iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   Orange (https://forum.iculture.nl/f18/bellen-internet/f115/providers-belgie/f69/orange/)
-   -   mobistar APN automatisch ingevuld? (https://forum.iculture.nl/f18/bellen-internet/f115/providers-belgie/f69/orange/17753-mobistar-apn-automatisch-ingevuld.html)

mrgoolie 30-07-08 18:19

mobistar APN automatisch ingevuld?
 
hi,

ik heb mijn iphone vorige week terug gerestored en pushmail geactiveerd. ik had niets aan de settings van de edge verandert enzo dus ik dacht dat dit niet werkte en dat het alleen werkte via Wi-Fi verbinding. ik heb geen data abonement...
nu hiernet zette ik op een kameraad (die wel een data abo heeft) zijn iphone de 2.0 en bleek dat de edge direct werkte zonder instellingen te doen?:s
kan ik hieruit uit opmaken dat het bij alle officiele verdelers direct de juiste edge settigns zijn ingevuld? ik vind dit wel nogal gevaarlijk aangezien ik vorige week ook in het buitenland zit en wie heeft heeft hij daar ook proberen connectie te maken...

pwain 30-07-08 22:13

Volgens mij werkt het anders. Telkens als je je iPhone aansluit op de computer dan worden de instellingen van je aanbieder op de iPhone geplaatst. Met een Belgisch iTunes account wordt er dus telkens de instellingen van Mobistar op je iPhone gezet.
Indien je een Proximus/Base klant ben dan verkrijg je een foutmelding. Maar als er een SIM kaartje van Mobistar in de iPhone zit dan wordt automatisch het APN,... correct ingevuld voor Mobistar.

Zie ook: Over updates van instellingen van iPhone-aanbieders in iTunes

wbs 21-08-08 12:21

Oplossing
 
Als je via je sim geen internet verbinding wilt kunnen opzetten heb ik hier de oplossing voor je. Simpel, snel en werkt perfect.

Ga hier naar de oplossing . T-Mobile Mobiel Data Netwerk uitschakelen op iPhone | Apple | WBS-ONLINE

Bij mij werkt het perfect! Ik kan nu alleen nog internetten en mail ophalen via een Wi-Fi verbinding en krijg dus geen onnodig hoge rekeningen meer.


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 07:38.