iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   Wi-Fi (https://forum.iculture.nl/f18/bellen-internet/f117/wi-fi/)
-   -   Geen internetabo, wel Wi-Fi (https://forum.iculture.nl/f18/bellen-internet/f117/wi-fi/70201-geen-internetabo-wifi.html)

wuzzle 28-08-10 17:02

Geen internetabo, wel Wi-Fi
 
Hallo,
Ik heb net een iPhone 4G binnen, maar mijn abonnement krijgt pas over 2 maanden internet. Dus heb ik
-3g uitgeschakeld, roaming uitgeschakeld en in eerste instantie ook de mobiele data uitgeschakeld.

Thuis kon ik via Wi-Fi alles bereiken, maar in een café waar wél een sterke verbinding via Wi-Fi te bereiken was, kreeg ik de melding dat er geen verbinding kon worden gemaakt aangezien 3G uitgeschakeld was, tenzij er een Wi-Fi-verbinding kon worden gevonden. Dat is raar, want er was wel degelijk een Wi-Fi-verbinding tot stand gebracht, alleen werkte die niet.

Toen ging ik naar de Apple-winkel en daar vertelden zij mij dat ik de mobiele data in moest schakelen. Ik had 'm uitgeschakeld omdat ik ervan overtuigd was dat ik moest betalen als ie per ongeluk toch op internet ging. Ik heb 'm op advies van de medewerker toch ingeschakeld, maar toen kwam er in plaats van de gebruikelijke Wi-Fi-streepjes, een rond bolletje. Betekend dat als ik safari open verbinding maak via gprs en toch moet betalen? Hoe kan ik Wi-Fi wél verbinding laten maken?

wuzzle 31-08-10 12:12

Iemand een idee?

ITouch 31-08-10 21:11

Ik kan je vertellen dat een rond bolletje zeker data verbruikt, dat is namelijk je gprs idd. Hoe je Wi-Fi wel verbinding kan laten maken weet ik helaas niet.. Had je dit probleem alleen in het cafe of ook thuis?

wuzzle 01-09-10 17:10

Alleen buiten huis.


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 12:55.