Uitroepteken bij Wifi

Uitroepteken bij Wifi discussie in Wi-Fi forum; ( verdwijnt na registratie ) Hallo, Door een slecht wifi bereik, heb ik een sitecom router aangeschaft. Eigenlijk werkt alles prima (iPhone, iPad etc), alleen mijn iMac krijgt geen verbinding ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > Bellen en internet > Wi-Fi
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen
  #1  
Oud 11 July 2014, 10:12
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 7.1.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 4 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 7.1.2]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 17 June 2010
Berichten: 12
Standaard Uitroepteken bij Wi-Fi

Hallo,

Door een slecht Wi-Fi bereik, heb ik een sitecom router aangeschaft. Eigenlijk werkt alles prima (iPhone, iPad etc), alleen mijn iMac krijgt geen verbinding met de router. Inloggen lijkt prima te gaan, maar ik krijg een uitroepteken door het Wi-Fiteken heen. Hij kan geen IP adres vinden en ook met een handmatig IP adres krijg ik geen verbinding (dan is het uitroepteken wel weg). Beveiliging staat op WPA2.

Ik heb al meerdere mensen gezien met hetzelfde probleem, maar nooit een oplossing. Kan iemand mij hier verder helpen?
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 11 July 2014, 10:27
» iPhone 8 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.648
Standaard

Is die Sitecom router de enige Wi-Fi router? Of is die aangesloten aan een andere modem/router? Indien dat het geval is moet je de Sitecom router instellen in brugmodus (bridged router).

Als je statische IP-adressen gebruikt moet je ook statische DNS-adressen gebruiken. Of, een statisch IP-adres met DHCP services ingeschakeld.
  #3  
Oud 11 July 2014, 13:32
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 7.1.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 4 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 7.1.2]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 17 June 2010
Berichten: 12
Standaard

De sitecom is aangesloten op het modem. Ik ga het straks even proberen! Bedankt alvast!
  #4  
Oud 11 July 2014, 13:34
» iPhone 8 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.648
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door MarcP Bekijk bericht
De sitecom is aangesloten op het modem.
Ja. OK. Maar is het ook cht een "modem" (modulator-demodulator) of een modem gecombineerd met een router? Dus, modem + router in n behuizing?
  #5  
Oud 11 July 2014, 13:55
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 7.1.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 4 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 7.1.2]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 17 June 2010
Berichten: 12
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door timosha Bekijk bericht
Ja. OK. Maar is het ook cht een "modem" (modulator-demodulator) of een modem gecombineerd met een router? Dus, modem + router in n behuizing?
Modem + router van Tele2. Was niet tevreden over het Wi-Fi signaal, dus extra router bijgekocht (de sitecom).
  #6  
Oud 11 July 2014, 14:02
» iPhone 8 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.648
Standaard

Dan moet je inderdaad die Sitecom router instellen in brugmodus.
  #7  
Oud 11 July 2014, 19:51
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 7.1.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 4 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 7.1.2]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 17 June 2010
Berichten: 12
Standaard

Hmm, en nu kom ik niet ingelogd op m'n router. Krijg geen verbinding met het IP adres.
  #8  
Oud 11 July 2014, 20:06
» iPhone 8 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.648
Standaard

Sluit die router met een Ethernetkabel aan de Mac aan. Kijk in System Preferences -> Network -> Ethernet wel IP-adres het ding gekregen heeft. En maak de verbinding. Dat zal waarschijnlijk een adres zijn in de range 169.254.nnn.nnn
  #9  
Oud 11 July 2014, 20:08
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 7.1.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 4 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 7.1.2]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 17 June 2010
Berichten: 12
Standaard

Gelukt, kwam er ineens wel in. Maar brugmodus instellen is dmv de DHCP server uitschakelen? Die had ik al uitgeschakeld, maar werkt helaas niet. Het gaat om een Sitecom 300n x2
  #10  
Oud 11 July 2014, 20:15
» iPhone 8 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.648
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door MarcP Bekijk bericht
Maar brugmodus instellen is dmv de DHCP server uitschakelen?
Als een router in brugmodus staat is de DHCP-server automatisch uitgeschakeld. Alle IP (en DNS) adressen worden dan van de DHCP server op de primaire router gehaald. Die Sitecom router ken ik helaas niet.

Voorbeeld brugmodus op een Airport Extreme:

  #11  
Oud 11 July 2014, 20:24
» iPhone 5 16GB (Zwart) [FW: 7.1.2]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 4 Wi-Fi 32GB (Zwart) [FW: 7.1.2]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 17 June 2010
Berichten: 12
Standaard

De DHCP heb ik handmatig uitgeschakeld. Er lijkt geen functie te zijn waarbij een brug/bridge mode kan instellen.
  #12  
Oud 11 July 2014, 20:33
» iPhone 8 256GB (Spacegrijs) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» iPad Pro 9,7 Wi-Fi + 4G 256GB (Goud) [FW: 11.0 beta]  [Jailbreak: Nee]
» Anders
 
Geregistreerd: 1 July 2010
Locatie: /private/etc/
Berichten: 25.648
Standaard

Ben eens in de handleiding gaan kijken van die router. Als die Sitecom router verbonden is via de WAN-poort (blauwe Ethernetpoort) met de primaire router zou het moeten werken (als DHCP uit staat).
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
heropening probleem uitroepteken gadorasti iPhone algemeen 2 20 June 2013 13:29
Bitesms uitroepteken mathphone Jailbreak apps en thema's 1 14 July 2011 17:04
Windows: Uitroepteken voor muziek! Hermadrid iTunes 4 20 August 2010 19:08
Tekstballon met uitroepteken RedBull Jailbreak apps en thema's 18 5 February 2010 17:12

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 23:58.