iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   Wi-Fi (https://forum.iculture.nl/f18/bellen-internet/f117/wi-fi/)
-   -   wel vinkje, maar geen Wi-Fi icoontje of verbinding (https://forum.iculture.nl/f18/bellen-internet/f117/wi-fi/83314-vinkje-maar-geen-wifi-icoontje-verbinding.html)

nouska1976 25-01-11 21:23

wel vinkje, maar geen Wi-Fi icoontje of verbinding
 
Hallo allemaal,

Ik heb een 3GS met de laatste OS erop (4.2.1) en mijn phone is nog origineel, geen JB dus. Mijn vriendin heeft een iPhone 4, net een week oud en deze is ook origineel.

Het probleem zit in het Wi-Fi van ons eigen netwerk.

Mijn iphone geeft geen Wi-Fi icoontje weer (waar normaal 3G vermeld staat) als ik mijn eigen wireless netwerk kies (Sitecom) en het juiste wachtwoord invoer. Er komt WEL een vinkje voor het netwerk te staan, maar krijg geen Wi-Fi icoontje/bereik te zien, er blijft 3G staan. Ik heb met mijn beide laptops WEL gewoon Wi-Fi (met hetzelfde wachtwoord, heb ik voor de zekerheid beiden opnieuw ingevoerd) maar op de iphone van mij noch op die van de iPhone 4 van mijn vriendin krijg ik het voor elkaar om ons eigen Sitecom netwerk actief te krijgen. Ik gebruik een WEP beveiligingssleutel... die zit op de '2e poort'... wellicht is dat het? Kan ik dat ergens in de iPhone aangeven, dat ie de tweede poort moet gebruiken ipv de eerste ofzo?

Het rare is dat als ik een ander draadloos netwerk selecteer dan krijg ik WEL dat icoontje te zien en het bereik. Dit betreft een Onbeveiligd netwerk waarschijnlijk van onze bovenburen, want boven heb ik perfect bereik, beneden niet en staat als "Default" omschreven in mijn iPhone.

Waar gaat het mis met mijn eigen netwerk in deze situatie?

Dank!

RUtalking2me 25-01-11 22:45

Ik deel dit probleem met je en ben haastig op zoek naar een antwoord... Iemand?

nouska1976 05-02-11 17:12

anyone? Ik heb helaas nog steeds dit probleem. Geen idee hoe ik dit moet oplossen / werkend moet krijgen.

EDIT: LOL. Ik heb net even ge-googled en vond op dit mooie forum iemand die zijn sitecom router beveiliging heeft verandert van WEP naar WPA2. Ik heb dit ook gedaan, en voila... het werkt!!!
dus er mag nu een lsotje op deze thread :)


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 17:49.