iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   Wi-Fi (https://forum.iculture.nl/f18/bellen-internet/f117/wi-fi/)
-   -   mail versturen lukt niet via 3G, maar wel via Wi-Fi (https://forum.iculture.nl/f18/bellen-internet/f117/wi-fi/44338-mail-versturen-lukt-niet-via-3g-maar-via-wifi.html)

dijklarg 22-09-09 23:30

mail versturen lukt niet via 3G, maar wel via Wi-Fi
 
Ik heb iets raars...

Als ik buitenshuis een mailtje probeer te versturen lukt dit niet. mail gaat niet uit mijn iphone en krijg ook de foutmelding dat de mail niet is verstuurd...

kom ik nou in buurt van mijn router en dus van het draadloze netwerk, waar ook de iphone op zit, dan verstuurd hij alles en iedereen opeens...

how come? een hidden feature, een bug of een gebruikersfout...

Waarschijnlijk dat laatste.:)

Harm

King1987 22-09-09 23:49

Heb je wel gewoon 3G ontvangst als je op internet wilt?

 Verplaatst naar: https://forum.iculture.nl/f18/i...-fi-tethering/

deKevster 06-10-09 14:36

Ik heb het juist precies andersom. Ik kan niet een e-mail versturen met Wi-Fi, alleen met 3G. Misschien dat dit ligt aan de host waarvan ik e-mail verstuur?

kalimantan 08-01-10 14:32

Is hier al een oplossing voor?
Help

Fresh 08-01-10 20:56

Sommige internet providers hebben voor de smtp server je gebruikersnaam en je wachtwoord nodig als je mail wilt versturen via een "vreemde" internetverbinding.
Dus stel dat je een xs4all mailadres hebt en je verstuurd een mailtje via Wi-Fi thuis (dus via de internetprovider xs4all), dan zal dat probleemloos gaan.
Als je met 3G verbonden bent, dan geldt dat als "vreemde" internetverbinding en zal het versturen van mails via de uitgaande mailserver van xs4all niet lukken, tenzij je je gebruikersnaam en wachtwoord opgeeft op de iPhone voor de uitgaande mailserver (smtp). Je gebruikt dezelfde logingegevens als voor inkomende mail.

Ik heb hier xs4all als voorbeeld genomen, maar mogelijk gaan andere internetproviders er op dezelfde manier mee om. Sommige providers staan wellicht helemaal geen uitgaande mail toe via hun smtp server via 3G of een andere "vreemde" internetverbinding.
Bij Gmail treedt dit probleem overigens helemaal niet op, die smtp server is te gebruiken vanaf iedere internetverbinding. Mocht je er dus helemaal niet uitkomen, gebruik dan de uitgaande mailserver van bijvoorbeeld Gmail (wel een account aanmaken, natuurlijk).

paul1976 12-01-11 16:05

Ik heb exact hetzelfde probleem maar dan is mijn provider Tele2.
Ik kan wel thuis via mijn iphone mail verzenden als ik op mijn draadloze Wi-Fi zit maar op mijn werk zit op op 3G en daar kan ik wel mail ontvangen maar verzenden gaat neit.
lekker handig ook.

Luistervinkje 11-11-14 23:26

Ik had hetzelfde probleem, dus dat ik met 3G geen mails kon versturen, maar wel via Wi-Fi. Het is mij gelukt dit op te lossen. Zie mijn bericht "Mail versturen lukt niet met 3G, maar wel met Wi-Fi".
Succes
Luistervinkje


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 20:55.