iCulture forum | iPhone, iPad,  iPod touch, Apple TV en iOS

iCulture forum | iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV en iOS (https://forum.iculture.nl/)
-   Muziek, foto & video (https://forum.iculture.nl/f22/media/f25/muziek-foto-and-video/)
-   -   Geruis video opname iPhone 4 (https://forum.iculture.nl/f22/media/f25/muziek-foto-and-video/116486-geruis-video-opname-iphone-4-a.html)

eiFoonvier 17-04-12 11:29

Geruis video opname iPhone 4
 
Dag medeforumleden,

Ik zit sinds een klein maandje met een vervelend probleempje die, naar mijn idee, wordt gecreŽerd tijdens het opnemen van een video en welke ten gehore komt tijdens het afspelen ervan. Mijn filmopnames ruissen.. En niet zo'n klein beetje ook. Alle (omgevings)geluiden worden veel zachter dan voorheen afgespeeld en worden vervolgens door de ruis flink overstemd. Filmpjes met de iPhone maken valt dan ook niet meer onder ŤŤn van de vele opties die het apparaatje heeft, helaas.

Ik dacht zelf in eerste instantie dat de viezigheid in de gluif waar de microfoon zit het probleem was. Dus schoonmaken, getest en geconcludeerd dat dit hem niet was. Toen was ik bang dat het aan de hardware zou liggen, dat het microfoontje de pijp aan Maarten had doorgegeven, dood dus. Maar nu komt het vreemde: toen ik het net ging testen kon ik gewoon handsfree bellen en de dictafoon gebruiken, die doen het perfect, werkelijkwaar geen ruisje of oneffenheidje te horen. Terwijl zij alle drie (incl video) naar mijn weten exact hetzelfde microfoontje gebruiken, toch? Kan iemand dit bevestigen? Want dan weet ik dat dit geen hardware probleem is.

Dan blijft een softwarematig probleem over. Wat misschien ook wel te verklaren is want dit ruisende probleem is ongeveer even oud als de update naar 5.1. Vanmiddag als ik thuis ben ga ik mijn iPhone aan de pc hangen en even een herstelletje uitvoeren, kijken of die de microfoon kan reanimeren. Ik hoop het wel want verder zou ik het ook niet weten. Nu rest mij alleen nog te vragen of jullie bekend zijn met dit probleem en of jullie toevallig weten of er ook nog andere oplossingen zijn? Is het misschien toch hardwarematig?

Dank voor jullie geduld om je door dit verhaal heen te worstelen en alvast bedankt voor de eventuele oplossingen.

Mvg,

Me


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 09:56.