iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   Odido (T-Mobile) (https://forum.iculture.nl/f18/bellen-internet/f109/providers-nederland/f68/odido-t-mobile/)
-   -   Werkt niet: USB tethering via MyWi, 3G, firmware 4.0, T-mobile op MacBookPro OSX 10.6 (https://forum.iculture.nl/f18/bellen-internet/f109/providers-nederland/f68/odido-t-mobile/65116-werkt-niet-usb-tethering-via-mywi-3g-firmware-4-0-t-mobile-op-macbookpro-osx-10-6-a.html)

seevinck 22-07-10 00:56

Werkt niet: USB tethering via MyWi, 3G, firmware 4.0, T-mobile op MacBookPro OSX 10.6
 
Werkt niet: USB tethering via MyWi met i-phone 3G, firmware 4.0, T-mobile op macbookpro OSX 10.6.4

Ik heb een i-phone 3G, firmware 4.0 met T-mobile abonnement, standaard met simlock: dus nog geen simlock eraf gehaald!

Ik heb na jailbreak MyWi geïnstalleerd, en kan tetheren via Wi-Fi verbinding tussen laptop en i-phone en gebruikmakend van het t-mobile 3G netwerk.
Maar dit werkt niet via de USB kabel (en ook niet via bluetooth).

Ik krijg de configuratie voor een USB netwerk niet draaiende in de instellingen --> netwerk op de MacBookPro.

Gegevens laptop: MacBookPro OSX10.6.4, i-tunes 9.2

Vragen:

1) is dit een instelprobleem op de MacBookPro
2) of op de i-phone en werkt Wymi nog niet optimaal?
3) of komt het door t-mobile?

Na de jailbreak en installatie van WyMi krijg ik nog steeds geen optie voor tethering op de i-phone in instellingen-->algemeen-->netwerk. Ik geloof dat dat wel moet gebeuren. Of is het zo dat t-mobile dit blokeert en moet ik de sim-lock eraf halen?

mastermark 22-07-10 01:16

bij mij werkt het wel win7

mastermark 22-07-10 01:20

heb je wel mywi 4 en in de app moet je hem aanzetten

Ruben.cc 25-07-10 20:24

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door seevinck (Bericht 495580)
Na de jailbreak en installatie van WyMi krijg ik nog steeds geen optie voor tethering op de i-phone in instellingen-->algemeen-->netwerk. Ik geloof dat dat wel moet gebeuren...

Ik heb toevallig gisteren ook MyWi aangeschaft en het werkt in elk geval prima via de Wi-Fi optie. Waar jij volgens mij verkeerd geïnformeerd bent is dat MyWi de standaard tethering van de iPhone weer aan zou zetten of gebruiken. Dit staat daar helemaal los van, ik heb ook nog steeds geen tether optie. Je moet de MyWI app starten en de Wi-Fi Tethering switch aanzetten. MyWi maakt dan een z.g. ad-hoc netwerk beschikbaar waar je vanaf je computer verbinding mee moet maken.

FridgeNL 25-07-10 21:56

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Ruben.cc (Bericht 498675)
Waar jij volgens mij verkeerd geïnformeerd bent is dat MyWi de standaard tethering van de iPhone weer aan zou zetten of gebruiken. Dit staat daar helemaal los van, ik heb ook nog steeds geen tether optie.

MyWi v3 maakte de tether optie in je instellingen wel zichtbaar en bruikbaar, v4 doet dit idd niet meer. Vond dus persoonlijk v3 handiger aangezien je hiervoor ook een toggle had in Sbsettings.

Ruben.cc 25-07-10 22:11

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Fridge65 (Bericht 498762)
MyWi v3 maakte de tether optie in je instellingen wel zichtbaar en bruikbaar, v4 doet dit idd niet meer. Vond dus persoonlijk v3 handiger aangezien je hiervoor ook een toggle had in Sbsettings.

Ah, I see. Niet echt handig dus (vind ik), want dan moet je dus ook SBSettings er nog eens bij hebben. Misschien dat de meesten deze graag gebruiken maar ik vind het ramp-software. Evenals de noodzakelijke "Fock my Phone" die noodzakelijk schijnt voor installatie. Wel jammer dat ontwikkelaars software afhankelijk laten zijn van allerlei andere software die niet iedereen wil.

Maar verder is MyWi wel een top app vind ik.

FridgeNL 26-07-10 16:53

MyWi v3 is ook in Cydia te vinden met de toevoeging "No Rock" en deze is dus te installeren zonder de Rockapp, hoe het dan met een licentie gaat weet ik niet maar hij is dus te installeren zonder Rock ;)
Je hebt ook SBSettings niet nodig natuurlijk, ik begrijp ook je afkeer ervan niet. Deze tool is zeer handig om snel dingen aan of uit te zetten en heeft ook nog andere handige functies die ik niet meer zou willen missen...

Ruben.cc 26-07-10 20:54

Het zal waarschijnlijk wel botsen met iets anders wat ik geïnstalleerd heb, maar het maakt mijn iPhone echt rete-traag en voor iedere scheet die je veranderd wil het ding weer rebooten, respringen, reloaden, etc. En als 'ie dat niet wil crasht 'ie wel zodat je opnieuw kan beginnen. Maar nogmaals, heb verder nooit echt "klachten" over het programma gezien, dus zal wel een specifiek gevalletje Ruben gepruts zijn.


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 12:19.