iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   Odido (T-Mobile) (https://forum.iculture.nl/f18/bellen-internet/f109/providers-nederland/f68/odido-t-mobile/)
-   -   Netneutraliteit, a good thing (https://forum.iculture.nl/f18/bellen-internet/f109/providers-nederland/f68/odido-t-mobile/92844-netneutraliteit-a-good-thing.html)

Von Rutch 08-06-11 22:46

Netneutraliteit, a good thing
 
Ik zat zo eens te denken...

Vandaag kwam het nieuws naar buiten dat FaceTime in iOS 5 waarschijnlijk 3G gaat ondersteunen, mits de providers dit toestaan.

Ook is vandaag bekend geworden dat Minister Verhagen netneutraliteit in het wetboek vast laten leggen, zodat providers internetcontent niet mogen blokkeren.

Hierdoor lijkt het mij logisch dat T-Mobile dus gedwongen wordt om de 3G functionaliteit in FaceTime moet toelaten. Dit geldt dan ook voor de personal hotspot mogelijkheid die enkele versies van iOS geleden al werd toegevoegd, maar T-Mobile dit niet toestaat.

Heb ik gelijk?

TR1969 09-06-11 09:04

Verschil internetcontent of internetfunctionaliteit?
Volgens mij kun je gewoon bij T mobile op alle site's surfen.
Alleen extra functie's worden niet allemaal ondersteund/toegestaan.

ppl 11-06-11 20:34

FaceTime wel maar personal hotspot niet. Dat laatste is middels de AV niet toegestaan en ook iets heel wat anders dan netwerkverkeer. Bij netneutraliteit gaat het erom dat je geen onderscheid maakt tussen mailverkeer, webpagina's, VoIP, etc. Niet dat je het wel/niet via tethering op bijv. je laptop kunt internetten via je iPhone.


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 15:27.