Gaat iphone 3G automatisch over op edge bij afwezigheid wifi?

Gaat iphone 3G automatisch over op edge bij afwezigheid wifi? discussie in T-Mobile forum; ( verdwijnt na registratie ) Goedenmiddag, Het spijt mij als dit een vraag is die iedereen stelt, maar ik kan nergens een eenduidig antwoord vinden. Ik heb een iphone, door ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > Bellen en internet > Providers Nederland > T-Mobile
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen
  #1  
Oud 6 August 2008, 15:06
Manimalle's schermafbeelding
» iPhone 3G 8GB [FW: 2.2]  [Jailbreak: Nee]
» MacOS X
 
Geregistreerd: 4 August 2008
Berichten: 17
Standaard Gaat iphone 3G automatisch over op edge bij afwezigheid Wi-Fi?

Goedenmiddag,

Het spijt mij als dit een vraag is die iedereen stelt, maar ik kan nergens een eenduidig antwoord vinden.

Ik heb een iphone, door contractverlenging bij T-mobile. 3G abbo is nog niet ingegaan, dus als ik internet gebruik ik Wi-Fi, en ik heb dan ook 3G uitgezet om er zeker van te zijn dat ik niet de fout in ga.

Ik zie alleen nergens op mijn iphone informatie of hij verbinding maakt via gprs. Gezien het feit dat mijn oude t-mobile abonnement geen gprs hainbegrepen heeft ben ik bang dat mijn iphone stiekum gprs gaat gebruiken en dat ik dan ineens een hoge rekening krijg.

Dus weet iemand of dat ook kan gebeuren, en zo ja hoe ik er zeker van kan zijn dat mijn iphone geen gebruik maakt van gprs?

dank alvast!
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 6 August 2008, 15:08
iScorpio's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone X 64GB (Spacegrijs) [FW: 12.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi 32GB (Zilver) [FW: 12.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» OS X
 
Geregistreerd: 2 March 2008
Locatie: Veluwe
Berichten: 11.261
Standaard

De iPhone maakt Wi-Fi contact boven GPRS (edge). Geen Wi-Fi, dan gaat hij over op GPRS. Of Wi-Fi of GPRS aan staat kan je controleren boven in je scherm.
__________________

PB's met vragen worden niet beantwoord, post deze op het forum!
  #3  
Oud 6 August 2008, 15:18
Ezekiel's schermafbeelding
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 4.0.1]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 29 November 2007
Locatie: Baarn
Berichten: 307
Standaard

je ziet of je gprs hebt door een icoontje naast je providerlogo bij gprs is dat een vierkantje, als je Wi-Fi hebt zie een Wi-Fi icoon.

ja en hij schakelt automatisch over naar Wi-Fi als je dat in de buurt hebt.

zie dat scorpio al gerageerd had had hem al wat langer open staan.
__________________
iPhone 4 32Gb,iPad Wi-Fi 64gb,iPhone 3G 16Gb
  #4  
Oud 6 August 2008, 15:23
Manimalle's schermafbeelding
» iPhone 3G 8GB [FW: 2.2]  [Jailbreak: Nee]
» MacOS X
 
Geregistreerd: 4 August 2008
Berichten: 17
Standaard

Bedankt voor de snelle reacties!

Oei, dus dat betekent dat ik wel wat gprs kosten kan verwachten... is er een manier om dit uit te zetten?

groet!
  #5  
Oud 6 August 2008, 15:24
macfreaker's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 5s 32GB (Space Grijs) [FW: 9.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 10,5 Wi-Fi 256GB (Zilver) [FW: 11.1]  [Jailbreak: Nee]
» OS X
 
Geregistreerd: 16 December 2007
Locatie: Aalst(50.936242,4.025867)
Berichten: 2.186
Stuur een bericht via ICQ naar macfreaker Stuur een bericht via Instant Messenger naar macfreaker Stuur een bericht via MSN naar macfreaker Stuur een bericht via Skype™ naar macfreaker
Standaard

Bossprefs installeren via Cydia en je kan deze uitschakelen.
  #6  
Oud 6 August 2008, 15:26
pclahsen's schermafbeelding
» iPhone 5 32GB (Zwart) [FW: 6.1.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi 32GB [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 28 November 2007
Locatie: Den Haag
Berichten: 618
Standaard

Ja, je kunt tijdelijk je GPRS instellingen gewoon wissen of je jailbreakt je 3G en installeert BossPrefs via Cydia en dan krijg je een knopje waar je alles individueel uit/aan kan zetten.

EDIT: Macfreaker was me net voor...

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Manimalle Bekijk bericht
Bedankt voor de snelle reacties!

Oei, dus dat betekent dat ik wel wat gprs kosten kan verwachten... is er een manier om dit uit te zetten?

groet!
  #7  
Oud 6 August 2008, 15:34
Manimalle's schermafbeelding
» iPhone 3G 8GB [FW: 2.2]  [Jailbreak: Nee]
» MacOS X
 
Geregistreerd: 4 August 2008
Berichten: 17
Standaard

Ok, eerlijk gezegd wil ik liever niet in de wereld v an jailbreaken dfduiken als het even kan... ... dus gprs instellingen wijzigen zou mooi zijn, maar hoe kan ik dat doen?

dank nogmaals!
  #8  
Oud 6 August 2008, 15:54
pclahsen's schermafbeelding
» iPhone 5 32GB (Zwart) [FW: 6.1.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi 32GB [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 28 November 2007
Locatie: Den Haag
Berichten: 618
Standaard

Niet jailbreaken, je weet niet wat je mist...

Maar ok:

Instellingen >> Algemeen >> Netwerk>> Mobiel datanetwerk en dan wissen wat er staat bij APN etc (ik weet niet of dit bij een iTunes sync weer terugkomt trouwens, even proberen). Je zou ook nog eerst eens kunnen proberen je 3G knop uit te zetten maar ik denk dat GPRS dan blijft werken...(kan het niet proberen, heb zelf geen 3G). Succes!



Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Manimalle Bekijk bericht
Ok, eerlijk gezegd wil ik liever niet in de wereld v an jailbreaken dfduiken als het even kan... ... dus gprs instellingen wijzigen zou mooi zijn, maar hoe kan ik dat doen?

dank nogmaals!
  #9  
Oud 6 August 2008, 16:02
Manimalle's schermafbeelding
» iPhone 3G 8GB [FW: 2.2]  [Jailbreak: Nee]
» MacOS X
 
Geregistreerd: 4 August 2008
Berichten: 17
Standaard

Dat is dus het vreemde, ik zie geen optie voor APN e.d. Zou dit een verschil kunnen zijn tyussen de 1st gen en 2nd gen iphone? Het enige wat ik heb staan onder netwerk is (sorry in engels, maar is wel duidelijk denk ik
enable 3G (staat uit)
data roaming (staat uit)
VPN (is not configured)
Wi-Fi (staat op dit moment aan)

volgens mij is de enige manier dat ik het kan voorkomen hem in airplane mode te zetten, maar dan kan ik weer niet bellen

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door pclahsen Bekijk bericht
Niet jailbreaken, je weet niet wat je mist...

Maar ok:

Instellingen >> Algemeen >> Netwerk>> Mobiel datanetwerk en dan wissen wat er staat bij APN etc (ik weet niet of dit bij een iTunes sync weer terugkomt trouwens, even proberen). Je zou ook nog eerst eens kunnen proberen je 3G knop uit te zetten maar ik denk dat GPRS dan blijft werken...(kan het niet proberen, heb zelf geen 3G). Succes!
  #10  
Oud 6 August 2008, 16:07
iScorpio's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone X 64GB (Spacegrijs) [FW: 12.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi 32GB (Zilver) [FW: 12.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» OS X
 
Geregistreerd: 2 March 2008
Locatie: Veluwe
Berichten: 11.261
Standaard

Klopt, deze optie (APN) zie je alleen bij de eerste generatie iPhones. 3G uitzetten is geen optie voor het niet willen gebruiken van GPRS (EDGE).

Laatst gewijzigd door iScorpio; 6 August 2008 om 16:09.
  #11  
Oud 6 August 2008, 16:09
Bomans's schermafbeelding
» iPhone 7 32GB (Zwart) [FW: 11.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 16GB (Spacegrijs) [FW: 10.2]  [Jailbreak: Ja]
» OS X
 
Geregistreerd: 13 February 2008
Locatie: Belgi
Berichten: 7.375
Send a message via twitter to Bomans
Standaard

Dus om het uit te schakelen moet je jailbreaken en bossprefs installeren?
Of kan het nog anders dan?
  #12  
Oud 6 August 2008, 16:15
Manimalle's schermafbeelding
» iPhone 3G 8GB [FW: 2.2]  [Jailbreak: Nee]
» MacOS X
 
Geregistreerd: 4 August 2008
Berichten: 17
Standaard

Misschien zou ik T-mobile kunnen bellen om te vragen of zij mij die toegang kunnen ontzeggen, maar voordat ze dat hebben verwerkt ben ik wel over op mijn 3G abonnement denk ik. Blijkbaar vallen de kosten wel mee, maximaal 3 euro per mb... nu maar hopen dat ik niet onopgemerkt lang op gprs dingen heb zitten doen!

Overigens wel erg vreemd dat deze optie er niet bij zit, ik vind het wel een behoorlijk tekortkoming van het apparaat! En dat van een Apple liefhebber....*zucht*
  #13  
Oud 6 August 2008, 17:09
gserban's schermafbeelding
» iPhone 4S 64GB (Wit) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 2 Wi-Fi +3G 64GB (Wit) [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 20 July 2008
Locatie: Europa
Berichten: 263
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Manimalle Bekijk bericht
Misschien zou ik T-mobile kunnen bellen om te vragen of zij mij die toegang kunnen ontzeggen, maar voordat ze dat hebben verwerkt ben ik wel over op mijn 3G abonnement denk ik. Blijkbaar vallen de kosten wel mee, maximaal 3 euro per mb... nu maar hopen dat ik niet onopgemerkt lang op gprs dingen heb zitten doen!

Overigens wel erg vreemd dat deze optie er niet bij zit, ik vind het wel een behoorlijk tekortkoming van het apparaat! En dat van een Apple liefhebber....*zucht*


Waarom is dit een probleem als je t-mobile abbonement hebt genomen samen met je 3G toestel dan heb je toch onbeperkt internet bij je pakket zitten of dit nu 3G is of GPRS
  #14  
Oud 6 August 2008, 17:30
» iPhone 3G 16GB (Zwart) [FW: 3.0]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 28 July 2008
Locatie: daar
Berichten: 349
Standaard

Citaat:
Gezien het feit dat mijn oude t-mobile abonnement geen gprs hainbegrepen heeft ben ik bang dat mijn iphone stiekum gprs gaat gebruiken en dat ik dan ineens een hoge rekening krijg
Lezen gserban.. Dat is zijn/haar reden
  #15  
Oud 6 August 2008, 20:31
Manimalle's schermafbeelding
» iPhone 3G 8GB [FW: 2.2]  [Jailbreak: Nee]
» MacOS X
 
Geregistreerd: 4 August 2008
Berichten: 17
Standaard

haar reden inderdaad
het probleem is dat mijn 3G abonnement nog niet is ingegaan, (ik heb nu een relax abbo) dus heb nog geen internet in mijn bundel.

groet!

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door lnn.art Bekijk bericht
Lezen gserban.. Dat is zijn/haar reden
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Wi-Fi automatisch uit bij locken Hollywoodthehell Wi-Fi 1 10 February 2011 11:54
iPhone 4 pakt mijn Wi-Fi niet automatisch johnnybt Wi-Fi 5 3 December 2010 21:13
iphone gaat automatisch online leoye T-Mobile 0 27 January 2010 00:50
iphone maakt automatisch verbinding terwijl edge en 3g uitstaan leonbdv iPhone algemeen 8 14 October 2009 21:28
Gaat automatisch op internetverbinding Roel... iPhone algemeen 15 11 February 2009 11:41

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 00:15.