iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   Wi-Fi (https://forum.iculture.nl/f18/bellen-internet/f117/wi-fi/)
-   -   Wi-Fi blijkt mij geld te kosten bij Ben (https://forum.iculture.nl/f18/bellen-internet/f117/wi-fi/102660-wi-fi-blijkt-geld-kosten-ben.html)

moritzlugt 27-10-11 16:12

Wi-Fi blijkt mij geld te kosten bij Ben
 
Hallo,

Ik ben onlangs een probleem tegen gekomen, het is namelijk zo dat ik opeens geld moet betalen voor een service waarvan ik dacht dat deze gratis was.

Ik heb een iPhone 1 en wij hebben thuis Wi-Fi, daar maak ik van gebruik (op de uni ook overigens). Ik word nu in rekening gebracht voor Wi-Fi kosten terwijl ik zelf het idee had dat dit volledig gratis was aangezien ik al voor Wi-Fi betaal.

Mijn vraag is: Hoe komt het dat er kosten zijn verbonden aan het gebruik van Wi-Fi?

In mijn netwerk opties staat Data Roaming UIT, 3G heb ik niet eens als optie aangezien het een iPhone 1 is. Verder staat Wi-Fi wel aan, en staat de optie om automatisch met Wi-Fis te verbinden ook aan.

Volgens de klantenservice bij Ben (mijn provider), komen de kosten door een interne optie die bij iPhone beschikbaar is, dat het mobiel datanetwerk alsnog wordt gebruikt. Ik vond de uitleg nogal vaag en vroeg me af of mensen hier meer konden vertellen hierover, of dat ik wordt verneukt.

Groet,
Moritz

colliehome 27-10-11 16:23

Er is dan wel geen 3G maar wel EDGE dus mobiel internet. Je kan -normaal- bij BEN vragen om alle mobiele data uit te schakelen.

moritzlugt 27-10-11 16:43

Dus bij mij was EDGE/GPRS nog aan al die tijd? En dat gebruikte mijn mobiel ipv de Wi-Fi?


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 01:01.