iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   Wi-Fi (https://forum.iculture.nl/f18/bellen-internet/f117/wi-fi/)
-   -   iPad en draadloze verbinding via extra versterker (https://forum.iculture.nl/f18/bellen-internet/f117/wi-fi/188826-ipad-draadloze-verbinding-via-extra-versterker.html)

Aljairo 17-03-20 19:50

iPad en draadloze verbinding via extra versterker
 
Ik heb een iPad en Mac Book van Apple. Ik wil een extra versterker plaatsen omdat op zolder de verbinding weg valt.
Heb een WAVLINK aangeschaft. Aangesloten werkt hij bekabeld wel maar niet op Wi-Fi. En juist daar heb ik het voor nodig.
Ben er al een paar dagen mee bezig maar krijg het niet voor elkaar.
Probleem is dat men zegt dat ik een kabel tussen mijn pc en de WAFlink moet plaatsen. Het probleem is dat mijn Mac.book en iPad niet te bekabelen zijn.

Wie kan mij helpen?

Murcielaygo 18-03-20 12:14

Ik denk dat de kabel nodig is om rechtstreeks in te loggen in het ding en zo de Wi-Fi-settings te doen.
Kun je niet bij iemand anders even aankoppelen op hun PC of Mac?


In het uiterste geval kun je je MacBook van Ethernet voorzien met een Dongle, maar dat is wel een prijzige oplossing voor deze ene keer.

Blazez 23-03-20 12:54

Je geeft in je instellingen Windows aan. Dan ga ik er van uit dat je ook nog een desktop/laptop met windows hebt. Daar zit toch meestal wel een netwerkaansluiting op. Dan kan je dat proberen.zo te zien heeft zo een apparaat een vast IPadres 192.168.0.1 ingesteld staan bij eerste gebruik. als je echt niets anders beschikbaar heft, zou ik nog proberen hem bekabeld aan je internet router aan te sluiten. kijken of je wellicht een extra apparaat dan op je router ziet. Misschien dat hij de dhcp van je router oppikt. Dan kan je naar dat adres gaan.En anders moet je inderdaad echt een machine met een netwerkkaart regelen. maar even lenen of iemand langs laten komen met een machine is in deze tijd lastig.


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 17:09.