iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   Wi-Fi (https://forum.iculture.nl/f18/bellen-internet/f117/wi-fi/)
-   -   Wi-Fi / Bluetooth probleem/vragen (https://forum.iculture.nl/f18/bellen-internet/f117/wi-fi/87954-wifi-bluetooth-probleem-vragen.html)

johnnybt 31-03-11 08:27

Wi-Fi / Bluetooth probleem/vragen
 
Ik hoop dat iemand mij kan helpen met de volgende vragen/problemen:

Ik heb een iPhone 4 met firmware 4.3 (zonder jailbreak) en een (3 weken oude) iPad 32 gb ook met firmware 4.3 (ook zonder jailbreak).

Nu heb ik gisteren het programma "Tangoremote" gekocht zodat ik met de iPhone de muziek op de iPad kan bedienen. Dit werkt of via Wi-Fi (aangeraden) of via Bluetooth. en nu komt het:

als ik de iPhone als Muziekmedia instel en de iPad als afstandsbediening dan werkt het perfect. als ik echter de iPad als muziekmedia instel en de iPhone als afstandsbediening vind de iPhone de iPad niet (woorwaarde is dat beide apparaten op dezelfde Wi-Fi aangesloten zijn (en dat is het geval)....
er zijn maar weinig instellingen dus iets verkeerd doen kan eigenlijk niet.

Daarna het bluetooth gedeelte: de iPad en telefoon vinden elkaar niet.... ik zie wel op de iPad verschijnen: iPhone van Johnny maar daarna krijg ik de melding dat de iPhone dichter bij moet liggen of dat ik BT op de iPhone aan moet zetten. na ongeveer 5x opstarten van de iPhone/iPad ziet de iPhone de iPad ook maar bij verbinden verdwijbt de iPad meteen weer.

Bluetooth op beide apparaten werkt verder goed (voor de iPad heb ik een bluetooth toetsenbord en de iPhone heeft een blutooth headset.....

hoe krijg ik de iPhone en de iPad nou werkend op elkaar? en hoe kan het dat ik met dat programma wel via de iPad de iPhone kan benaderen maar niet andersom?

een mailtje richting de makers van het programma heeft ook geen oplossing gebracht aangezien volgens hen alle instellingen goed staan. (kreeg wel binnen een uur reactie terug trouwens.)

ik hoop dat iemand mij de juiste richting in kan sturen.

markvn 02-04-11 21:10

Hier ben ik ook benieuwd naar. Ik probeer mijn iPad 2 (Wi-Fi only) te koppelen met zowel iPhone 3G (JB) als iPhone 4 (geen JB), maar dit blijft bij beide problemen opleveren. De 3G is te zien op iPad 2 en anders om ook, maar na verbinden geeft 3G een melding 'dat het apparaat niet ondersteund wordt'. De iPhone 4 is helemaal niet te zien, zowel op iPad 2 als op iPhone 3G.

Help iedereen met dit bluetooth probleem alsjeblieft! :D

ecoware 05-07-11 15:52

Zeer geinteresseerd in de oplossing. Mijn iphone4 en ipad2 zien elkaar niet eens? Laat staan koppelen. De koppeling met mijn carkit van de Iphone4 werkt prima en zonder problemen.

Hans Nuenen 05-07-11 20:20

hier vinden de 3gs en de ipad 2 elkaar wel leuk via bleutooth en zeker als ze met elkaar kunnen kletsen (tetheren), suc6 allen.


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 07:40.