iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   Wi-Fi (https://forum.iculture.nl/f18/bellen-internet/f117/wi-fi/)
-   -   IP adres iPhone conflict in Wi-Fi netwerk (https://forum.iculture.nl/f18/bellen-internet/f117/wi-fi/27504-ip-adres-iphone-conflict-wifi-netwerk.html)

jaybee 26-12-08 12:21

IP adres iPhone conflict in Wi-Fi netwerk
 
Elke keer als ik of mijn vriendin haar iPhone aanzet en de teleoon gaat via Wi-Fi het netwerk op krijgen onze Macbooks een melding dat er een IP adres conflict is met de router. Gek genoeg staat op alle draadloze apparaten ingesteld dat ze via DHCP een IP adres moeten krijgen dus ik had verwacht dat er geen conflicten zouden zijn.

Ik heb met IP scanner gekeken welke IP adressen zijn uitgedeeld, en daar heeft ieder apparaat een uniek adres. Het valt me wel op dat de iphone steeds wisselt tussen een IP adres dat eindigt op 16 of 18 en juist die met 16 geeft het conflict omdat dit hetzelfde ip adres is als mijn macbook.

Iemand een idee of zit er niks anders op dan ieder apparaat een vast ip adres te geven?

Thanks!

InternetRebel 26-12-08 12:38

Heb je misschien je router/modem een keer gereset? Deze houdt namelijk bij welke adressen aan welke apparaten zijn uitgegeven en geeft deze niet opnieuw uit binnen de opgegeven lease-time. Vaak "vergeet" het apparaat echter welke adressen al zijn uitgegeven als deze een keer uit is geweest waardoor het een adres kan proberen uit te geven dat nog steeds in gebruik is bij een ander apparaat.

Daarbij komt ook nog dat clients vaak het "oude" IP adres proberen te gebruiken, ook al staat het apparaat ingesteld op autmatisch. Als dit lukt is er niets aan de hand, maar gaat dus problemen geven zodra de modem/router het adres wil gaan uitdelen aan een apparaat dat WEL specifiek om een nieuw adres gaat vragen. Probeer eens op je MacBook een nieuwe DHCP aanvraag te forceren, dik kans dat deze dan een compleet ander adres gaat krijgen.

bako 26-12-08 14:30

wat voor router heb je?

jaybee 26-12-08 14:54

Airport Extreme aangesloten op een Orange LiveBox

Fasty 26-12-08 15:19

Wat internetrebel zegt. Je gebruikt 2x het zelfde ip adres. Maar als je dit dus hebt, en je zelf niet de oplossing weet. Kun je beter alles op automatisch laten staan. En niet aan apparaten een ipadres toekennen.
Want dit geeft dus problemen :) Ik zelf doe dit wel omdat ik dus ook gebruik maak vnc server en zo op meerdere pc kan inloggen via een andere poort.

Je moet je iphone Wi-Fi niet op statisch zetten maar gewoon op DHCP
dan kent je iphone een ipadres toe die vrij is..


mocht je dan nog het probleem hebben dan is je ip range in de modem te klein
;)

Edit:

is het al opgelost?


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 20:40.