iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   Overige providers Nederland (https://forum.iculture.nl/f18/bellen-internet/f109/providers-nederland/f19/overige-providers-nederland/)
-   -   Activatie Duitse iPhone 4 met Ben (https://forum.iculture.nl/f18/bellen-internet/f109/providers-nederland/f19/overige-providers-nederland/86638-activatie-duitse-iphone-4-ben.html)

mmcfly 13-03-11 13:38

Activatie Duitse iPhone 4 met Ben
 
Hoi,

Gisteren diep in de buidel getast en in Oberhausen twee simlockvrije iPhones 4 aangeschaft, 1 voor mij en 1 voor mijn vrouw. Ik ben begonnen met die voor mezelf te activeren, waarvoor ik eerst mijn Vodafone Zakelijk SIM op maat heb geknipt. Dit werkte meteen.
Gesterkt door dit succes heb ik toen ook de kaart van mijn vrouw (SIM only abonnement van Ben) onder handen genomen. Echter, bij het aansluiten op iTunes (op de iMac) krijg ik de melding dat de SIM-kaart in de telefoon niet wordt ondersteund, dus ik kon de telefoon niet activeren.
Ik dacht slim te zijn en even mijn eigen kaart in de telefoon van mijn vrouw te stoppen ter activatie. Echter, ik krijg nog steeds dezelfde melding.
Toen heb ik de kaart van mijn vrouw in mijn eigen telefoon gestopt, en tot mijn verrassing kon ik gewoon bellen met die kaart, die werkt dus gewoon.
Nu heb ik een drietal vragen:

- Kun je met een SIM kaart maar 1 iPhone activeren?
- Waarom kun je met een werkende SIM van Ben de iPhone niet activeren?
- Wat is de volgende stap?

Ik ben benieuwd of iemand deze situatie herkent.

mmcfly 14-03-11 23:31

En we zijn eruit! Blijkt dat ze vergeten waren die tweede iPhone SIMlock vrij te maken. Gegoochel met serial numbers en IMEI nummers, en ze konden 'm op afstand unlocken.


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 08:18.