iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   Wi-Fi (https://forum.iculture.nl/f18/bellen-internet/f117/wi-fi/)
-   -   Wi-Fi volledig in Groningen! (https://forum.iculture.nl/f18/bellen-internet/f117/wi-fi/33016-wifi-volledig-groningen.html)

Dejive 16-04-09 23:01

Wi-Fi volledig in Groningen!
 
Groningen krijgt als een van de eerste steden ter wereld een stadsdekkend systeem voor draadloos internet. Deze zomer begint de aanleg van het netwerk in het centrum van de stad. Begin 2011 zal dan de hele stad beschikken over een draadloos netwerk.










Het systeem voor draadloos internet in Groningen is bijzonder omdat er niet met hotspots wordt gewerkt, maar met een stadsdekkend Wi-Fi-netwerk. Ook is het Groningse systeem bijzonder door de omvang. Nergens ligt een netwerk van een dergelijke grootte, aldus woensdag een woordvoerder van het project Draadloos Groningen
Woensdag wordt een contract getekend met Unwired Holding CV, het bedrijf dat het stadsdekkend draadloos netwerk in Groningen aanlegt en exploiteert. Het project is een initiatief van de stichting Draadloos, opgericht door de Rijksuniversiteit Groningen, de Hanzehogeschool Groningen en de gemeente Groningen. Die drie partijen hebben op voorhand gegarandeerd diensten af te nemen van Unwired Holding CV.
Omdat Draadloos Groningen de gehele stad omvat, zijn de toepassingsmogelijkheden volgens de woordvoerder groot. Het gaat daarbij om toegang tot informatie die niet van een locatie afhankelijk is, om toegang tot eigen instellingsnetwerken voor de onderwijsinstellingen en om toeristische informatie voor bezoekers van de stad. Gebruikers die toegang willen tot internet, hebben in de toekomst nog steeds een provider nodig om op het internet te komen. Van oneerlijke concurrentie is geen sprake.


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 10:37.