iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   Odido (T-Mobile) (https://forum.iculture.nl/f18/bellen-internet/f109/providers-nederland/f68/odido-t-mobile/)
-   -   gsm bereik zeer slecht wanneer 3g uitstaat? (https://forum.iculture.nl/f18/bellen-internet/f109/providers-nederland/f68/odido-t-mobile/22801-gsm-bereik-zeer-slecht-wanneer-3g-uitstaat.html)

jorisdirks 30-09-08 19:34

gsm bereik zeer slecht wanneer 3g uitstaat?
 
Hoi,

Ik zit met een brandende vraag voor jullie. Ik ben sinds de aanschaf van mijn iPhone 3G thuis nauwelijk bereikbaar meer. Als ik al gesprekken kan ontvangen, verlopen deze altijd haperend, en soms vallen gesprekken weg. Gek genoeg heb ik volgens het aantal streepjes wel volle bak qua bereik!
Ik heb de 2.1 firmware er al opstaan. Nu ben ik er achtergekomen dat wanneer ik 3G inschakel, het probleem geheel verholpen is! Dus alleen als ik 3G uitschakel, begint de ellende. Ik vind dat zelf erg vreemd. Vooral omdat de telefoon zelf aangeeft dat ik vol bereik zou moeten hebben. Zitten er 2 verschillende antennes in de iPhone? Zou hij gewoon defect zijn? Of heeft iemand van jullie dit ook?

Pete.Z 30-09-08 23:50

Je zou bijna zeggen dat je dus beter 3G bereik hebt dan "normaal" gsm netwerk.
Waarom zou je 3G trouwens uitzetten,zeker als het bereik daarvaan beter is??

mattmcmike 01-10-08 09:53

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Pete.Z (Bericht 200500)
Je zou bijna zeggen dat je dus beter 3G bereik hebt dan "normaal" gsm netwerk.
Waarom zou je 3G trouwens uitzetten,zeker als het bereik daarvaan beter is??


Ik heb ook gewoon liever de 3G uitgeschakeld. Gaat je batterij langer mee. Ik heb helaas niet de mogelijkheid om m'n iPhone vaker te laden door de dag heen.

Denk dat hij daar ook mee zit.

jorisdirks 01-10-08 12:30

Precies, ik wil 'm gewoon uit kunnen schakelen zonder dat ik meteen niet meer bereikbaar ben. Daarnaast heeft 3G buitenshuis niet bepaald altijd goed bereik. Vreemd genoeg heb ik er eigenlijk alleen thuis last van, op mijn werk merk ik niets!

iScorpio 01-10-08 13:52

Contact op nemen met T-Mobile om te vragen of er ontvangst problemen bij jouw in de omgeving zijn. Misschien dat ze het willen opmeten.

Mwfadebeer 01-10-08 13:58

of probeer de 2.1 upgrade. Naar het schijnt zou dat verbetering moeten brengen.
Persoonlijk herken ik geen van de problemen, ook voor de 2.1 update was ik prima te bereiken en kon ik zonder problemen bellen.
Als ik verder het batterij verbruik vergelijk met andere soortgelijke telefoons die ik heb gehad is het niet veel slechter/beter. Al die features kosten natuurlijk stroom!


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 18:04.