Wifi problemen

Wifi problemen discussie in Wi-Fi forum; ( verdwijnt na registratie ) Hallo mensen, Hopelijk de goede plek voor dit topic, en hopelijk stel ik een vraag die niet al 1000 keer gesteld is. Komt ie: Ik ...



Ga terug   iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV forum > Bellen en internet > Wi-Fi
Wachtwoord vergeten? Registreren!
Registreer FAQ Ledenlijst Kalender Zoeken Berichten van vandaag Markeer forums als gelezen

Reageren

 

Discussietools Weergave
  #1  
Oud 19 March 2008, 22:37
» iPhone US 8GB
» MacOS X
 
Geregistreerd: 19 March 2008
Berichten: 7
Standaard Wi-Fi problemen

Hallo mensen,

Hopelijk de goede plek voor dit topic, en hopelijk stel ik een vraag die niet al 1000 keer gesteld is.

Komt ie:

Ik heb sinds vandaag een iPhone. Was al gejail-breakt of wat dan ook. Zo uit de doos. Orange simkaartje erin, syncen met mn macbook pro. Niks aan de hand zou je denken.

Nu zijn er nog een paar kleine probleempjes, voornamelijk met Wi-Fi (vandaar dat k dit topic maar hier heb aangemaakt).

Zodra ik namelijk mijn Wi-Fi aanzet, Werkt weather, en maps niet meer. Met Wi-Fi uit maken ze beiden gewoon verbinding via gprs. Safari doet het zowel met Wi-Fi als met gprs.

Youtube doet het helemaal nooit. Evenals my location in maps (als ik dat goed noem)

Software versie is trouwens 1.1.3.


Iemand antwoorden/oplossingen voor mijn problemen?


*edit*
btw: mail heeft dit probleem ook. Geen enkel probleem om te verbinden als Wi-Fi uitstaat (dus via gprs), maar zodra Wi-Fi aanstaat is er geen beweging in te krijgen...

Laatst gewijzigd door prullenbak; 19 March 2008 om 22:44.
Advertentie
Advertentie Gesponsorde links (verdwijnt na registratie)

  #2  
Oud 19 March 2008, 22:52
» iPhone US 8GB [FW: 2.0]
» MacOS X
 
Geregistreerd: 7 March 2008
Berichten: 14
Standaard

Hallo,
ik heb een soortgelijk probleem bij mij thuis valt het signaal steeds weg naar 1 streepje.
voor de goede orde ik heb een wat oudere router 11 mbps moet wel zeggen dat mijn laptop en ps3 ook op deze router zijn aangesloten
wie kan mij helpen ligt het misschien aan de instellingen

Laatst gewijzigd door stacey; 19 March 2008 om 22:53. Reden: taalfouten
  #3  
Oud 19 March 2008, 23:17
» iPhone US 8GB [FW: 3.0]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 26 February 2008
Berichten: 12
Standaard

Hoi Stacey en Prullenbak,
Hieronder mijn post uit deze thread: (https://forum.iculture.nl/f18/i...-via-Wi-Fi.html) Beetje een technisch verhaal maar twee mogelijke oorzaken van het probleem:
-Op je router staat het MAC filter aan, en het MAC adres van je iPhone is daar nog niet aan toegevoegd of:
-je DNS op je iPhone werkt niet mee, stel deze dan in op 208.67.222.222


Hallo, dit is mijn eerste (en hopelijk bruikbare) post.
Ik had hetzelfde probleem (thuis langzaam met Wi-Fi,snel met GPRS etc.). In deze thread wordt langzaam maar zeker een tipje van de sluier opgelicht, maar ik ben een halve digibeet dus hoe het opgelost moest worden was me nog niet duidelijk. Tot ik bij de volgende site kwam, waar precies uitgelegd wordt hoe het probleem in elkaar steekt en wat de oplossing is. Inderdaad DNS 208.67.222.222 instellen op je iPhone! Zie hier:
Change iPhones Wi-Fi DNS Settings to Connect to the Internet - AndrewEscobar.com

mvg, Mick Andriesse
Amsterdam
  #4  
Oud 19 March 2008, 23:22
» iPhone US 8GB [FW: 3.0]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 26 February 2008
Berichten: 12
Standaard

O ja, het MAC adres van je iPhone: Settings--General--About, Wi-Fi adres is gelijk aan MAC adres.
En DNS kun je dus instellen als je Settings--Wi-Fi-- en dan het pijltje tappen rechts van het door jou thuis gebruikte netwerk. Halverwege dat scherm staat DNS. Schrijf voor de zekerheid even de originele waarde op.
  #5  
Oud 19 March 2008, 23:27
» iPhone US 8GB
» MacOS X
 
Geregistreerd: 19 March 2008
Berichten: 7
Standaard

Bedankt voor je reactie!

Helaas helpt het niet. Heb inderdaad de dns naar 208.76.222.222 veranderd, maar ik kan geen weer ophalen, niet verbinden met mail en niet bladeren in maps...
  #6  
Oud 19 March 2008, 23:32
» iPhone US 8GB [FW: 3.0]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 26 February 2008
Berichten: 12
Standaard

En het MAC adres toevoegen aan je router?
  #7  
Oud 19 March 2008, 23:33
» iPhone US 8GB [FW: 3.0]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 26 February 2008
Berichten: 12
Standaard

Maar wel vreemd dat je Safari het wel doet op Wi-Fi....
  #8  
Oud 19 March 2008, 23:36
» iPhone US 8GB
» MacOS X
 
Geregistreerd: 19 March 2008
Berichten: 7
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door 8valve Bekijk bericht
Maar wel vreemd dat je Safari het wel doet op Wi-Fi....
precies. En goed snel ook.

Ik heb ook even in mijn router gekeken, en mac management enzo staat uit. Ik heb ook nog met geen enkel apparaat (wii, xbox, pc's, macbook, htc touch...) problemen gehad dat het mac-adres geweigerd werd.

Misschien is wep-beveiliging een probleem? zou dat kunnen? (lijkt me ook weer vreemd in verband met het safari verhaal...)
  #9  
Oud 19 March 2008, 23:54
» iPhone US 8GB [FW: 3.0]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 26 February 2008
Berichten: 12
Standaard

Inderdaad erg vreemd allemaal, maar nou ben ik ook echt maar een gebruiker die na veel speurwerk een oplossing vond (voor mijn probleem, bijna identiek aan dat van jou!) op deze site en via veel Google searches. Ik kan je dus helaas niet verder helpen. Ik ben wel erg benieuwd wat nou de clou is.
Gr. Mick
  #10  
Oud 19 March 2008, 23:55
» iPhone US 8GB
» MacOS X
 
Geregistreerd: 19 March 2008
Berichten: 7
Standaard

haha, nou bedankt in ieder geval tot zover!

Andere mensen die kunnen helpen???
  #11  
Oud 20 March 2008, 14:34
» iPhone US 8GB
» MacOS X
 
Geregistreerd: 19 March 2008
Berichten: 7
Standaard

Het wordt nog gekker:

Ik was weggeweest om te werken, en ik kom terug thuis, iphone verbindt met Wi-Fi, youTube, maps, het weer, mn mail...alles werkt.

Dus ik blij en alles...maar 5 minuten later was het gewoon weer hetzelfde probleem: zodra Wi-Fi verbonden is, krijg ik nergens data, behalve in safari...

Ik heb ondertussen ook al n keer geprobeerd mn router te resetten, netwerkinstellingen in mn iPhone LETTERLIJK overgenomen van mn macbook, maar het mocht allemaal niet baten...
  #12  
Oud 21 March 2008, 18:26
» iPhone US 16GB [FW: 1.1.4]
» Windows
 
Geregistreerd: 2 March 2008
Berichten: 16
Standaard

Ik had hier ook gewoon een ad hoc staan, maar nu heb ik windows opnieuw geinstalled en nu ziet de iphone het netwerk niet meer.. Ik heb het precies hetzelfde ingesteld als voorheen. Hij ziet wel het netwerk bij de andere computers in dit huis, maar niet bij die van mij. Heel vreemd.
  #13  
Oud 26 March 2008, 12:24
» iPhone 3GS 16GB (Wit) [FW: 3.1.2]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 19 March 2008
Locatie: Antwerpen | Belgi
Berichten: 14
Standaard

Hier werkt het prima!!
Ik dacht eerst dat het aan mijn router lag en wou daarom Airport al gaan kopen!

Vroeger kon ik, als ik connecteerde op mijn wi-fi, juist checken naar het weer of 1 pagina openen met safari, youtube werkte toen helemaal niet.
Moest toen elke keer terug mijn wi-fi aflsuiten en er terug op aansluiten.
Nu werkt het zoals het moet...

vriendelijke groet
  #14  
Oud 26 March 2008, 18:14
» iPhone US 8GB [FW: 2.0]
» MacOS X
 
Geregistreerd: 7 March 2008
Berichten: 14
Standaard

ik heb het zelfde probleem kun je me vertellen hoe je het hebt opgelost

ik hoor graag van je BERT
  #15  
Oud 26 March 2008, 21:42
» iPhone 3GS 16GB (Wit) [FW: 3.1.2]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 19 March 2008
Locatie: Antwerpen | Belgi
Berichten: 14
Standaard

Ik volgde deze simpele stappen :
Quickly Fix DNS Settings on the iPhone
-Go to Settings.
-Select Wi-Fi.
-Chose a network.
-Select the blue arrow next to the network you are connected to.
-Select DNS.
-Change the IP Address to 208.67.222.222

vriendelijke groet
  #16  
Oud 28 March 2008, 11:31
» iPhone US 8GB
» MacOS X
 
Geregistreerd: 19 March 2008
Berichten: 7
Standaard

nou...hier blijft het huilen met de pet op...snap er helemaal niks meer van.
  #17  
Oud 7 April 2008, 17:24
» iPhone US 8GB
» Windows
 
Geregistreerd: 16 January 2008
Berichten: 25
Standaard

ik heb een iphone waarbij ik geen verbinding kan maken op het upc router...metdezelfde ihpone maak ik wel verbinding bij een linksys router bij iemand anders...de code is goed..dus wat is het probleem?
  #18  
Oud 7 April 2008, 18:48
» iPhone US 8GB [FW: 3.0]  [Jailbreak: Ja]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 26 February 2008
Berichten: 12
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door josduiven Bekijk bericht
ik heb een iphone waarbij ik geen verbinding kan maken op het upc router...metdezelfde ihpone maak ik wel verbinding bij een linksys router bij iemand anders...de code is goed..dus wat is het probleem?
Misschien eerst even deze hele thread goed lezen....er staan al een aantal goede suggesties en/of verwijzingen daar naartoe.
  #19  
Oud 15 April 2008, 17:41
» iPhone 3GS 16GB (Wit) [FW: 3.1.2]  [Jailbreak: Nee]
» Mac OS X
 
Geregistreerd: 19 March 2008
Locatie: Antwerpen | Belgi
Berichten: 14
Standaard

PROBLEEM

Zoals ik hierboven liet merken kreeg ik de wi-fi op men iPhone in perfect werkende toestand.
Maar vorige week liep het plots fout!
Ik krijg contact met mijn wi-fi netwerk in huis maar ik kan er niets mee doen,
geen weer, geen safari, geen youtube, geen installer, ...
Mijn Powerbook surft hier dan zonder enig probleem wel op?

IEMAND, help...?

-vriendelijke groet-

EDIT op 16/4
Ik heb vandaag al de instellingen (router/iPhone) nog eens nagekeken.
Heb via bossprefs men edge uitgezet en wi-fi aan.
IK KREEG CONNECTIE!!!
.......MAAR.....
Dit duurde niet lang, ik checkte 2 pagina's op safari en heb het weer gepdate.
Toen ik online wou gaan met Fring liep het weer vast.
Er staat wel dat ik volle connectie heb met wi-fi , hij geeft ook aan bezig te zijn maar toch gebeurt er niks?
! Op een ander wi-fi netwerk heb ik totaal geen probleem met men iPhone!

IEMAND?

Laatst gewijzigd door deloin; 16 April 2008 om 12:36.
  #20  
Oud 16 April 2008, 17:32
» iPhone 5 32GB (Zwart) [FW: 6.0]  [Jailbreak: Nee]
» iPad 2 Wi-Fi 32GB (Wit) [FW: 6.0]  [Jailbreak: Nee]
» Windows
 
Geregistreerd: 13 February 2008
Berichten: 16
Standaard

ik heb CON TI NU problemen met Wi-Fi maar ik ehb er een oplossing voor

ga vanuit

HOME => settings

op Wi-Fi verbinding klikken
nogmaals rechts op het blauwe pijltje van de Wi-Fi klikken

RENEW LEASE klikken

hierna terug naar home, safari doen en je zal zien: het werkt.
Reageren


Er zijn 1 actieve gebruikers die momenteel deze discussie bekijken (0 leden en 1 gasten)

 
Discussietools
Weergave

Soortgelijke discussies

Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Wi-Fi problemen kastenbart Wi-Fi 10 18 February 2011 12:04
Wi-Fi problemen thgj Wi-Fi 1 5 November 2009 11:09
Wi-Fi problemen Reloader Wi-Fi 7 9 May 2009 20:38
Wi-Fi problemen ericb Wi-Fi 12 4 November 2008 23:00
Wi-Fi problemen ReneBlaze Archief 3 25 December 2007 00:51

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit
Trackbacks are Aan
Pingbacks are Aan
Refbacks are Uit



Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 06:36.