iPhone G3 en roaming in Duitsland?

iPhone G3 en roaming in Duitsland? discussie in Mobistar forum; ( verdwijnt na registratie ) Dit weekend in Duitsland geweest. Hoe ik ook probeerde, ik kreeg geen netwerk te pakken. Een netwerk "accepteerde" mij voor een kwartier en smeet me ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > Bellen en internet > Providers Belgi > Mobistar
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen
  #1  
Oud 20 October 2008, 15:48
» iPhone 3G 16GB (Zwart) [FW: 3.0]
» MacOS X
 
Geregistreerd: 20 October 2008
Berichten: 7
Standaard iPhone G3 en roaming in Duitsland?

Dit weekend in Duitsland geweest. Hoe ik ook probeerde, ik kreeg geen netwerk te pakken. Een netwerk "accepteerde" mij voor een kwartier en smeet me er dan vanaf. Dat netwerk kon ik dan niet meer vastkrijgen.

Het leek dus net alsof mijn "informatie" niet te verkrijgen was door de duitse netwerk operator bij Mobistar. De Mobistar helpdesk houdt het erop dat het een "iPhone" probleem is.

Iemand ervaring daarmee?
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 7 December 2008, 23:13
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 5.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi 32GB [FW: 5.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 7 December 2008
Berichten: 27
Standaard

Hoi, vandaag ook naar Duitsland geweest. Eerst in Nederland nog T-mobile.
Van zodra ik in Duitsland was, GEEN SERVICE.
Toen ik terug in Nederland was nog steeds geen service. Dus ik daar een naald te pakken gekregen van iemand en m'n proximus simkaart erin gestoken die ik ook nog bijhad. PERFECTE ontvangst met Vodafone.
Mobistar werkte pas terug in Belgie.

Zoals je ziet, zelfde iPhone 3G met zowel Proximus als Mobistar getest.
Zonet heb ik naar Mobistar gebeld en Roaming World stond aan, dus de helpdesk wist ook niet wat het probleem was. Dossier is aangemaakt en ik zou binnen 24-48 iets terug horen.

Ben tot zover niet tevreden met Mobistar. Heb die melding van "geen service" ook al eens gehad in het centraal station van Antwerpen.
  #3  
Oud 9 December 2008, 09:58
» iPhone 3G 16GB (Zwart) [FW: 3.0]
» MacOS X
 
Geregistreerd: 20 October 2008
Berichten: 7
Standaard

Ondertussen ook in Maastricht geweest en hetzelfde probleem. Ik heb nog eens gebeld naar Mobistar. De dame aan de helpdesk was erg behulpzaam en ze vertelde mij dat ze regelmatig "updates" sturen wanneer je je telefoon af en terug aan zet. Je kan de versie zien via "Instellingen" > "Algemeen" > "Info" > "Aanbieder". Dat heb ik gedaan en ik sprong opeens van versie 2.6 naar 2.9. Sindsdien ben ik niet meer in het buitenland geweest, dus geen idee of dat inderdaad iets doet.

Hou je ons hier op de hoogte van het resultaat in je dossier? Ik ben benieuwd.
  #4  
Oud 9 December 2008, 10:58
» iPhone 3GS 32GB (Wit) [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 2 Wi-Fi + 3G 16GB (Wit) [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 23 November 2007
Berichten: 21
Standaard

Ik ben afgelopen weekend ook in Duitsland geweest.
Toen ik geland was op het vliegveld meteen mijn telefoon aangezet.
Geen service
Ik heb de 16gb 3G in de VS gekocht met een I-Smartfone unlock sim.
Daar werkte ie prima en ook toen ik in Nederland terugkwam vond ie meteen het T-Mobile netwerk.

De vraag is; hebben jullie een abonnement of werken jullie met een hardware unlock?

(ik heb overigens wel carrier 2.9)
  #5  
Oud 9 December 2008, 11:05
» iPhone 3G 16GB (Zwart) [FW: 3.0]
» MacOS X
 
Geregistreerd: 20 October 2008
Berichten: 7
Standaard

Standaard Belgische Mobistar iPhone met iPhone 30 abonnement zonder jailbreak. Dus al unlocked bij aankoop en in principe overal te gebruiken. Dus hij kan niet meer "standaard" zijn als zo .
  #6  
Oud 9 December 2008, 11:12
» iPhone 3GS 32GB (Wit) [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Ja]
» iPad 2 Wi-Fi + 3G 16GB (Wit) [FW: 4.3.3]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 23 November 2007
Berichten: 21
Standaard

Vreemd dan! Ik zat namelijk al te schelden op mijn Unlock kaartje
Daar ligt het dus niet aan. Als iemand een oplossing weet.. graag!
  #7  
Oud 11 December 2008, 00:07
» iPhone 4 32GB (Zwart) [FW: 5.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 1 Wi-Fi 32GB [FW: 5.0]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 7 December 2008
Berichten: 27
Standaard

Zoals verwacht heeft mobistar geen contact met me opgenomen.
Morgen zal ik nog eens bellen.
Het is gemakkelijk dat ik aan de grens woon, zo kan ik snel testen. Zondag geraakte ik niet op een nl netwerk vandaag alleen kpn maar het kan dus zijn dat tmobile een slechte ontvangst heeft hier en dat ik even tot aan de grens moet wandelen.
Iig heel vreemde situatie. Bij proximus nooit problemen gehad.
Overigens een standaard be iPhone hier met mobistar my30 abo voor iPhone. Roaming world is geactiveerd (gecontroleerd door helpdesk) dus zou moeten werken. Zeker als een proximus sim in hetzelfde toestel het wel doet.
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
iPhone vraagt om Roaming bij Wi-Fi? vongole1 Wi-Fi 4 10 June 2010 14:10
Data roaming Radical Madness T-Mobile 3 21 August 2009 13:07
Tip: schakel roaming op de iPhone uit tijdens de vakantie iCulture iPhone algemeen 15 12 August 2008 21:07

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 18:32.