iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   Internet in buitenland (roaming) (https://forum.iculture.nl/f18/bellen-internet/f84/internet-buitenland-roaming/)
-   -   Kosten VoIP (Skype) over Hotspot en 3G vanuit het buitenland (https://forum.iculture.nl/f18/bellen-internet/f84/internet-buitenland-roaming/53406-kosten-voip-skype-over-hotspot-3g-vanuit-buitenland.html)

Awater 03-02-10 16:24

Kosten VoIP (Skype) over Hotspot en 3G vanuit het buitenland
 
Wat zal met een Iphone of een Web 'n W (plus) abo duurder uitvallen bij VoIP (skypen) vanuit het buitenland in de verschollende zones: via een Hotspot: 0,25/minuut (vanuit elk buitenland) of via 3G (in zone 1: euro 2, in zone 2: euro 5 en in zone 3: euro 10 per MB, berekend per 10 MB)? En waarom?

Awater 05-02-10 09:29

Kom op, mensen. Ik hoop medio februari voor enkele weken naar Zweden te gaan en ik zou graag weten waar ik financieel dan aan toe ben (ervan uitgaande dat skypen over 3G tegen die tijd mogelijk is). Wie kan mij helpen??

ASNNetworks 07-02-10 17:24

Aangezien jij al weet wat de prijzen zijn in de verschillende zones en hoeveel je per MB moet betalen denk ik dat een rekensommetje niet al te ingewikkeld mag zijn voor je...

Ook is het een idee om de klantenservice van je provider hierover te bellen om advies...Daar zijn ze immers voor ;)

Niet dat ik geen antwoord wil geven, een rekensom is zo gedaan, maar ik denk dat de klantenservice een beter en nauwkeuriger antwoord kan geven..;)

Awater 07-02-10 17:36

Ok, nog eenvoudiger dan. Uiteraard kan ik het aantal minuten x euro 0,25 nog wel zelf uitrekenen, maar de vraag blijft dan wel hoeveel skypen over 3G kost, uitgedruk in MB. Daarna kan ik het wel weer zelf omrekenen naar geld. Houd er a.u.b. rekening mee dat er ook simpele mensen (op digitaal gebied) van dit forum gebruik maken.
Merkwaardig is wel dat je aangeeft 'een rekensom is zo gedaan', maar mij vervolgens wel verwijst naar de klantenservice voor een 'beter en nauwkeuriger antwoord'. Kennelijk toch niet even 'zo gedaan'. De technische kennis van de klantenservice van, in dit geval T-mobile, sla ik, door ervaring wijs geworden, niet zo hoog aan dat ik daar enig vertrouwen in zou hebben.


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 12:52.