iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   Orange (https://forum.iculture.nl/f18/bellen-internet/f115/providers-belgie/f69/orange/)
-   -   Wi-Fi of Abonnement (https://forum.iculture.nl/f18/bellen-internet/f115/providers-belgie/f69/orange/33479-wifi-abonnement.html)

knyke 28-04-09 20:19

Wi-Fi of Abonnement
 
Hallo,

Ik heb afgelopen week een Iphone gekocht, en heb ondertussen een abonnement voor 200 MB/maand aangeschaft bij mobistar.

Thuis heb ik draadloos internet/Wi-Fi.
Op het werk en bijna overal anders had ik eerst geen internet.

Nu is mijn vraag: Ik heb dat abonnement afgesloten om op internet te kunnen buiten die Wi-Fi-zones dus. Maar kan ik nu thuis gewoon mijn gang blijven gaan aangezien ik hier thuis dan wel wat meer gebruik van ga maken. Dus kort samengevat: Gaat Wi-Fi boven u abonnement met limiet van 200 MB?

Dank bij voorbaat

Knyke

ericsiphone 28-04-09 21:20

Ik heb op mijn iphone enkel een abonnement om te bellen en smssen. thuis en op mijn kantoor heb ik een draadloos netwerk. Dat betekent dat ik thuis en op mijn werk de internetfunkties ten volle kan benutten. Ik heb het softwarepaketje Wi-Fitrack geinstalleerd om in de stad een onbeveiligd netwerk te kunnen detekteren en gebruiken.

ButcherJF 29-04-09 07:34

Kort en goed: Als je thuis via Wi-Fi internet gaat dit niet ten koste van je abonnement.

Puck84 29-04-09 08:21

Die Mobistar verkopen heeft me destijds ook proberen zo'n abonnement aan te smeren maar ik heb hem vriendelijk bedankt. De eerste 5 maand heb ik mijn iPhone alleen online gebracht via Wi-Fi en dat viel best nog mee.

Nu zit ik bij Mobile Vikings en kan ik voor 60 euro per jaar (aan prepaid kaarten) meer dan bij Mobistar (ook prepaid kaarten) evenveel bellen en sms'en + gratis vrijwel onbeperkt mobiel internet...

Dus mijn antwoord: Wi-Fi thuis gaat boven een abonnement bij eender welke operator, maar moet de duimen leggen voor een Mobile Vikings prepaid kaartje.... *hoest* zielig voor Mobistar, Base en Proximus *hoest*

pwain 29-04-09 14:04

Je kan steeds zien welke verbinding je iPhone maakt. Staat er het Wi-Fi symbool dan wordt er uiteraard gebruik gemaakt van je eigen (of iemand anders ;) ) zijn draadloos netwerk. Deze trafiek zal niet aangerekend worden bij je verbruik van Mobistar. Enkel wanneer je het 'E' Edge symbool of het '3G' symbool ziet dan wordt dit aangerekend via Mobistar.

Dus mijn antwoord: Een Wi-Fi verbinding heeft steeds voorrang boven eender welke andere draadloze verbinding.

Zelfs voor een '3G' verbinding...*hoest* zielig voor Mobile Vikings die de dag van vandaag enkel een 'Edge' verbinding kunnen leveren. Ken je nog de kritiek van de eerste generatie iPhone? ;)


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 20:01.