Simkaart wisselen tussen iPhone 3GS en iPhone4

Simkaart wisselen tussen iPhone 3GS en iPhone4 discussie in T-Mobile forum; ( verdwijnt na registratie ) Beste iPhoners, ik vroeg me het volgende af: is het mogelijk om een iPhone 4 te bestellen en de simkaart van deze telefoon in mijn ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > Bellen en internet > Providers Nederland > T-Mobile
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen
  #1  
Oud 4 August 2010, 11:07
» iPhone 3GS 32GB (Zwart) [FW: 3.1.3]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 4 August 2010
Berichten: 1
Standaard Simkaart wisselen tussen iPhone 3GS en iPhone4

Beste iPhoners,

ik vroeg me het volgende af:
  • is het mogelijk om een iPhone 4 te bestellen en de simkaart van deze telefoon in mijn oude iPhone 3 te gebruiken? Abbo nu is van T-mobile en straks ook.
  • En dus ook andersom? Dus mijn huidige simkaart van mijn iPhone 3 te gebruiken voor mijn nieuwe iPhone 4 toestel?
Nu vraag je misschien af... why?
Omdat ik mijn oude toestel (iPhone3) aan mijn vrouw wil geven. Helaas vindt zij het abonnement te duur. Ze zou liever de i-150 willen hebben. Ik heb nu de i-300. Dus ik dacht als ik nou de nieuwe iPhone 4 bestel met i-150 abbo, dan verwissel ik de simkaarten en dan behoud ik ook nog eens mijn eigen nummer + al mijn data.

Ik hoor het graag van jullie!
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 4 August 2010, 11:10
Michel15's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 7.0.3]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air Wi-Fi 16GB (Zilver) [FW: 7.0.4]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 6 August 2009
Locatie: Grinsln
Berichten: 1.309
Standaard

Er zijn adapters dus het is mogelijk om de microsim in beide iPhones te gebruiken
__________________

  #3  
Oud 4 August 2010, 11:12
wouter1981's schermafbeelding
» iPhone 6 64GB (Space Grijs) [FW: 9.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air 2 Wi-Fi 16GB (Goud) [FW: 9.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 25 July 2008
Locatie: Twente
Berichten: 3.990
Standaard

Vraag bij de T-Mobile Shop even of ze nog microsim-adapters hebben. Ik heb er een meegekregen.
  #4  
Oud 4 August 2010, 15:33
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 6.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi +4G 32GB (Zwart) [FW: 6.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 6 September 2008
Locatie: omg. Eindhoven
Berichten: 163
Standaard

Ik heb sinds zondag alvast de micro-sim voor de iPhone 4. Deze zit in een normale sim waar ik de microsim kan uitdrukken. Is het mogelijk om de micro-sim eruit te drukken en erna terug in te leggen om 'm weer in een iPhone 3G te gebruiken?

Ik zit namelijk nog steeds te wachten op de iPhone 4 maar m'n baas (die op vakantie is) krijgt morgen zijn simlock vrije iPhone 4. Deze wilde ik dan testen met mijn micro-sim.

Kan ik daarna de micro-sim weer 'terugleggen' in de 'grote' sim?

In de buitenste omhulsel zeg maar:


Laatst gewijzigd door Rivanov; 4 August 2010 om 15:57.
  #5  
Oud 5 August 2010, 15:50
» iPhone 6 16GB (Space Grijs) [FW: 10.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» iPad mini Wi-Fi 16GB (Wit) [FW: 9.3.5]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 12 July 2008
Locatie: Bocholtz
Berichten: 43
Standaard

nee, kleine sim zit dan niet meer vast...
  #6  
Oud 5 August 2010, 15:51
Jowieh's schermafbeelding
» iPhone 3G 16GB (Wit) [FW: 4.0]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 18 September 2007
Locatie: Haarlem
Berichten: 9
Stuur een bericht via ICQ naar Jowieh Stuur een bericht via Instant Messenger naar Jowieh Stuur een bericht via MSN naar Jowieh Stuur een bericht via Skype™ naar Jowieh
Standaard

klein plakbandje?
  #7  
Oud 5 August 2010, 23:17
» iPhone 5 16GB (Wit) [FW: 7.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 32GB (Wit) [FW: 7.0]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 13 September 2008
Berichten: 176
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door pindarts Bekijk bericht
Beste iPhoners,

ik vroeg me het volgende af:
  • is het mogelijk om een iPhone 4 te bestellen en de simkaart van deze telefoon in mijn oude iPhone 3 te gebruiken? Abbo nu is van T-mobile en straks ook.
  • En dus ook andersom? Dus mijn huidige simkaart van mijn iPhone 3 te gebruiken voor mijn nieuwe iPhone 4 toestel?
Nu vraag je misschien af... why?
Omdat ik mijn oude toestel (iPhone3) aan mijn vrouw wil geven. Helaas vindt zij het abonnement te duur. Ze zou liever de i-150 willen hebben. Ik heb nu de i-300. Dus ik dacht als ik nou de nieuwe iPhone 4 bestel met i-150 abbo, dan verwissel ik de simkaarten en dan behoud ik ook nog eens mijn eigen nummer + al mijn data.

Ik hoor het graag van jullie!
Denk dat de eenvoudigste oplossing het onderstaande is, kost je alleen 7,50 extra.
- je sluit een i-150 voor je vrouw af, zij krijgt er (kosteloos) een microsim met adapter bij, die plaats je in je 3Gs.
- je koopt voor 7,50 een microsim en laat die activeren met je huidige mobilenr., en plaatst die in de 4G.
- je synchroniseert je 4G met je bestaande itunesaccount en zet alle data op je 4G. (misschien ten overvloede, je data staat niet op je sim, maar in itunes).

Suc6.
  #8  
Oud 23 August 2010, 20:48
» iPhone 3GS 32GB (Wit) [FW: 4.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 23 August 2010
Berichten: 5
Standaard

hoi, ik heb een iphone 4 gekocht in het buitenland (spanje) nu heb ik mijn simcard van mijn 3gs verkleind en overgezet maar krijg ik geen bereik meer op mijn I 4. Ook komt vodafone niet meer op het scherm te staan terwijl het toestel ook een vodafone abbonement had in spanje.dus maw geen bereik meer.
iemand een idee?
mvgr ronald

Laatst gewijzigd door rvdltsk; 23 August 2010 om 21:38. Reden: niet duidelijk genoeg
  #9  
Oud 23 August 2010, 23:45
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 7.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 3 October 2009
Berichten: 118
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door rvdltsk Bekijk bericht
hoi, ik heb een iphone 4 gekocht in het buitenland (spanje) nu heb ik mijn simcard van mijn 3gs verkleind en overgezet maar krijg ik geen bereik meer op mijn I 4. Ook komt vodafone niet meer op het scherm te staan terwijl het toestel ook een vodafone abbonement had in spanje.dus maw geen bereik meer.
iemand een idee?
mvgr ronald

Is hij wel simlockvrij? Lijkt alsof hij dat niet is, of je hebt je simkaart vernaggeld.
  #10  
Oud 24 August 2010, 10:31
wouter1981's schermafbeelding
» iPhone 6 64GB (Space Grijs) [FW: 9.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air 2 Wi-Fi 16GB (Goud) [FW: 9.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 25 July 2008
Locatie: Twente
Berichten: 3.990
Standaard

Spaanse iPhones hebben een simlock voor zover ik weet en vinden kan. Is de iPhone al wel geactiveerd?

Laatst gewijzigd door wouter1981; 24 August 2010 om 10:33.
  #11  
Oud 24 August 2010, 12:48
» iPhone 3GS 32GB (Wit) [FW: 4.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 23 August 2010
Berichten: 5
Standaard

Idd er zit dus gewoon een simlock op
Kan die al unlocked worden of zijn ze er nog mee bezig?
mvg en bedankt voor de reactie
ronald
  #12  
Oud 24 August 2010, 13:32
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 6.1]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 2 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 6.1]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 2 August 2010
Locatie: Rotterdam
Berichten: 8
Standaard

je zou het toestel kunnen jailbreaken via jailbreakme.com en dan via cydia "ultrasnow" downloaden. dan kan je alle providers gebruiken
  #13  
Oud 24 August 2010, 14:34
» iPhone 3GS 32GB (Wit) [FW: 4.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 23 August 2010
Berichten: 5
Standaard

ok maar wordt dat niet lastig met deze firmware 4.0.2 of maakt dat niet uit?
gr, ronald

Laatst gewijzigd door rvdltsk; 24 August 2010 om 14:52.
  #14  
Oud 24 August 2010, 15:39
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 6.1]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 2 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 6.1]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 2 August 2010
Locatie: Rotterdam
Berichten: 8
Standaard

da's jammer, je kan nu nog tot alleen 4.0.1 jailbreaken, mischien als 4.1 uitkomt dat er dan een nieuwe jailbreak methode komt
edit:
zie net dat je met redsnow wel kan jailbreaken, google het maar.

Allroms

Laatst gewijzigd door allroms; 24 August 2010 om 15:43.
  #15  
Oud 24 August 2010, 15:44
» iPhone 3GS 32GB (Wit) [FW: 4.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 23 August 2010
Berichten: 5
Standaard

bedankt allroms,
toen ik de iphone kreeg en ik zag dat er een vodafoon microsimkaart in zat dacht ik dat mijn simkaart ook wel zou werken omdat ik ook vodafoon als provider heb op mijn I 3gs.
vandaar dat ik dacht dat het wel werkte....
vreemd toch of zie ik het niet zo goed?
  #16  
Oud 24 August 2010, 16:07
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 27 June 2009
Berichten: 28
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door rvdltsk Bekijk bericht
bedankt allroms,
toen ik de iphone kreeg en ik zag dat er een vodafoon microsimkaart in zat dacht ik dat mijn simkaart ook wel zou werken omdat ik ook vodafoon als provider heb op mijn I 3gs.
vandaar dat ik dacht dat het wel werkte....
vreemd toch of zie ik het niet zo goed?



Waarschijnlijk zit er een vodafone espaa simlock op je iPhone4

4.0.2 is trouwens alleen op de 3G te jailbreaken, dan weet je dat alvast
  #17  
Oud 24 August 2010, 21:59
» iPhone 3GS 32GB (Wit) [FW: 4.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 23 August 2010
Berichten: 5
Standaard

Bedankt voor alle posts.
Dus maw ik moet nu wachten totdat er een jailbreak of unlock uitkomt voor mijn I 4 uit Spanje met de firmware 4.0.2. ?
  #18  
Oud 14 December 2010, 21:31
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 7.1.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 8.0]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 12 August 2010
Berichten: 118
Standaard

Mijn probleem ligt andersom.
Ik heb al een tijdje een sym-only abonnement van Vodafone.
Vandaag ontving ik mijn simlockvrije iPhone4.
Het kaartje van Vodafone past er niet in, maar kan ook niet verkleind worden.
Zal Vodafone in zo'n geval een nieuwe simkaart geven denken jullie?

Vriendelijke groet
Marij
Reageren

Labels
i-150, i-300, iphone 4, omwisselen, simkaart


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Bluetoothverbinding tussen iPhone4 en iMac lukt niet FGG iPhone algemeen 5 12 October 2010 17:34
iPhone 3GS: wisselen simkaart probleem forumzoeker Unlock 18 31 January 2010 00:20
Wisselen tussen QWERTY en tekens mlc1 iPhone algemeen 4 1 December 2008 11:18
wisselen met andere simkaart dan incorrect sim??? Kiwi Archief 4 11 October 2007 14:32

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 06:10.