3G werkt niet op iPhone 3GS

3G werkt niet op iPhone 3GS discussie in Mobistar forum; ( verdwijnt na registratie ) Dag iedereen, Mijn moeder heeft een iPhone 3GS met iOS 6.1.3. Zij zit bij Mobistar (prepaid), maar ik weet niet exact wat ze heeft... Ze ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > Bellen en internet > Providers Belgi > Mobistar
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen
  #1  
Oud 21 May 2013, 10:45
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 7.0.4]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi +4G 64GB (Zwart) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 3 November 2012
Berichten: 135
Standaard 3G werkt niet op iPhone 3GS

Dag iedereen,

Mijn moeder heeft een iPhone 3GS met iOS 6.1.3.
Zij zit bij Mobistar (prepaid), maar ik weet niet exact wat ze heeft...
Ze betaalt 10 voor 300 sms'en en 10 MB internet, zegt ze.
Vroeger had ze een Nokia C5-03 en die kon op Edge, 3G en 3,5G.
Nu, met haar iPhone 3GS, heb ik gezien, doet 3G het niet.
Er staat wel een 'E' of '3G' maar telkens als je iets wil doen staat er 'Mobiele datanetwerk activeren niet mogelijk'. Bij de APN instellingen staat 'iphone.mobistar', dat stond daar automatisch...
Hard reset, opnieuw opstarten, APN opnieuw instellen werkt niet.
Haar batterij gaat ook ENORM snel leeg, daarom zet ik 3G en Edge bij haar altijd uit, want ze gebruikt het toch niet (omdat het niet werkt).
Als ik mijn simkaart erin stop (BASE) dan zijn de APN settings weg,
tik ik gprs.base.be in, zet ik Wi-Fi uit en dan staat er 'geen service'...
5 secontjes later staat er '*bereik* BASE E', terwijl in mijn huis 3G is van Base!
Ik heb wel al eens gezien dat er bij haar '*bereik* Mobistar 3G' stond, maar aangezien het niet werkt, heeft het geen zin.
Heb ik het duidelijk uitgelegd?
Iemand een oplossing?
Dat 3G bij Mobistar gedeactiveerd is zou vreemd zijn, want haar Nokia kan er nog wel op.
Alvast bedankt!

Mvg,
ik

---------- Bericht automatisch samengevoegd op 21 mei 2013 om 09:54 ----------

Oh! Dom! Ik lees net ergens dat je een carrier update kan doen!
Gisteren heb ik die melding 2x op de iPhone gezien (en op 'Werk bij' getikt) en ook 1x op iTunes, maar daar heb ik die genegeerd, aangezien ik al 'ja' had gezegd op de iPhone, na het loskoppelen kreeg ik die melding dus een tweede maal (op de iPhone) en nogmaals op 'Werk bij' gedrukt, maar volgens mij heeft hij dat niet gedaan.
Ik ga dat straks nog eens proberen via iTunes!
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 21 May 2013, 23:31
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 7.0.4]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi +4G 64GB (Zwart) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 3 November 2012
Berichten: 135
Standaard

Dag iedereen!

3G werkt! De fout was dat bij APN: 'iphone.mobistar' stond. Ik heb de APN-instellingen van de iPhone 5 ingesteld en dan werkte het wel (mworld.be)...
Vreemd. De site zei dat ik 'iphone.mobistar' moest instellen voor een iPhone 3GS... Ik denk dat ze met 3GS iOS 3 bedoelen, je moet kiezen voor de iPhone die komt met de iOS die op jouw apparaat staat...
Duidelijk? hahaha!

Mvg,
Ik!

#slotje
  #3  
Oud 25 May 2013, 17:05
» iPhone 7 32GB (Zilver) [FW: 10.2.1]  [Jailbreak: Nee]
» Ik heb geen iPad  
» Anders
 
Geregistreerd: 21 January 2009
Locatie: Vlaanderen
Berichten: 4.760
Standaard

.

Wel opletten hoor; als dat echt zo is dat je ma wil surfen en maar 10MB heeft? Die 10MB stelt helemaal nikske voor, schaft u maar meer data aan als je af en toe eens op 3G wil surfen of zelfs op Edge.

Je hebt wel niet meteen de beste provider om mee te surfen; mobistar is geene vetten, beste is proximus vanwege de meeste 3G, op gprs/edge heb je het wel gescheten, tergend traag, net zoals bij mobistar.
Of je schaft MV of base aan; die hun edge is het beste, met 3G zijn ze bezig aant uitbreiden.
  #4  
Oud 25 May 2013, 18:00
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 7.0.4]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi +4G 64GB (Zwart) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 3 November 2012
Berichten: 135
Standaard

Weet ik... 10 Mb is maar niks... & FM Radio kan niet met haar iPhone dus moet ze via 3G luisteren :s ... Maar voor 5€ ofzo krijig je maar 50 MB en 10€ is 250 MB... Zelf bij Proximus is het goedkoper (10€ = 500MB) maar Base steekt er bovenuit met 10€ = 1 GB & 15€ = 2 GB!
Ze is al weg bij Proximus en nu probeer ik haar te overtuigen om met haar nummer naar Base of Mobile Vikings te gaan...
Volgens mij is de top 3 netwerkkwaliteit niet langer 1. Proximus 2. mobistar 3. Base maar 1. Proximus 2. Base 3. Mobistar.
De Edge-connectie van Base is blijkbaar ook veel stabieler. En daardoor gebeuren, geloof ik, toch nog steeds (hoofdzakelijk) het ge-sms en je telefoongesprekken...
Proximus is te duur voor wat ze geven... (van Proximus GC naar Base Check)
Maar als de iPhone ondersteunt wordt voor LTE van Proximus, ga ik misschien toch terug

---------- Bericht automatisch samengevoegd op 25 mei 2013 om 17:08 ----------

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door apotheosis Bekijk bericht
Je hebt wel niet meteen de beste provider om mee te surfen; mobistar is geene vetten, beste is proximus vanwege de meeste 3G, op gprs/edge heb je het wel gescheten, tergend traag, net zoals bij mobistar.
Of je schaft MV of base aan; die hun edge is het beste, met 3G zijn ze bezig aant uitbreiden.
oei, dat zag ik nu pas! Inderdaad, het klopt dus wat ik dacht.
Mv gebruikt BASE vanop de 2e plaats, maar ik ben daarbij voor mijn iPad en das toch cava zenne..
3G DC is echt super snel op mijn iPad 3 maar nog ietsjes sneller op mijn iPhone 5 (heb al 22 MBPS down en 3 MBPS up gehad)... Dat is helaas niet mogelijk op haar 3gs ..
Mobistar staat aangevinkt bij Apple voor LTE op iphone maar ze hebben het nog niet?
Met haar iPhone 3GS heb ik overal enorm veel ping ... Veel meer dan met mijn iPhone of iPad bijvoorbeeld via hetzelfde Wi-Finetwerk... (zei 200 ms en ik 5 ms) ..
Zij haalt ook maar 2,5 MBPS waar ik 7 MBPS haal... Vreemd..
Misschien kan de iPhone 3GS het niet zo goed verwerken als de nieuwere iPhones of iPads?

Mobistar & Telenet = bucht.. En een professor van mijn broer zei dat hij voor zijn dochters King & Kong wou kopen,maar dat het zo een rommel is omdat je er amper vanaf raakt..
Zij wil geen abo dus zoek ik het beste voor haar...
Nu MV haar bundel wat heeft aangepast is ie ook wat interessanter voor mij
Ik ga het overwegen.
  #5  
Oud 25 May 2013, 19:20
» iPhone 6 Plus 16GB (Space Grijs) [FW: 10.0.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 16GB (Zwart) [FW: 8.2]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 17 November 2009
Locatie: Gelderland Midden
Berichten: 1.233
Stuur een bericht via Skype™ naar vuurvreter Send a message via twitter to vuurvreter
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ArneMaes Bekijk bericht
Dag iedereen,

Vroeger had ze een Nokia C5-03 en die kon op Edge, 3G en 3,5G.
3,5G is dat een speciaal netwerk?
__________________
Ik laat me niet opjagen, ik ben aan het werk, niet op de vlucht.
www.vuurvreter.eu/ <- volg hier de laatste landelijke brandweer meldingen.
  #6  
Oud 25 May 2013, 19:24
» iPhone 8 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.652
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door vuurvreter Bekijk bericht
3,5G is dat een speciaal netwerk?
Niet echt, men kan het ook HSPDA noemen

High-Speed Downlink Packet Access - Wikipedia
  #7  
Oud 25 May 2013, 22:49
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 7.0.4]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi +4G 64GB (Zwart) [FW: 5.1.1]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 3 November 2012
Berichten: 135
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door vuurvreter Bekijk bericht
3,5G is dat een speciaal netwerk?
Ik denk zoiets als

2G = enkel bellen en sms'en
2,75G = bellen, sms'en EN mobiele data (=edge)

Ik denk dat 3,5G gewoon net ietsjes sneller is ...
  #8  
Oud 25 May 2013, 23:25
Bubbly's schermafbeelding
» iPhone 6s 64GB (Goud) [FW: 10.2]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 13 August 2010
Locatie: Nederland
Berichten: 2.870
Standaard

3,5G zit gewoon op het 3G-netwerk en heet HSDPA/HSUPA, zie Timosha's link voor meer info.

Hier is een overzicht met het Belgische prepaid aanbod gericht op 1GB+ data.
Reageren

Labels
3g mobistar werkt niet, iphone 3gs


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Iphone 3gs scherm reageerd niet en homebutton werkt niet Patrick451 iPhone accessoires en onderdelen 0 12 April 2012 22:23
iPhone 3gs muteknop werkt niet. Obbiie iPhone algemeen 2 18 November 2011 12:19
Camera Iphone 3GS werkt niet Mikeyvdb iPad algemeen 0 15 November 2011 16:56
iPhone: Jailbreak iPhone 3Gs 8 GB werkt niet uknown57 Jailbreak 6 11 January 2011 11:42
Jailbreak iPhone 3gs 3.1.3 werkt niet onair Archief 3 25 February 2010 13:57

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 05:15.