iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   Overige providers Nederland (https://forum.iculture.nl/f18/bellen-internet/f109/providers-nederland/f19/overige-providers-nederland/)
-   -   verschillende ip adressen (https://forum.iculture.nl/f18/bellen-internet/f109/providers-nederland/f19/overige-providers-nederland/80113-verschillende-ip-adressen.html)

hansvries 15-12-10 18:29

verschillende ip adressen
 
Ik heb nav een iphoneclub tip mijn ip adres opgezocht met watismijnip.nl. Nou komt dat niet overeen met de ipadres die gmail mij laat zien als ik met mijn iphone inlog (terwijl ik deze adressen tegelijkertijd opzoek). Ik heb meerdere tests uitgevoerd en ik blijf steeds twee verschillende ipadressen hebben met mijn iphone (3G netwerk).

De ipadres weergegeven in gmail blijkt na een lookup overeen te komen met mijn woonplaats en er staat achter gprs.kpn etc dus die klopt.

De ipadres van watismijnip.nl komt overeen met een plaats aan de andere kant van het land en wordt gelinkt met imode.nl.

Kan iemand mij uitleggen hoe dit mogelijk is??

Dank

PS zowel mijn gmail imap als inloggen via safari geven een ander ipadres op dan watismijnip.nl opgeeft.

puccini 16-12-10 22:40

Ik las ergens dat de iPhone 3 IP adressen heeft (3G/BT/Wi-Fi)

hansvries 18-12-10 10:24

Ik heb het in dit geval alleen over mijn 3G netwerk. Net KPN gebeld en voor hun was dit ook een raadsel. Kreeg eigenlijk te horen dat niet wisten waarom en ik dan maar niet moest zeuren omdat mijn telefoon gewoon kon bellen?!?

puccini 18-12-10 12:48

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door hansvries (Bericht 616201)
Ik heb het in dit geval alleen over mijn 3G netwerk. Net KPN gebeld en voor hun was dit ook een raadsel. Kreeg eigenlijk te horen dat niet wisten waarom en ik dan maar niet moest zeuren omdat mijn telefoon gewoon kon bellen?!?

Nou daar hebben ze dan ook wel een beetje gelijk in !
Wat maakt het nu uit welk IP adres je hebt !

hansvries 18-12-10 15:34

Ik heb mijn simkaart in een andere iphone gestopt en dan komt het ipadres van gmail wel overeen met watismijnip.nl. Wat maakt het uit? Ik zal het je in jip en janneke taal uitleggen. Als jij op een dag thuis komt en je vind vreemde voetstappen in huis kan je voor de zekerheid kijken of ze wel van jou zijn. Of je kan zeggen ach wat maakt het uit en je leventje verder leven. Maar wat nou als iemand je sleutel heeft gekopieerd en door je spullen heen snuffelt??? Maakt dat wat uit?

puccini 18-12-10 16:09

Erg ver gezocht allemaal Jip!
Suc6 met je speurtocht!

hansvries 18-12-10 19:25

Dank je wel!!!


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 17:51.