:03. Reden: plaatje verdwenen
  #11  
Oud 9 December 2010, 22:35
» iPhone 6 128GB (Space Grijs) [FW: 10.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi + 4G 128GB (Spacegrijs) [FW: 10.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 22 July 2008
Berichten: 306
Standaard

Ik heb een ipad en precies gedaan wat je zei, ik heb echter de schakelaar 3g niet. Ik heb dus wel verbinding, alleen geen 3g. Iemand tips?
__________________
Apple TV2 (4.2.1)
  #12  
Oud 10 December 2010, 00:23
» iPhone 5 64GB (Wit) [FW: 6.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi +3G 64GB (Zwart) [FW: 6.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 12 November 2010
Berichten: 6
Standaard

Twee mogelijkheden: (1) jouw ipad heeft geen 3G mogelijkheid dan wel het hardwareknopje staat op uit (2) of je provider heeft geen 3G dekking in het gebied waar je bent. Andere opties zie ik zo gauw niet.
  #13  
Oud 10 December 2010, 08:35
» iPhone 6 128GB (Space Grijs) [FW: 10.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi + 4G 128GB (Spacegrijs) [FW: 10.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 22 July 2008
Berichten: 306
Standaard

Ik zie ook geen oplossing. Mijn ipad heeft 3g, welke goed werkte voor 4.2.1.
Ontvangst is ook geen punt, zowel thuis als zakelijk, ook mijn iphone heeft gewoon 3g ontvangst. Voor mijn gevoel staat de schakelaar van 3g uit, echter bij instellingen/netwerk is die schakelaar in 4.2.1 niet meer zichtbaar/bedienbaar.
  #14  
Oud 10 December 2010, 10:27
» iPhone 5 64GB (Wit) [FW: 6.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi +3G 64GB (Zwart) [FW: 6.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 12 November 2010
Berichten: 6
Standaard

Misschien is het dan een idee om de oude firmware van je iPad terug te zetten.
Zie iPod, iPhone and iPad Firmware Download
  #15  
Oud 10 December 2010, 11:19
» iPhone 4S 32GB (Zwart) [FW: 7.0.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 6.0.1]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 22 July 2010
Locatie: Barendrecht
Berichten: 19
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door EllenM Bekijk bericht
Het zit dus zo:

PROBLEEM:
Dit is de boosdoener die de knop “mobiel datanetwerk” delete/wist/wegmaakt:
"Er is een update voor de aanbiedersinstellingen op uw iphone. Wilt u deze update nu installeren?"
Als je de instellingen laat bijwerken ben je je knop voor mobiel datanetwerk kwijt.

Deze update NIET accepteren:
In itunes: kies ANNULEREN
Op iphone: kies NU NIET

OPLOSSING:

Toestel aansluiten op itunes
Linkerzijbalk: iphone_van_... rechtsklikken
Optie: maak reservekopie
Dit duurt even.....

Toestel loskoppelen
Dan op iphone naar
Instellingen en dan naar
Algemeen
Dan helemaal onderaan:
Stel opnieuw in
Dan
wis alle inhoud en instellingen
Melding
iphone wissen: JA
Dan
Toestel opnieuw aansluiten via itunes
Dan
melding iphone configureren
Dan
kiezen voor herstel vanaf reservekopie
Daarna is het klaar.

Dan optie mobiel datanetwerk
Opnieuw instellen
Voor KPN is het APN = portalmmm.nl
Toestel uit en opnieuw aan

TIP: dit is de boosdoener die de knop “mobiel datanetwerk” delete/wist/wegmaakt;
Iedere keer als je je iphone op itunes aansluit, komt deze melding:
"Er is een update voor de aanbiedersinstellingen op uw iphone. Wilt u deze update nu installeren?"
Als je de instellingen laat bijwerken ben je je knop voor mobiel datanetwerk kwijt.
Deze update NIET accepteren:
In itunes: kies ANNULEREN
Op iphone: kies NU NIET

Instellingen voor KPN:
Internet:
• kies Instellingen
• kies Algemeen
• kies Netwerk
• kies Schakel 3G in en schakel deze in.
• Kies Mobiele data en schakel deze in.
• Kies Mobiel datanetwerk.
Bewerk de details voor Mobiele data als volgt:
• Bij APN, voer portalmmm.nl in.
• Bij Gebruikersnaam, voer niets in.
• Bij Wachtwoord, voer niets in.
• Keer terug naar het Startscherm.
Bewerk de details voor Mms als volgt:
• Bij APN, voer portalmmm.nl in.
• Bij Gebruikersnaam, voer kpn in.
• Bij Wachtwoord, voer kpn in.
• Bij MMSC, voer http://mp.mobiel.kpn/mmsc in.
• Bij Mms-proxy, voer 10.10.100.20:5080 in.
• Keer terug naar het Startscherm.

Hoi.

als ik het bovenstaande uitvoer ben ik dan mijn Jailbreak en Unlock kwijt?

groet,

D
  #16  
Oud 10 December 2010, 11:38
» iPhone 5 64GB (Wit) [FW: 6.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi +3G 64GB (Zwart) [FW: 6.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 12 November 2010
Berichten: 6
Standaard

Goede vraag.
Genoemde werkwijze zet de originele firmware terug. Als je die niet (compleet) hebt, dan haalt iTunes 'm zo te zien bij Apple zelf.
Het lijkt me dus inderdaad zo te zijn dat dan je Jailbreak en unlock opnieuw zullen moeten. Geen idee of er verschil is tussen providergelockte en de originele firmware.
Het lijkt me wel dat je met je Jailbreak een issue hebt, aangezien firmware 4.2.1 volgens de berichtgeving nog niet gejailbreakt zou kunnen worden.
  #17  
Oud 10 December 2010, 12:36
» iPhone 4S 32GB (Zwart) [FW: 7.0.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 6.0.1]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 22 July 2010
Locatie: Barendrecht
Berichten: 19
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Bubbly Bekijk bericht
Unlockit - APN Changer for your iPhone
Surf hierheen op je iPhone. (Gebruik Wi-Fi zodat je het kunt bereiken)

- Continue
- Custom APN
- Carrier: NL - xxx [< kies je provider]
- Create profile
- Volg de rest van de stappen

-----
Wat je ook kunt doen, is je T-Mobile sim instoppen, naar dat menu gaan, het menu openen, je T-M sim er uithalen en je Vodafone er instoppen. Nu kun je het met je Vodafone instellen, maar zodra je weer uit dat menu gaat, is het weer verdwenen Bovenstaande maakt echter een profiel aan en is sneller dan sim kaart in & uit doen

Ik heb de bovenstaande stappen van de site gedaan....maar blij hangen na create profile.
Dan gaat ie naar een nieuwe pagina waar configurationProfile 9 kb staat. Ik kan hier niets selecteren, en hij doet verder ook niets!!

Plz helpppppp


Zelf de oplossinge van unlockit gevonden:

- als create profile vastloopt.....dwz na het selecteren van create profile kom je op een andere pagina waar configuration profile 9kb staat. Deze liep bij mij vast...ik kon niets selecteren.
Doe het volgende om toch je configuratie te krijgen:
- ipv create profile selecteer MAIL profile. je krijgt dan een mail waarmee je de APN instellingen kunt installeren.
Werkte prima bij mij.

groet en suc6

Laatst gewijzigd door Demazelen; 10 December 2010 om 13:20.
  #18  
Oud 10 December 2010, 12:38
» iPhone 4S 32GB (Zwart) [FW: 7.0.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 6.0.1]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 22 July 2010
Locatie: Barendrecht
Berichten: 19
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door EllenM Bekijk bericht
Goede vraag.
Genoemde werkwijze zet de originele firmware terug. Als je die niet (compleet) hebt, dan haalt iTunes 'm zo te zien bij Apple zelf.
Het lijkt me dus inderdaad zo te zijn dat dan je Jailbreak en unlock opnieuw zullen moeten. Geen idee of er verschil is tussen providergelockte en de originele firmware.
Het lijkt me wel dat je met je Jailbreak een issue hebt, aangezien firmware 4.2.1 volgens de berichtgeving nog niet gejailbreakt zou kunnen worden.
Bedankt voor de complete uitleg.
Heb de werkwijze dan ook nog niet uitgevoerd.

Ben bezig om de unlockit te gebruiken zoals hierboven ergens benoemd.
Kom daar echter niet verder in create profile.

gr
  #19  
Oud 10 December 2010, 17:18
» iPhone 6 128GB (Space Grijs) [FW: 10.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi + 4G 128GB (Spacegrijs) [FW: 10.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 22 July 2008
Berichten: 306
Standaard

Vandaag met een andere pc volledig herinstallatie gedaan en wat denk je....weer 3G. Ik had ook problemen met TomTom ivm mijn iPhone 4, ook opnieuw genstalleerd, ben benieuwd of die het straks ook doet.
  #20  
Oud 10 December 2010, 23:51
» iPhone 6 128GB (Space Grijs) [FW: 10.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi + 4G 128GB (Spacegrijs) [FW: 10.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 22 July 2008
Berichten: 306
Standaard

f#%# 3G weer weg. 2uur bezig geweest om alles opnieuw te installeren en in te stellen, doet 3g het weer niet.
Reageren

Labels
internetinstellingen, mobiel datanetwerk, tmobile, vodafone


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Belgi: [Proximus] Mobiel data netwerk probleem gellinckske Overige providers Belgi 3 16 March 2011 16:13
Ik kan niet in me mobiel data netwerk! help cherrytop iPhone algemeen 1 25 February 2011 14:43
geen mobiel data netwerk baukec iPhone algemeen 3 21 December 2010 11:21
Data-Block (Geen data over telefoon netwerk) JajeBlade Jailbreak apps en thema's 3 3 July 2010 23:21
Mobiel data netwerk pieterwillems iPhone algemeen 11 27 April 2009 19:04

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 17:33.