iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   Odido (T-Mobile) (https://forum.iculture.nl/f18/bellen-internet/f109/providers-nederland/f68/odido-t-mobile/)
-   -   Geen carrier settings?? (https://forum.iculture.nl/f18/bellen-internet/f109/providers-nederland/f68/odido-t-mobile/123295-geen-carrier-settings.html)

Aaipad 13-08-12 14:27

Geen carrier settings??
 
Hallo allen,

Na gezocht te hebben in dit forum en een aantal tips te hebben bestudeerd en uitgevoerd, wend ik mij toch tot jullie met dit nieuwe topic:

iPhone 4 (simlock vrij - oorsponkelijk Hi abonnement) met 5.1.1 geïnstalleerd is nu voorzien van T-Mobile abonnement.

Ik kan met deze telefoon in NL wel internetten, maar zodra ik in het buitenland kom mis ik de carrier settings. Getracht via iTunes te installeren door te zoeken naar updates, maar geen resultaat. iTunes zegt dat de software up-to-date is.

Ook de stappen van de t-mobile website t/m de klantenservice geprobeerd. Omdat de telefoon niet door TM is geleverd kunnen ze er niets over zeggen!!!

Hoe krijg ik die carrier settings nu toch geïnstalleerd. Heeft iemand de gouden tip voor mij :d

Aaipad 15-08-12 14:03

Oplossing:

Stop een simkaart van een andere provider in de iPhone waarin de carrier settings wel te benaderen zijn. Navigeer dan naar Instellingen - Algemeen - Netwerk - Mobiel datanetwerk (daar waar de carriersettlings ingesteld worden).

Met dit menu geopend haal je de simkaart er weer uit en stop je de eigen sim er weer in (die waar de carrier settings niet ingesteld konden worden!).

Ontgrendel de simkaart en vul de APN-settings in die bij jouw provider horen. Keer vervolgens terug naar het thuisscherm.

Voila. Probleem opgelost.

Er mag een slotje op dit topic!


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 00:59.