Mobistar 2GB abonnement

Mobistar 2GB abonnement discussie in Mobistar forum; ( verdwijnt na registratie ) Ik ben juist overgestapt op het 3G netwerk van Mobistar, ik heb een abonnement van 2GB per maand, nu is mij vraag: 1)Wat krijgt er ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > Bellen en internet > Providers Belgi > Mobistar
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen
  #1  
Oud 28 August 2008, 18:32
» iPhone 3G 8GB [FW: 2.2]  [Jailbreak: Nee]
» MacOS X
 
Geregistreerd: 20 August 2008
Berichten: 7
Question Mobistar 2GB abonnement

Ik ben juist overgestapt op het 3G netwerk van Mobistar, ik heb een abonnement van 2GB per maand, nu is mij vraag:

1)Wat krijgt er voorrang, Wi-Fi of de 3G van mobistar, of moet je de 3G mobistar data manueel uitschakelen? Dus, nu ik dit abonnement heb, zit hij dan altijd op het 3G netwerk qua data transfer, of krijgt de Wi-Fi voorran indien ik in een open Wi-Fi netwerk omgeving zit? Want ik wil natuurlijk niet dat de data overgebracht word via het 3G netwerk indien ik Wi-Fi in de omgeving heb zoals thuis, en kiest de Iphone dit automatisch?

2) Waar kan ik mijn data verbruik van mijn mobistar pakket bekijken? Zodat ik niet over de limiet ga?

3) Heeft er iemand nog tips of ervaringen hiermee die ik zou moeten weten? Ook qua buitenland aangezien ik de volgende maanden nogal in het buitenland ga zitten?

Thnx!
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 28 August 2008, 19:29
» iPhone 3G 8GB [FW: 3.0]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 26 September 2007
Berichten: 73
Standaard

Hallo,

Als je Wi-Fi aanstaat en er is een netwerk dan zal de iPhone automatisch overschakelen op Wi-Fi..

Je dataverbruik kan je bekijken onder Instellingen -> Telefoon -> Mobistar-voorzieningen > Budget-Check
Vervolgens zal je een sms krijgen met je verbruik en belminuten.

Als je naar het buitenland gaat zet je 3G af en de APN instellingen laat je blanco. Dan kan je iPhone in principe geen connectie maken.

Waarom heb je gekozen voor de 2GB? en nie voor vb. 200mb?
Ik surft vrij regelmatig en verbruik iets van een 200mb/maand.
En vergeet niet, als je thuis op Wi-Fi zit te surfen gaat er niets van je 2GB af. Dus je zal al hl veel mogen surfen om 2GB te verbruiken.
  #3  
Oud 28 August 2008, 19:36
» iPhone 3G 16GB (Zwart) [FW: 2.0.2]
» Windows
 
Geregistreerd: 9 August 2008
Berichten: 18
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Matthi Bekijk bericht
Hallo,

Als je Wi-Fi aanstaat en er is een netwerk dan zal de iPhone automatisch overschakelen op Wi-Fi..

Je dataverbruik kan je bekijken onder Instellingen -> Telefoon -> Mobistar-voorzieningen > Budget-Check
Vervolgens zal je een sms krijgen met je verbruik en belminuten.

Als je naar het buitenland gaat zet je 3G af en de APN instellingen laat je blanco. Dan kan je iPhone in principe geen connectie maken.

Waarom heb je gekozen voor de 2GB? en nie voor vb. 200mb?
Ik surft vrij regelmatig en verbruik iets van een 200mb/maand.
En vergeet niet, als je thuis op Wi-Fi zit te surfen gaat er niets van je 2GB af. Dus je zal al hl veel mogen surfen om 2GB te verbruiken.
geld op overschot miss

en ik raad ook aan als je naar het buitenland gaat dataroaming uit te schakelen om hoge kosten te vermijden.
  #4  
Oud 28 August 2008, 21:03
» iPhone 3G 8GB [FW: 2.2]  [Jailbreak: Nee]
» MacOS X
 
Geregistreerd: 20 August 2008
Berichten: 7
Standaard

Kerel in het mobistar center vertelde me dat 200 waarschijnlijk te weinig ging zijn??? En ik ben waarschijnlijk gevallen voor zijn verkoopstechniek + het was maar 10 euro duurder ... Ik had er ook geen zicht op hoeveel download het ging verbruiken, zeker niet omdat ik af en toe een youtube filmpje erop bekijk.

Hetgeen ik wel merk is dat mij iphone nog steeds op edge staat (aan het "E" icoontje), is er enig verschil met edge buiten de snelheid? Ik weet dat je op andere oudere gsm's vroeger moest inbellen en dat de inbeltijd je aangerekend werd.

Wanneer ik 3G kies zegt de iphone mij "geen service" linksboven waar anders mobistar staat??? Enig idee waaraan dit kan liggen, mijn abonnement is nogthans omgeschakeld in de winkel.
Edit: na ongeveer 30 seconden "geen service" aan te geven schakeld hij dan toch automatisch over op "mobistar" is dit normaal?
  #5  
Oud 28 August 2008, 21:18
» iPhone 3G 8GB [FW: 3.0]  [Jailbreak: Ja]
» Ik heb geen iPad  
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 26 September 2007
Berichten: 73
Standaard

Probeer eens je iPhone te updaten naar versie 2.0.2 via iTunes.. 3G problemen zouden hiermee moeten verholpen zijn.

Ik heb een My 30 abonnement van iPhone en mag 200mb downloaden. Maar stel dat je over die 200mb zit dan nog betaal je slecht 2ct/mb extra, dat is 2euro voor 100mb.. Wat echt wel goedkoop is.

Dus als je vb 500mb download betaal nog altijd maar 36euro ipv 30euro.
  #6  
Oud 28 August 2008, 22:12
» iPhone 5 32GB (Zwart) [FW: 8.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 3 Wi-Fi +4G 64GB (Wit) [FW: 8.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 18 September 2007
Locatie: Antwerpen
Berichten: 260
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door jakoxxxx Bekijk bericht
Wanneer ik 3G kies zegt de iphone mij "geen service" linksboven waar anders mobistar staat??? Enig idee waaraan dit kan liggen, mijn abonnement is nogthans omgeschakeld in de winkel.
Edit: na ongeveer 30 seconden "geen service" aan te geven schakeld hij dan toch automatisch over op "mobistar" is dit normaal?
Ja dit is normaal. Je zet trouwens je slider net op 3G aan. Op dat moment worden alle netwerken even afgezocht. In die tijd heb je geen service. Pas nadat een goed beschikbaar netwerk voor je gekozen is heb je terug een service. In jouw geval gaat de zoektocht gewoon tussen Mobistar 3G en Mobistar EDGE.

Verwacht echter maar dat je grotendeels op het EDGE netwerk zit. Het 3G netwerk is behoorlijk belabberd van Mobistar als je het mij vraagt. Ik ben ook omgeschakeld naar de iPhone abbo's bij Mobistar. Maar ik kan je garanderen waar ik vroeger praktisch overal 3G had met Proximus heb ik nu bijna nergens 3G bij Mobistar. Als ik dan al een verbinding heb dan valt deze meteen weg van zodra ik een gebouw binnenga.

Bij Proximus was de 3G ontvangst overal stukken beter zowel binnen als buiten. Ik heb al een beetje spijt van mijn Mobi* abbo.
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Mobistar verzekering zonder abonnement? MrBramme Mobistar 0 24 January 2011 21:29
Officile iPhone prijzen Mobistar belgi zonder abonnement grungie Archief 2 31 October 2009 14:40
Mobistar Abonnement Kets Mobistar 20 15 April 2009 22:30
Mobistar abonnement wekt niet op iphone Silencer001 Mobistar 8 26 June 2008 23:49
Mobistar abonnement Hanzer Mobistar 16 1 June 2008 13:18

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 17:31.