3G werkt niet, wel logo, geen verbinding

3G werkt niet, wel logo, geen verbinding discussie in T-Mobile forum; ( verdwijnt na registratie ) Ik ben sinds vandaag overgestapt op het T-mobile netwerk, mijn provider zelf is Simpel. Ik heb hierbij een databundel van 500mb gekregen, maar om de ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > Bellen en internet > Providers Nederland > T-Mobile
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen

Reageren

 

Discussietools Weergave
  #1  
Oud 8 December 2010, 23:34
» iPhone 4S 32GB (Zwart) [FW: 6.1.3]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 9 May 2008
Berichten: 160
Standaard 3G werkt niet, wel logo, geen verbinding

Ik ben sinds vandaag overgestapt op het T-mobile netwerk, mijn provider zelf is Simpel. Ik heb hierbij een databundel van 500mb gekregen, maar om de een of andere reden wil 3G niet werken.

Ik had 3G eerst uit staan via bossprefs, maar heb dit weer aangezet, alsmede gprs/edge. Heb een paar keer een volledige netwerk reset gedaan op de iPhone maar dat heeft niks geholpen. Ik krijg bij het openen van opera steeds dit te zien: "could not activate cellular data network"

Kan iemand me hiermee helpen?
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 9 December 2010, 00:04
» iPhone 5 64GB (Zwart) [FW: 6.1]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 10 November 2008
Locatie: groningen
Berichten: 105
Standaard

De klantenservice van T-mobile?

Wel gek dat je wel een logo hebt.
  #3  
Oud 9 December 2010, 00:08
» iPhone 4S 32GB (Zwart) [FW: 6.1.3]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 9 May 2008
Berichten: 160
Standaard

Ik heb een tijdje gegoogled en het zou blijkbaar door de jailbreak komen?

Could Not Activate Cellular Data Network: You Are Not Subscribed to a Cellular Data Service, (SOLUTION) | iPhone Techie

Ik heb de APN changer geprobeerd maar ik kan geen nieuwe APN profiel installeren.
  #4  
Oud 11 December 2010, 19:03
» iPhone 3GS 8GB (Zwart) [FW: 3.1.3]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 11 December 2010
Berichten: 1
Standaard

hallo,
ik heb dus het zelfde mijn internetis erg traag het duurt zolang voordat een pagina is gekomen.
nu is mijn vraag hoe krijg je sneller internet?
en ik zie ook geen 3g staaan terwijl die wel aanstaat?

kan iemand helpen?

Laatst gewijzigd door King1987; 4 January 2011 om 19:11. Reden: bold is niet nodig ;)
  #5  
Oud 12 December 2010, 17:15
» iPhone 4S 32GB (Zwart) [FW: 6.1.3]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 9 May 2008
Berichten: 160
Standaard

Ho,

Nu is het probleem dus weer terug.

Vandaag even op vliegtuigmodus gezet en daarna uitgedaan(om push werkend te krijgen voor whatsapp) en ik kreeg die meldingen weer, en geen 3G of GPRS meer ondanks het logotje.

Heb netwerkinstellingen al gereset, nieuwe custom APN geinstalleerd en vliegtuig modus even aan en uit gezet maar het werkt niet?

Backup kan ik ook niet terugzetten omdat die niet gemaakt worden, iets over dat er geen sessie kan worden gestart
  #6  
Oud 14 December 2010, 08:06
» iPhone 6 16GB (Space Grijs) [FW: 10.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 10.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 14 July 2010
Berichten: 30
Standaard

Iemand een idee? Ik zit met het zelfde probleem...
  #7  
Oud 14 December 2010, 12:06
» iPhone 3G 16GB (Wit) [FW: 4.0.2]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 14 December 2010
Berichten: 3
Standaard

zelfde probleem hier.... 3g / Simpel.nl via T-mobile / version 4.2.1 (8C148) / 06.15.00

apn changer via unlockit gebruikt -> geen resultaat
apn aangepast via iphone configuration utility -> geen resultaat

help!
  #8  
Oud 15 December 2010, 08:02
» iPhone 6 16GB (Space Grijs) [FW: 10.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 10.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 14 July 2010
Berichten: 30
Standaard

Heb gister gesproken met simpel: die vertelde mij dat mijn data abbo 1 januari in gaat.
Het data abbo gaat in de eerste maand na de omschakeling. Net als bij wijzigingen die je doet via mijnsimpel.nl die gaan ook de volgende kalender maand in.
  #9  
Oud 19 December 2010, 18:21
» iPhone 4 16GB (Zwart) [FW: 4.1]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 18 March 2010
Berichten: 6
Standaard

Heb dus ook bijna hetzelfde probleem. Ik heb een Iphone 4 die draait op 4.1. Ik heb als provider T-mobile, en ik zie het 3G logo ook gewoon normaal staan. Echter heb ik geen internet over 3G en ik krijg dan ook na enige tijd wachten een meldingin safari: ''Pagina openen niet mogelijk. Safari kan de pagina niet openen, omdat de server niet meer reageert.'' Wi-Fi werkt integendeel wel uitstekend. Moet er wel bij zeggen dat ik de Iphone 4 gewoon los heb gekocht in de winkel, gisteren.
  #10  
Oud 3 January 2011, 08:45
» iPhone 6 16GB (Space Grijs) [FW: 10.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 10.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 14 July 2010
Berichten: 30
Standaard

Werkt het al bij iemand? ik heb nog steeds geen internet...
  #11  
Oud 3 January 2011, 16:01
» iPhone 3GS 8GB (Zwart) [FW: 4.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 3 January 2011
Berichten: 2
Standaard

heb hetzelfde probleem..ben dec 23 overgeschakeld van t-mobile naar "simpel"...sindsdien geen internet op 3G. hij geeft wel 3G aan maar krijgt geen verbinding. meerdere malen gebeld met simpel (wachttijd van 25 min) en kreeg uiteindelijk volgende email van ze:

Voor internet op uw iphone moet je de volgende stappen doorlopen

1: Installeer de iPhone configurator op je pc. Je vindt de link hier:http://support.apple.com/kb/DL9262: Ga naar start->programma's, en open "IPhone-configuratieprogramma". :LET OP: NIET de softwareupdater, maar zoek naar het programma dat "iPhone-configuratieprogramma" heet.

2: Sluit je telefoon aan via de datakabel op je pc, en wacht tot de pc deze herkent (wellicht 1 of 2x opnieuw aansluiten voordat dit werkt).

3: Klik op bestand -> Aan bibliotheek toevoegen, en selecteer het juiste bestand. Je vindt nu dit bestand terug onder het tabje configuratieprofielen.

4: Ga in de configurator naar je telefoon (onder kopje apparaten) en klik op het tabblad Configuratieprofielen. Je ziet hier het APN profiel dat gemaakt is voor Simpel 3G internet.

5: Installeer dit profiel (let op de melding op je telefoon, en accepteer deze.Binnen instellingen vindt u nu een profiel dat APN profiel heet, en daarin zitten de instellingen voor mobiel internet verwerkt. Met dit profiel moet het lukken om 3G internet te krijgen.



allemaal leuk en aardig maar welk bestand toevoegen?....daar wisten ze bij simpel ook geen antwoord op. dat ik maar naar mijn "telefoonwinkel" moest gaan want telefoonondersteuning doen ze niet aan. erg vaag en ERG slechte service dus. downgraden kan trouwens ook niet. handig als ze dat even zouden vermelden ipv met heeeeeele kleine lettertjes in algemene voorwaarden.


anyways...als iemand weet welk bestand ze hier bedoelen komen we er wel uit
  #12  
Oud 4 January 2011, 09:26
» iPhone 6 16GB (Space Grijs) [FW: 10.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 10.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 14 July 2010
Berichten: 30
Standaard

Ik heb het werkend gekregen!!

je dient het op de volgende manier te doen:

1. ga naar de volgende website op je iphone: unlockit.co.nz
2. Continue
3. Custom APN
4. vul de volgende gegevens in:
Carrier: NL - T-Mobile (selecteer deze als eerst)
APN: internet.access.nl
5. Create Profile
6. Instaleer

Na dat ik deze bovenstaande stappen had doorlopen werkte het bij mij.
  #13  
Oud 4 January 2011, 09:58
» iPhone 3GS 8GB (Zwart) [FW: 4.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 3 January 2011
Berichten: 2
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door kees_k Bekijk bericht
Ik heb het werkend gekregen!!

je dient het op de volgende manier te doen:

1. ga naar de volgende website op je iphone: unlockit.co.nz
2. Continue
3. Custom APN
4. vul de volgende gegevens in:
Carrier: NL - T-Mobile (selecteer deze als eerst)
APN: internet.access.nl
5. Create Profile
6. Instaleer

Na dat ik deze bovenstaande stappen had doorlopen werkte het bij mij.

super!!..dit werkt inderdaad!!...thanks
  #14  
Oud 4 January 2011, 10:38
» iPhone 3G 16GB (Wit) [FW: 4.0.2]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 14 December 2010
Berichten: 3
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door kees_k Bekijk bericht
Ik heb het werkend gekregen!!

je dient het op de volgende manier te doen:

1. ga naar de volgende website op je iphone: unlockit.co.nz
2. Continue
3. Custom APN
4. vul de volgende gegevens in:
Carrier: NL - T-Mobile (selecteer deze als eerst)
APN: internet.access.nl
5. Create Profile
6. Instaleer

Na dat ik deze bovenstaande stappen had doorlopen werkte het bij mij.

Precies gedaan wat je zei... helaas niet hetzelfde resultaat. Wanneer ik via bijv. de Nu.nl app het nieuws wil lezen zie ik dat hij even verbinding maakt maar stopt met laden en mij de melding geeft dat er geen internet verbinding is. Zou dit kunnen liggen aan algemene slechte data-vebinding?
  #15  
Oud 4 January 2011, 14:50
» iPhone 6 16GB (Space Grijs) [FW: 10.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 10.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 14 July 2010
Berichten: 30
Standaard

mischien je 3G bereik
  #16  
Oud 4 January 2011, 18:23
» iPhone 3G 16GB (Wit) [FW: 4.0.2]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 14 December 2010
Berichten: 3
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door kees_k Bekijk bericht
mischien je 3G bereik

zou zomaar kunnen. zie dat zodra ik een dataverbinding open dat iig de signaalsterkte sterk naar beneden gaat. 3G icoon blijft wel gewoon staan.

enig idee hoe ik de signaalsterte van 3G bereik kan checken?

Bvd!
  #17  
Oud 4 January 2011, 19:33
» iPhone 3GS 16GB (Wit) [FW: 4.2.1]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 4 January 2011
Berichten: 1
Standaard

allemaal veel te moeilijk

het is heel simpel

Ga naar SETTINGS, kies GENERAL, kies NETWORK, haal je BEN simkaart eruit, plaats een willekeurige simkaart van bv KPN of Orange erin (niet T-Mobile) en dan komt vanuit het niets het menu CELLULAR DATA NETWORK tevoorschijn. Mocht dit menu er niet zijn, ga terug naar GENERAL en ga dan weer naar NETWORK en dan zou je het wel moeten zien. Kies CELLULAR DATA NETWORK en vul bij APN het volgende in: internet.ben. De rest laat je leeg. Voila, je hebt mobiel internet van BEN op je iPhone 3G. Ik neem aan dat dit ook werkt voor andere providers.

internet.ben is nartuurlijk alleen voor Ben

voor andere netwereken ff google op apn!!

hoop dat het julie lukt

gr
  #18  
Oud 5 January 2011, 10:36
» iPhone 3G 8GB [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Berichten: 10
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door kees_k Bekijk bericht
Ik heb het werkend gekregen!!

je dient het op de volgende manier te doen:

1. ga naar de volgende website op je iphone: unlockit.co.nz
2. Continue
3. Custom APN
4. vul de volgende gegevens in:
Carrier: NL - T-Mobile (selecteer deze als eerst)
APN: internet.access.nl
5. Create Profile
6. Instaleer

Na dat ik deze bovenstaande stappen had doorlopen werkte het bij mij.
Ik heb hetzelfde verhaal met de overstap van simpel. Nu wil ik de bovenstaande stappen doorlopen, maar ik krijg na stap 5 de melding: Safari kan een profiel niet installeren vanwege een onbekende fout
HELP
  #19  
Oud 5 January 2011, 10:51
» iPhone 3G 8GB [FW: 5.0.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Berichten: 10
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Biebster Bekijk bericht
Ik heb hetzelfde verhaal met de overstap van simpel. Nu wil ik de bovenstaande stappen doorlopen, maar ik krijg na stap 5 de melding: Safari kan een profiel niet installeren vanwege een onbekende fout
HELP
heb het profiel gewoon naar mezelf kunnen mailen Maar nu krijg ik nog steeds : Mobiel datanetwerk activeren niet mogelijk (
  #20  
Oud 7 January 2011, 22:19
» iPhone 4 16GB (Wit) [FW: 7.0]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Windows
 
Geregistreerd: 22 June 2010
Berichten: 19
Standaard

Ik heb sinds vandaag met simpel gewisseld van kpn naar T-mobile en heb ook geen internet meer. Kan geen APN profiel invullen en ook met unlockit.co krijg ik de melding dat ik geen 2 APN profielen kan instaleren, terwijl ik bij netwerkinstellingen geen APN kan instellen terwijl bij mijn vorige sim(van KPN) dat wel kon. Wie kan mij helpen?
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Apple Logo + Spinning Wheel, wel iTunes verbinding, maar start niet op arts.timothy iTunes 4 5 January 2011 00:26
3G: wel internet/wel verbinding server, Wi-Fi: wel internet/geen verbinding met serve Pieter van Andes Wi-Fi 0 29 July 2010 00:46
wel verbinding geen internet, andere iphone wel! tice Wi-Fi 0 30 June 2009 11:11
Wel Wi-Fi verbinding, maar werkt niet met Safari erwinKrol Wi-Fi 3 21 December 2008 02:08
Wel verbinding maar geen E of G logo (Vodafone) basjiphone Vodafone 0 15 April 2008 10:04

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 03:05.