iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   Internet in buitenland (roaming) (https://forum.iculture.nl/f18/bellen-internet/f84/internet-buitenland-roaming/)
-   -   Kosten in het buitenland? (https://forum.iculture.nl/f18/bellen-internet/f84/internet-buitenland-roaming/31879-kosten-buitenland.html)

punchdouble 23-03-09 03:10

Kosten in het buitenland?
 
ik heb verschillende topics over de kosten in het buitenland doorgelezen maar heb er toch nog een paar vragen over

ik zit volgende maand een maand in amerika en wil mijn iphone wel gebruiken voor inkomende gesprekken en smsjes, nu zijn mijn vragen:

- als data roaming uitstaat maakt mijn iphone alleen gebruik van eventuele Wi-Fi netwerken correct? dus om geen data verkeer te genereren zet ik alleen data roaming uit?

- hoe zit het met visual voicemail? komt deze dan ook niet binnen wanneer data roaming uitstaat? want ik neem aan dat dat ook data gebruik is

- wanneer je verder geen gebruik maakt van je telefoon maar deze wel aanstaat in het buitenland en dus gebruik maakt van een buitenlandse provider, worden daar ook kosten voor gerekend of is het echt puur wanneer je actief gebruik maakt?

bedankt!

Scoes 23-03-09 17:48

Als je dataroaming uitzet zal je toestel geen internet verbinding meer maken
zodra je het nederlandse tmobile netwerk verlaat.
Hotspots zijn (afhankelijk van de locatie) gratis, hiervoor brengt tmobile iig geen kosten in rekening.

Zolang jij je telefoon zelf niet gebruikt (dus ook geen inkomende oproepen aanneemt, en niet de voicemail afluistert is dit sowieso gratis.

Ook het laten inspreken van de VM in het buitenland is gratis, dus ik ga er vanuit dat VVM in het buitenland of niets kost, of automatisch wordt gedeactiveerd als je de grens overgaat.

ButcherJF 23-03-09 18:15

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door punchdouble (Bericht 269756)
(...)
- hoe zit het met visual voicemail? komt deze dan ook niet binnen wanneer data roaming uitstaat? want ik neem aan dat dat ook data gebruik is
(...)

Je aanname is correct. Ik was een tijdje terug in het buitenland en kreeg keurig bericht dat VVM niet werkte omdat dataroaming uitstond.

punchdouble 23-03-09 22:14

dank jullie!

GTE 30-03-09 23:43

Maar wat als je de dataroaming wel aan laat staan in het buitenland en je gaat niet het internet op, is er dan wel constant dataverkeer?


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 07:38.