iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   Wi-Fi (https://forum.iculture.nl/f18/bellen-internet/f117/wi-fi/)
-   -   Wi-Fi problemen Apple Tv 2 (https://forum.iculture.nl/f18/bellen-internet/f117/wi-fi/117150-wifi-problemen-apple-tv-2-a.html)

The Master 28-04-12 19:01

Wi-Fi problemen Apple Tv 2
 
Ik gebruik heel veel mijn AppleTv om films te bekijken (streaming van mijn iMac 27"). Tijdens het afspelen valt de verbinding met de iMac weg. Ik mag de AppleTv heropstarten, thuisdeling in en uit schakelen, ... niets helpt. Enkel de airport op de iMac af en aan zetten, dat helpt. Dit is natuurlijk heel vervelend. Heeft iemand dit probleem ook en/of kan iemand mij helpen ?

Guest-20180925190238 28-04-12 19:13

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door The Master (Bericht 791098)
Tijdens het afspelen valt de verbinding met de iMac weg. Ik mag de AppleTv heropstarten, thuisdeling in en uit schakelen, ... niets helpt. Enkel de airport op de iMac af en aan zetten, dat helpt. Dit is natuurlijk heel vervelend.

Volgens mijn heel bescheiden mening heeft dit te maken met interferentie op de gebruikte WLAN-frequentie.

Zet de WLAN-frequentie in het Wi-Fi access point eens op kanaal 1 of 11 (of 13) en kijk of het probleem nog aanwezig is.

Nu ga jij onmiddellijk zeggen: "ja maar, ik heb met andere draadloze toepassingen geen problemen". Dat zal wel kloppen want die toepassingen gebruiken TCP (Transmission Control Protocol).

Streaming gebruikt echter het UDP protocol (User Datagram Protocol). UDP is een "connectionless protocol" zonder foutcorrectie. Als er te veel interferentie is en dus niet gecorrigeerde fouten kan de transmissie stoppen.

Succes gewenst :)

Kiske 08-08-14 15:57

Heb exact hetzelfde probleem. Heb intussen een nieuwe AppleTV voor garantie gekregen echter zonder resultaat. Airplay met iPad & iPhone werkt prima. Heb kanaal 1,11&13 geprobeerd eveneens zonder resultaat. Verschillende routers geprobeerd, geen resultaat. Films via VLC met AirParrot op iMac gaat iets beter maar schokkert af en toe. Maar het streamen van films in iTunes blijft het tobben.:mad:


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 20:01.