Ipad 3g: No service

Ipad 3g: No service discussie in T-Mobile forum; ( verdwijnt na registratie ) Ik heb een Ipad 64GB 3g met 4.3.3 die ik gejailbreakt heb. Nu heb ik mijn Iphone 3GS T-mobile abbonement via een microsim op mijn ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > Bellen en internet > Providers Nederland > T-Mobile
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen
  #1  
Oud 6 July 2011, 23:45
» iPhone 4S 16GB (Zwart) [FW: 5.0]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 1 Wi-Fi +3G 64GB [FW: 5.0]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 11 April 2008
Berichten: 16
Standaard Ipad 3g: No service

Ik heb een Ipad 64GB 3g met 4.3.3 die ik gejailbreakt heb. Nu heb ik mijn Iphone 3GS T-mobile abbonement via een microsim op mijn ipad geprobeerd. Bij het opstarten vraagt hij om "unlock" en na het invoeren van de pin code gaat hij even naar providers zoeken echter al snel zegt hij "No service".

Als ik naar het settings menu ga en zoek naar providers vindt hij er wel waaronder T-mobile en die heeft hier ook goede coverage. Nu vermoed ik dat mijn 3G nog niet geactiveerd is via Itunes omdat ik in het begin geen 3G had. Kan ik deze achteraf alsnog activeren? Of moet ik bepaalde settings invullen bij APN? Of moet ik nog een Cydia unlock uitvoeren?
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 7 July 2011, 00:37
XIII's schermafbeelding
iPhone(club) Guru
» iPhone X 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 10,5 Wi-Fi + 4G 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 2 July 2009
Berichten: 9.973
Standaard

De iPad heeft geen simlock, dus een unlock is niet nodig.
__________________
We are one, but we are not the same... Talk to each other!
  #3  
Oud 7 July 2011, 09:56
» iPhone 4S 16GB (Zwart) [FW: 5.0]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 1 Wi-Fi +3G 64GB [FW: 5.0]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 11 April 2008
Berichten: 16
Standaard

Ok duidelijk.
Volgens mijn zijn de APN instellingen ook goed; internet / tmobile / tmobile. Zou het dan de activatie kunnen zijn?
  #4  
Oud 7 July 2011, 10:11
wouter1981's schermafbeelding
» iPhone 6 64GB (Space Grijs) [FW: 9.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Air 2 Wi-Fi 16GB (Goud) [FW: 9.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 25 July 2008
Locatie: Twente
Berichten: 3.990
Standaard

Koppel de iPad eens, met simkaart ingestoken, aan iTunes. Misschien krijg je dan de nieuwste provider settings.
__________________
Geen hulpvragen via PM. Stel je vraag op het forum, hebben anderen er ook iets aan.
  #5  
Oud 7 July 2011, 22:43
» iPhone 4S 16GB (Zwart) [FW: 5.0]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 1 Wi-Fi +3G 64GB [FW: 5.0]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 11 April 2008
Berichten: 16
Standaard

Koppelen aan itunes met sim ingestoken helpt niet, dit was namelijk al het geval.

Opeens bedenk ik mij dat ik het Tmobile (oude) nummer heb doorverwezen naar mijn nieuwe Vodafone nummer. Dus de Tmobile sim die ik in mijn ipad gebruik daar zit wel een nummer doorverwijzing aan vast, echter denk ik niet dat dit iets zou moeten uitmaken.

Als ik bij carriers niet automatish selecteer maar Tmobile force, dan komt er een pop-up met de boodschap "restricted network, your selected cellular network is restricted. You can choose a different network in settings". En als ik op settings klik dan ben ik weer terug bij af om de carrier te kiezen.

Wat meer info;
Cellular data number: Unknown
Modem Firmware: 07.11.01

---------- Bericht automatisch samengevoegd op 7 juli 2011 om 21:57 ----------

Ik denk dat ik al weet wat het is... wellicht heb ik mijn simkaart niet online geactiveerd
Ik heb zojuist een andere (niet microsim) geactiveerd en helaas kan ik er maar 1 per 24h activeren, dus morgenavond weet ik meer. Zou erg dom van mij zijn :S
  #6  
Oud 9 July 2011, 00:00
» iPhone 4S 16GB (Zwart) [FW: 5.0]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 1 Wi-Fi +3G 64GB [FW: 5.0]  [Jailbreak: Ja]
» Windows
 
Geregistreerd: 11 April 2008
Berichten: 16
Standaard

ok, het is officieel; ik ben een sukkel
Ik was vergeten om mijn sim te activeren. Dit is ook mijn eerste nieuwe sim in 10 of 12 jaar.
Ik hoop dat deze post andere in de toekomst kan helpen.
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
iPhone: No service / Searching / No Service probleem op iPhone 4 maar niet direct naar jailbr kura Jailbreak 2 4 May 2011 11:58
iPhone: no service micronikje Jailbreak 0 15 January 2011 19:04
no service op 1.1.4 Vmachien Archief 2 7 April 2008 12:01
No Service iFonzie Unlock [archief] 8 29 January 2008 19:31
t-mobile (geen service/no service) ebbe T-Mobile 17 19 December 2007 14:36

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 11:01.